Jag har världens sötaste lillasyster



Världens sötaste sitter och ser sig själv i kameran och får damp haha. Jag längtar efter henne nu.

Måndagen är dagen

Dagen har varit väldigt fin, har regnat ja, men jag har jobbat så har inte lidit av det. Jobbet gick fort och bra. Älskar sånna dagar, när allt bara flytar på! Sen storhandlade jag mat, massa grönsaker, fiskPINNAR, pulvermos, yoghurt och annat kul. Eftersom vår spis fortfarande inte är att räkna med så blev det mat i ugnen idag igen. Undrar hur många gånger jag har lagat mat på en spis sen jag flyttade hit, kanske 5?
Men mat i ugn är kul. Blir dock typ samma varje dag, lax eller torsk i ugnen och grönsaker, ibland en potatis! Det är ju supergott men inte varje dag. Så idag har jag verkligen njutit av fiskpinnar, pulvermos, tzatsiki och lite grönsaker i ugn. Samma men ändå inte, åh så gott!

Nu sitter jag och försöker komma in på min skoluppgift. Men fattar liksom inte var själva uppgiften ligger, hittar bara där man lämnar in. Och det är faktiskt lite pinsamt att maila och fråga var man hittar uppgiften när man går i en datakurs. Så jävla oteknisk/osmart är jag väl ändå inte?! Har mailat pappa och frågat om han kan logga in och leta haha! Håller tummarna för att han är snäppet smartare än jag.

Sova.

Denna söndag har tiden spenderats med att jobba lite, äta, sitta framför datorn, sitta framför datorn, sitta framför datorn lite mer. Försöka kolla på film, somna. Vakna, äta, sitta lite mer framför datorn. Men nu ska Nina dra ut mig på en liten cykeltur. Tror det är bra för mig att inte bara ligga hemma och sega hela dagen, kommer ju aldrig kunna sommna annars.

Så önska mig lycka till. Första gången på cykel i Oslo. Jag hoppas jag inte kör in i någon nu bara!

Puss och hej!

Varetelling

Idag har jag jobbat, jag har räknat varor från kl. 8-11. Jag kom hem vid halv 5 igår, och nu är jag trött.

Jag ska äta mat och sen lägga mig i sängen och se Coco Channel, eller ja somna in till den är nog ett troligare scenario.

Igår fick vi för oss att hälsa på Nina på jobbet och sjunga ja må hon leva. Hon tyckte det var pinsamt. Vi tyckte att det var kul!



A very bad idea


Galna norska rappare

Igår var en lite konstig kväll. Började med en språngmarsh til vinmonoplet. Men vi hann, såklart, 17.56 då jävlar! Sen upphämtade i bil av Kristine. Och vi börjar vår resa mot Lørnskog och elkøp. Vi ska äntligen hämta hem vår spis, det börjar regna men vi pumpar bra musik i bilen och kör. 3 kölappar senare och diverse spring fram och tillbaka får vi äntligen vår spis. Vi lyckas även prata till oss en stor Toblerone. Så där sitter vi nu, nöjda på väg hemåt. Äntligen en spis (och choklad)! Kristine letar parkering, jag springer in på Rimi och Anna går hem med spisen. Allt känns tip top!

Sen inser vi att de glömt att skicka med en kontakt som behövs för att koppla in spisen. Illa, men som jag sagt tidigare och kommer säga igen, man skall ikke gråta över spilld mjölk. Det blev istället cous cous med grönsaker och fetaost, och fy skam är väl inte det heller.

Sen dyker Salasha upp och vi beger oss ut till Kristines balkong och sitter där med tända ljus i mörkret. Man känner verkligen att hösten börjar smyga sig på nu. För några veckor sen var det ljust på nätterna, nu är det dark dark. Men det var mys.
Jag, Anna och Sarah hamnar på living room först, där var det dött. Vi kirrar stämpel och drar vidare. Anna visste tydligen om någon relasefest för en norsk hiphopgrupp. Vi virrar runt lite för att sedan hitta rätt. Där är det allt annat än tomt. Vi försöker övertala vakten att släppa in oss men han vägrar och säger att det är fullt fullt och att han fått order om att inte släppa in någon till. Men som en ängel från himlen kommer då Annas kompis som typ är med och arrangerar det hela. Svårare än så var det inte. Sen kommer nästa problem, det finns EN bar. De är sjukt sega och tar bara kontanter. Men det löser sig. Alla sjunger med i alla låtar och vi tycker allt är lite random. De känns typ som norksa Snook eller något.

Sista låten och vi hamnar på scenen och sen backstage. Hänger med lite norska "kändisar" som tror att de är jättevip. Det var de inte kan jag säga. Det slutar med att vi tappar bort Sarah och är på väg mot något "guest performance" som ska inehålla gratis alkohol. Jag och Anna hamnar i en bil och jag sitter brevid en som säger om och om igen: "i got my foot on the right left pedal and yeah i got my foot on the..." Det händer alltså inte så mycket, jag börjar tro att han som sitter bakom ratten faktiskt inte kan köra. De byter förare och den andra killen som är helt väck sätter sig istället bakom ratten. Vi åker några hundra meter och sen inser vi alla att vi kanske borde köra in till kanten. Sagt och gjort, jag och Anna hoppar ur bilen och vi bestämmer att vi ska möta de på klubben. Det regnar så vi springer till en port och chillar där lite. Ser en polispiké komma och köra in till bilen.

Ibland har man tur tänker vi och fortsätter till Deli. Där blir det mat mat och mat. Sen en vända på living room för att inse att det inte var så jävla hype. Taxi och hem. Utanför porten inser vi att vi glömt nycklarna. Får ringa fransmannen och be honom öppna. Lite pinsamt men funka.













OsloOoOOooOOo

Nej Oslo är bra! Får inte lika mycket ångest av att jobba som jag kanske ger sken av. När man väl är där är det helt okej och tiden går ganska fort. Men när jag är hemma och tänker på att jag måste jobba nästa dag, då kommer ångesten. Men men. Får vara så ett tag, måste ha pengar. Har fastnat i skuldfällan nu och det är inte bra. Varje gång man får pengar så måste man ge de till någon annan.

1 sep ska jag få ett nytt, eget, rum i lägenheten där vi bor nu. Men för det rummet måste jag ju såklart betala deposition. 13 500 NOK. Det är ganska mycket pengar när man är fattig. Kanske 16 000 svenska bara så där. Kom på detta igår, illa illa. Men verkar ha löst sig nu, och min skuld har alltså inte minskat utan växt. Weho! Bra jobbat Fanny. Men de där pengarna kommer jag ju inte använda, de ligger ju bara där tills jag flyttar ut härifrån. Men ändå, jobbigt att behöva låna mer pengar.

Imorgon är jag ledig! Och nästa helg med, weho! Är inte van vid sån här lyx, men sköönt! Ska dock jobba 3 timmar på söndag för vi har inventering, men känns inte som en så stor uppoffring.

På måndag börjar jag plugga. Lite pirrigt är det faktiskt. Känner mig helt lost, inte haft en tanke på något som har med skola att göra de senaste 2 (?) åren. Men nu jävlar. En 30-poängs kurs på halvfart och distans i ett år. Blir nog bra :)

Nu borde jag dra mig till vinmonopolet och rimi. Men orkar inte riktigt röra mig.

Henke ligger och sover på golvet här i vardagsrummet och Anna har gått in på vårt rum och ligger där och sover. Vad händer?!

Minisemester

Kom nyss tillbaka hem, till Oslo efter en minisemester i Stockholm! Och snart är det jobb, orkar iinteeee!

Alltid annars när jag har varit på besök i Stockholm har jag tyckt att det varit så skönt att komma tillbaka till Oslo och livet här. Att man slipper bo i Stockholm, utan bara kan få ut det bästa av staden under några dagar då och då. Men den här gången vet jag inte vad som hänt. Nu längtar jag redan tillbaka och vill inte alls vara i dumma Norge..

Tror dock att det kan bero på att när jag är i Stockholm är jag ledig, då är det inget jobb som väntar. Det är det däremot i Oslo. Och hur jobbigt det än är så måste man ju tyvärr jobba. Så är väl bara att bita i det sura äpplet.

Har gjort upp en liten plan över hur mitt liv kommer att se ut, eller var det kommer att levas de närmsta månaderna. Och planen är väl som så att, just nu iaf, bo i Oslo året ut. Bo här, jobba arslet av mig på Kiwi, leva snålt och plugga min kurs. Det tänkte jag sysselsätta mig med resten av året. Sen tror jag det får bli en flytt tillbaka till Stockholm i början av nästa år/slutet av detta. Där jag ska fortsätta min kurs (som slutar i juni) och försöka ta körkortet + jobba lite extra. Man måste ju det tyvärr. Sommaren är oklar och hösten med. Men lutar väl åt att jag börjar plugga på riktigt nästa höst då. Men som sagt långt kvar och dumt och göra fler planer än de jag redan har.

Får se var jag befinner mig om några månader! Nu ska jag till jobbet! So long!


Jag hängde mest med vita sneakers

3 år.


Nu har det varit vi i 3 år <3

Hemmafru

Idag känner jag mig som en riktig hemmafru! Anna och Sofia är på gymmet, och jag har städat och donat. Och maten är i ugnen! Ska väl vara klar lagom till att de kommer hem, dukat har jag till och med gjort. Om jag hade hittat/haft en tändare hade de kommit hem till ett dukat bord med tända ljus också! Skulle vilja ha några fina partyservetter också, men sånt överflöd hittar man inte här!



Här får ni se vårat vardagsrum med plaststol, pyttesoffan och min fina dukning!

Stokkktown

Igår blev det en drink och middag på Skansen, en restaurang här i Oslo. Kjempenice var det! Sen promenad hem och läsa lite bok för att sedan somna in. Jobb tidigt imorse, men nu är jag ledig! Imorgon jobbar jag bara kort sen blir det buss och tåg till Stockholm! Där ska det, för en gångs skull, spenderas mer än 2 nätter. Ska bli kul, att hinna med att träffa lite folk och hänga lite i Stockholm. Inte bara åka dit och åka hem :)






Bilder säger mer än ord

Kvällen igår var lyckad! Gjorde dock av med lite mycket pengar och har sovit på tok för länge idag. Solen skiner och är ledig, så nu, bättre sent än aldrig. Så ska jag ut och promenera/fika eller något med Johanna. Kjempegøy!
















FINN

I Norge har de inte blocket, här har de FINN.no. På FINN letar man efter lägenhet och jobb, finn är vardagsmat här i Oslo. Senaste tiden har det även använts för att leta soffa! Finns många men går inte så bra för oss eftersom vi inte har någon stor bil. Så här sitter vi, jag i soffan, Anna på en plaststol och Kristine på golvet.

Kristine ska flytta till Spanien om 2 veckor, det vill inte jag. Så nu har jag varit inne på finn och letat efter playstation med singstar! Har mailat 2 st. Om vi har tur så blir det inget Spanien för Kristine, bara jävligt massa vin och singstar!


Kristine i sitt essä

Se livet från den ljusa sidan!

Istället för att vara sur/arg/besviken/irriterad för att min nya filmkamera jag köpt inte sparar filmerna i ett format som går att använda i iMovie. Och jag köpte kameran enbart för att kunna filma och redigera en film med iMovie.

Så tillslut hittar jag (pappa) ett program som konverterar .mpg filer till mpeg4, men det måste man KÖPA. Det ska tydligen fungera. Så köper det programmet, något tillägg till Quicktime. Och öppnar sedan spänt ett filmklipp. MMm kass kvalité och inget ljud..

Som tur är har jag världens bästa pappa som letar lite till och hittar ännu ett tilläggsprogram, (gratis!). Provar lite uppgivet att ladda ner det. Expoterar ett filmklipp och, tro det eller ej! DET FUNKAR!!!!!

Så lycklig är jag nu må jag säga.

Inte alls bitter för att jag måste ta varje litet filmklipp och exportera till mpeg4. Så är jag bara kjempeglad för att det finns ett sätt för att få det att fungera!!

WEHOOOOOOOOOO!


Vilken härlig dag la la la la!

En tant har precis betalt sina varor.

- Jo jag lämnade en kasse här förut!
- Hm nej inte i den här kassan, kanske i någon av de andra?

Hon vänder sig om och stirrar på mig som sitter i kassan bakom sen utbrister hon: Neej men det där är ju en tjej!  Jag lämade till en kille! Ser att det ligger en påse vid kassan och frågar om det är hennes.

-Ja men vad bra där är den. Så börjar hon gå ut från butiken.
Hör David ropa efter henne:
-Du, glöm inte dina varor nu!
- Just ja, jag köpte varor här också.

Haha, man möter så många förvirrade människor när man jobbar i matbutik, och jag kan aldrig sluta le.

Kom fram en tant till mig idag.

- Jo, nu är det ju den här influensan som pågår.
- Jo, jag vet.
- Ja, jag har sett en som går runt här i butiken och hostar rakt ut.
- Jaha okej?
- Ja, kan ni sätta upp lappar att man ska hosta i kroken? (armvecket)

Var lite svårt att inte börja skratta då, men jag höll mig i skinnet och fick fram ett mm joo aa. Helt seriöst, tänk om det sulle sitta lappar i matbutiken där det står att man inte ska hosta rakt ut.




Halv 4 en lördagsmorgon.

En elefant balanserade,

på en liten spindeltråååd.
Det tyckte han var så intressant,
så han gick och hämtade en annan elefant.

Två elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Tre elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Fyra elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Fem elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Sex elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Sju elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Åtta elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Nio elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
så dom gick och hämtade en annan elefant.

Tio elefanter balanserade,
på en liten spindeltråååd.
Det tyckte dom var så intressant,
men nu fanns det inte någon mera elefant.

 

Middag på IKEA

Idag har jag, Anna och Nina varit på IKEA. Där spisade vi köttbullat, falafel och mandeltårta! Och sen handlade Anna och Nina galgar och lådor. Bra bra! Jag är imponerad av mig själv, klarade av en visit där utan att köpa ett enda ting!

Idag har vi blivit av med vår trasiga soffa, så nu är det helt tomt i vårat vardagsrum. Vi har en liten 2-sittssoffa och vi bor 7 pers här, känns bra haha! Vi försöker hitta en ny, på finn (typ som blocket), men så kvarstår ju den lilla detaljen att vi behöver en rätt stor bil. Och det har vi icke. Kostar väääldigt mycket att hyra här. Så vet inte riktigt vad vi ska göra. Antar att vi får ha ett stort, tomt, vitt vardagsrum och helt enkelt hänga på golvet. Blir nog bra!

Börjar 6 imorgon, så borde egentligen ligga i min lilla säng och försöka sova nu. Men orkar inte riktigt ta mig dit, är inte så trött och vet att jag bara kommer ligga där och vrida på mig. Kanske bättre att vara lite trött imorgon? Nej, jag vet inte.

Summa summarum. Idag har jag jobbat, varit på IKEA och kommit hem till ett tomt vardagsrum. Dagen känns bra. Imorgon blir det jobb och sen häng med folk! We like!

PUSSS

Sommar.

Jag och Anna har promenerat runt hela Oslo idag, väldigt härligt må jag säga! Sen blev det matlagning och nu lite kvälls scones och té. Kan inte bli mycket bättre! Imorgon blir det jobb 07.00, sen en tripp till vårt allas IKEA. Vem vet, kanske kommer hem med lite svenska köttbullar och lingonsylt. Ingen som vet. Lite mer troligt att jag köper dammsugare kanske, så länge sen och de är så goda.
 Brukar alltid äta dammsugare på sommaren. På landet brukar mormor alltid köpa sånna för hon vet att jag älskar dom. Men i år har jag inte varit i mitt älskade Norrvik. Lite ledsamt, men har inte hunnits med.. Första året jag inte varit där. Har varit där varje år sen jag föddes. Var faktiskt dit jag åkte direkt efter bb! Känns lite dåligt att jag inte varit där nu i sommar faktiskt.. Men hoppas någon ska dit snart igen, så kan jag följa med..
Den här sommaren har inte varit som en vanlig sommar. Jag har inte haft någon semester och jag har inte åkt någonstans. Jag bor i Oslo och har åkt en dag eller två till Stockholm några gånger. That's it. Nu är Augusti snart slut, sommaren är snart slut.

Men man kan ju inte leva livet som man alltid har gjort varje år. Innan sommaren hade jag faktiskt semester i 7 månader och åkte runt i en väldans massa länder. Får försöka njuta av det nu med, även om det är lite svårt ibland.

Tror jag är lite rädd för vad som komma skall. Hösten och vintern. Hade ju så tur förra året som slapp den årstiden.




Mitt paradis

Sunday bloody sunday

Nej, Sunday i love sunday! Tror jag börjat älska söndagar så mycket nu för att det är den enda dagen jag alltid är ledig på! Och det uppskattas ska ni veta!

Vaknade imorse av att solen lyste in genom fönstret. Härligt!

Spisen är fortfarande icke exsisterande så jag tänkte göra macka med tonfiskröra. Så börja fixa och dona med den, och precis när jag är klar. Vem kommer då om inte fransmannen! Med nytt och färskt bröd! Kan tajmingen bli mycket bättre? Nej det tror jag inte!

Jag hoppas resten av dagen fortsätter i lyckans tecken! Det tror jag, den har en tendens att göra det här i Oslo!


Lycka. Min älskade lillasyster är världens finaste och gör mig så LYCKLIG!

Jag vill också äta tacos!

Sitter i kassan och varenda jävel köper ingredienser till tacos. Tror ni man blir lite sugen eller? Nej, nej absolut inte. Var år och dar sen jag åt tacos. Tror jag och Filip gjorde det de första dagarna efter vi kom hem från Asien. Och det var väl typ sist.

Nej, snart ska jag äta tacos!! Deal.

Idag regnar det, kom hem från jobbet vid halv 12 och möts av en velande Anna. Ska vi gå ut eller inte? Kände att det verkligen kvittade för mig. Det är kallt och regnigt ute och jävligt mysigt inne. Jag har iallafall bestämt mig för att chillerilla ikväll. Spenderades lite för mycket pengar på alkohol och taxi igår. Så I'll make up to it idag istället. Inte säker på om Anna bestämt sig till 100 % än dock. Hon har en liten partynerv i sig som rycker som fan! Vi får se vilken som vinner. Men om hon ska ta sista tunnelbanan in mot stan borde hon börja röra sig snart tycker jag.

Imorgon är jag ledig ska bli väldigt härligt och jag håller tummarna för att solen skiner på mig hela dagen. (på alla er också såklart!)

KRAAAAM


Kristine kom precis instaplandes hem till oss, en at the moment bild. Från oss alla till er alla!

Long time no seen

Länge sen sist. Några dagar iallafall, länge tycker jag. Inte haft tid att datanörda mig det senaste dagarna. De har jag istället spenderat på jobbet och på tåget mellan Oslo och Stockholm. Åkte till Stockholm i onsdags direkt efter jobbet. Jag har så tur, det är ett tåg som passar mina arbetstider kjempegrejt! Jag slutar 15.00 och tåget går, 15.49, superga!
Blir lite svårt på lördag bara, tågen går inte samma tider då, så blir lite komplicerat. Jobbar för fullt med att lösa problemet nu! Blir ju ännu en trip till Stockholm, om en vecka exakt, åker nästa lördag. Är planen iallafall, nu när jag kollar tåg så är det inget som passar så bra suck.. Vet inte hur jag ska göra, kanske kan fråga hon som ska börja efter mig om hon kan börja tidigare. Hm.. Krångligt det där. För hela grejen, eller ja lite av grejen, med min nästa Stockholmsvisit är ju att jag ska hinna träffa folk. Inte bara ha en halvdag i Stockholm, utan ha flera dagar och kunna träffa mina älskade medmännikor i Svedala.

Vi får hålla tummarna för att det löser sig!

Igår hade jag sällskap med Anna på tåget från Stockholm. Nu är Anna här för att stanna. Tror jag? Igår iallfall, jobbade till 23.30. Sen blev det upp till Anna i lägenheten, drack goda mintuu-drinkar, och shottar. Sen fick vi besök av en virrig kille som Anna känner. Här satt vi nu, 3 förvirrade själar i en trasig soffa i Oslo. Klockan blev halv ett och vi fick en plan. Kanske gå ut snart? Sista tunnelbanan går runt 1, kanske bra att hinna med den in till stan? Sagt och gjort. Den hann vi med och sen  hamnade vi på Dattera til Hagen. Där spelade en jättebra dj, L-VIS 1990 (UK/Mad Decent), om det säger något nåt. Det resulterade i dans på högtalare, fler shottar och en jävligt trevlig kväll! Lyckades även lura dit Sarah, Nina och Johanna! Kjemeflott!

Nu sitter jag och Anna här i soffan, med varsinn dator och säger inte så mycket mer. Ett inlägg till varandra då och då på facebook-chatten. Känns bra! Snart ska jag jobba, känns mindre bra.

What to say, what to do? Let's go kathmandu!

JAG HATAR PANTMASKINEN!

Stress stress stress. Märks att alla i Oslo är tillbaka från semestern! Förstår inte varför alla i den här jävla staden, oj förlåt BYN! Ska panta 500 flaskor var 10 minut. Vårat pantrum är fyllt upp till taket och man måste hoppa över påsar fulla med pant för att komma in i pantrummet. Där ska man sen ta i allas äckliga gamla ölflaskor och ställa de i backar. Det är okej ibland, men när rummet är fullt upp till taket och det inte finns några tomma backar eller någon plats. Och pantmaskinen envisas med att vara full en gång i halvtimmen. Då är det inte kul längre. Jag höll seriöst på att börja gråta idag! Hann inte göra något jag skulle, bara springa mellan pantrummet och kassan. Illa!

Till råga på allt så råkar jag slå in en påse till en kvinna som inte ville ha någon, jag letar fram en 50-öring från kassan och säger ursäkta men jag råkade slå in en påse här får du en 50-öring. Hon blir rosenrasande och skriker: Du kan inte slå in en påse och sen ge mig 50 öre tillbaka. DE KOSTAR FAKTISKT 70 ÖRE! Jag mumlar förlåt och försöker leta upp en till 50 öring och hittar tillslut en. Puh! Undrar vad som hade hänt annars, you never know!

Ibland är det jobbigt att jobba. Jag hatar alla sura och jobbiga kunder som förstör mitt liv.

Annars då. Jag har fått gjort allt jag skulle idag! Lagat god mat, beställt bysykkelkort (som alvedoncyklarna i sthlm), gått till banken, tagit ut pengar, pantat massa flaskor, slängt soporna (duktig javisst!) och bokat resa till Sthlm!

Duktigt! Livet är inte så farligt som det kan verka. Var bara tvungen att få ut mina aggressioner, skriva av mig lite.

Nu sitter jag och Kristine här i vårt vardagsrummet framför våra datorer. Är Kristines första dag i skolan imorgon och hon är lite pirrig. Söta! Vi har iallafall bestämt att på fredag kväll ska hon & Anna föra här och sen kommer jag halv 12 och sen går vi på øyaäventyr! Så Anna om du läser det här så vet du hur din fredag kommer att se ut!


Once upon a time.. (Vad hände med resten av bilderna?)

We like

Igår var det en väldigt härligt söndag må jag säga. Lite chill i Tøyen med mat och allmänt seghäng i soffan. Sen promenad till Sarahs jobb, där vi tog en fikapaus. Sarah var väldigt populär igår. Tror vi var 10 personer som var och hälsade på henne! Wow wow!

Sen blev det en promenad ner till byn och nu väntade bio! Äntligen skulle jag få se Hangover. Vi köpte den största popcornen och njöt av filmen. Den var jätterolig faktiskt haha! Alla har ju sagt det, men trodde ändå inte att jag skulle gllla den. Men ack så fel jag hade. Den var drittkul! Och ännu roligare var det att vi såg den med norska undertexter. Då kan ju ingen film misslyckas.
 Eller jo kanske, först tänkte vi se Snarveien. Det är en norsk skräckfilm. Men jag undrar hur rädd man skulle bli när de snakker norsk. Hm, måste prova att se en norsk skräckfilm någongång, haha!

Idag är det måndag och jag har massa missions att uträtta! Sen blir det jobb kl. 15.. Weeeeeho!

Bye bye sugarpies!

Oslo och jag

Igår fick jag se en ny del av Oslo. Jag slapp Yatzi, och hängde istället utanför Blå, Dattera til Hagen och sen tillslut inne på Cafe Sør.

Väl på Cafe Sør tänkte jag betälla en Averna sour. Väldigt länge sen nu, drack den sist på min "avskedsfest" innan jag åkte till Asien. Sagt och gjort, går till baren och beställer en Averna sour. Den första tjejen kollar på mig som ett frågetecken, hämtar en annan tjej som säger javisst har vi det. Lyckan bubblar inombords. Sen ser jag till min fasa att hon greppar en flaska Havana. Försöker desperat få min röst hörd och får fram: Eh vad är det där hallååååå? Averna sa jag, AVERNA! Återigen en blick som undrar om jag är dum i huvudet. Jag lämnar baren. Försöker förklara historien för mitt sällskap, varav 2 arbetar på Fridays. Så tänker att de borde ju fatta. Återigen möts jag av frågetecken. De försöker föreslå massa andra namn och säga att jag nog minns fel namn. Nej jag är säker det heter Averna och min favoritdrink är Averna sour. Men blev ändå lite osäker, heter det något annat? Så nu imorse var jag tvungen att googla. Och visst finns det en sprit som heter Averna och en drink som heter Averna sour! Så alla loosers kan ju bara gå och självdö i en buske eller något.

Jag håller tummarna för att den drinken går att beställa någon annan stans här i Oslo. Anna försökte beställa den i Västerås en gång, och de skratta bara och peka på sitt spritsortiment. Och sa tror du att vi har Averna här? Så jag håller tummarna för att Oslo inte ska ha lika dåligt urval. Det är ju trots allt en blandning av Göteborg och Örebro, och Västerås ligger ju ganska nära Örebro...

http://www.vinguiden.com/?flaskID=6416&M=74

bevis bevis bevis!



Sist jag avnjöt en Averna sour, på Metro i ett höstigt Stockholm. Det var tider det!

Pengar.

Var inne på min internetbank nyss, tänkte kolla om jag hade pengar till att köpa lite chips och dipp. Lite måste man ju unna sig när man är så duktig och sitter hemma, själv(!), en fredags kväll. Ser att jag har något mer pengar än jag trodde att jag hade. Min första lön har visst kommit in. Trodde det var på måndag den skulle komma? De är snabba här i Norge.

Först blev jag glad, sen blev jag ledsen, sen blev jag glad igen. Jag blev glad när jag insåg att jag äntligen har massa pengar. Sen kom jag på att jag har massa skulder att betala, då blev jag ledsen. Sen förstod jag att nu börjar det minska, nu betalar jag av mina skulder och snart har jag inga kvar! Då blev jag glad igen.

Får leva snålt denna månad (också), men what to do. Början mot slutet. Sen blir jag rik! Haha!

Huk var väldans mysigt, Johanna badade och vi grillade korv!

Nu blir det chirre och dippe, kanske lite gulrötter också vem vet!


Tycker att Anna ska komma till Oslo snart, typ nu.

Maaat

Kom nyss hem från jobbet, ser att fransmannen tagit hem mitt favoritbröd. Det med oliver i, mmmm! Bara måste göra några mackor och frossa lite. Egentligen är jag rätt stressad, ska vara på Sofias jobb om en halvtimma och sen iväg till Huk med Johanna. Men det är så skönt att bara sitta ner och äta en god macka!

Nu skulle jag vilja ha lite glass också, hmm! Kommer bli sittandes här hela kvällen och bara äta äta och äta. Men passar ju bra, ingen utgång för mig ikväll. Börjar 07.00 imorgon, och jag är inte en sån som orkar.. Haha!

Hoppas alla får en underbar fredag!

KRAAAAAM

Iste

Kom precis hem från jobbet, sitter och dricker lite iste. Gillar inte läsk eller saft eller så, men iste oh det är så gott! Speciellt på sommaren. Planen var att skypa lite, men går inte så bra eftersom jag är den enda online på min skypelista!

Idag har det varit sommar och jag har suttit och solat, och läst en bok på min balkong! Härligt. Sen gick jag och jobbade, kanske inte lika härligt. Men det funkar.

Igår när jag kom hem hade Björn, en i mitt kollektiv, lagat blåbärspaj. Så vi satt och frossa i det och massvis av vaniljsås hela kvällen. Så det ska vara! Jag ska också göra en paj någon dag. När det regnar eller något.. När det är sol vill man ju mest vara ute hela tiden. Ikväll när jag kom hem fanns det dock ingen nybakad paj, och inga människor. Alla sover eller är bortresta, typ Grekland och Bergen, kul liksom. Blir ingen semester för mig i sommar tror jag, men hoppas på en vecka i spanien i höst eller så.

Håller tummarna för det jag!



Underbara Calella

Livet har sina goda stunder!

Solen skiner, sommaren är tillbaka! Jag och Emilia sitter på trappan i solen, väntar på att Sarah ska komma ner. Ut från porten kommer en tjej med solglajjor och en kaffekopp i handen. Sarah. - Ja, jag hann inte dricka upp kaffet så jag tänkte att jag tar med det ut.
Nu ska det grillas! Vi äter grillkorv med lomper istället för vanliga korvbröd. Kändes norskt och bra.

Sätter oss i Sofienbergsparken och njuter av livet. Lite senare kommer Nina cyklandes direkt från Deli. 3 timmar efter hon skulle ha slutat. Med förklaringen att Bo bad henne fylla på bruskylen. Ja vad säger man. Men inga tårar gråtna. Nina skiner som en sol, som vanligt. Och hennes första ord när hon anländer är: Jag är så lycklig! Vi andra bara kollar på varandra och ler, det är Nina det.



Nina in action

Jahopp

Här sitter man i Oslo och kollar på Allsång på skansen. Tänkte att det skulle ge mig lite sommarkänsla i det tråkiga vädret. Men jag vet inte. Är inte så bra som jag mindes det. Men ska väl ge det några minuter till. Annars blir det nog en film. Sen jobb imorgon, 07.00. Men det blir bra! Hört att det ska bli fint väder imorgon, så håller tummarna!

Idag har jag sprungit runt i affärer och suktat efter massa fina kläder. Men duktig, fick bara med mig en liiten sak hem. Fast Sofia shoppade loss.. Om jag får mycket i lön på måndag kanske man kan unna sig nåågra plagg iallafall. Sjukt sugen på lite nya kläder. Vill åka till Stockholm och hämta hem massa kläder från min garderob där.

Nu kommer Nanne Grönvall in på scenen. Vilken allsång!

HA DET!

KAMERA!!

Nu har det äntligen skett! Det jag pratat om, haft beslutssångest över, pengabrist till. Jag har äntligen köpt en filmkamera! (Eller videokamera som de säger här).
Idag tog jag mitt paraply och begav mig ut i regnet. Tog tunnelbanan två stationer till Stortinget och gick till Fotovideo. Där jag tog en kölapp och när det var min tur sa jag till han i kassan att jag ville ha en sony filmkamera. Han kollar på mig och ler lite, eh en videokamera? Vad heter kameran du vill ha? Jag säger att jag inte riktigt vet, men den kostar 3495 och när jag var här i lördags hade ni 3 kvar. Han knappar lite på datorn, frågar om han ska gå och hämta den? Ja! Säger jag, han informerar mig om att den heter Sony DCR-SX50. Jahapp säger jag, betalar och fäller upp mitt paraply. Beger mig tillbaka mot Majourstuen. Nu ska man på middag, äta riktig hemlagad mat. Som inte i grunden består av first price eller eldorado varor. Härligt och vädligt gott. Sen efterrätt och kaffe på det. Kände mig riktigt vuxen. Sen erbjöds jag en guidad rundtur i bilen runt Oslo. Vem tackar nej till det? Perfekt avrunding på kvällen.

Upptäckte att jag, som trodde jag hade lite koll på Oslo, inte alls har varit på så många ställen. Jag har gått Bokstaveien upp och ner hur många gånger som helst, men pararell gatan och kvarteret där har jag aldrig sett någonting alls av. Det ska det bli ändring på! När solen kommer tillbaka, förhoppningsvis imorgon då jag är ledig. Då ska jag gå, gå, gå och gå. Jag ska lära mig varenda gata i Oslo. Kunna det lika väl som Stockholm. Okej, nu överdrev jag kanske. Men jag ska lära mig lite fler områden än jag kan nu! Tjohoooo!




Oslotjejer på streetan

Ny musik

Har fått en ny favoritartist. Eller några stycken har jag nog.. Men en ny tjej jag börjat lyssna på heter Amanda Blank. Hon är jättebra, precis sån musik jag gillar! Typ elektrotjejpop eller något. Haha väldigt bra må jag säga.
 Det finns så himla mycket bra musik, det gäller bara att hitta den! Amanda Blank ska uppträda på Øyafetivalen också, vilket jag så klart  missar.. Eftersom jag jobbar jobbar jobbar + att det är slutsålt. Men vad gör väl det när jag kan sitta hemma framför min dator och lyssna på henne. Just det!

I <3 Sundays

Jag älskar söndagar! Är så skönt att man verkligen kan göra ingenting en hel dag, och det är okej. Om det skulle vara måndag idag hade jag fått ångest över att jag inte gjort något, + haft massa saker att göra. Men söndagar, de är perfekta! Inget att göra, inga krav. I Norge är det så bra också, för allt är typ stängt på söndagar. Så går typ inte att göra något! Finns en mataffär som är öppen, Bunnpris. Tycker synd om de som jobbar där. På söndagar är det alltid kö genom hela butiken och helt kaos. Som tur är har Kiwi stängt på söndagar, så jag vet att jag alltid är ledig på söndagar! Me like.

Idag har jag ätit, ätit och sett på film. Har hunnit se en Wallander film, och nya Kenny Starfighter filmen. Jag vet inte vad jag tycker om Kenny Starfighter faktiskt. är ju roligt, fast samtidigt inte riktigt min grej. Var massa kända svenska komiker med dock, är ju alltid lite kul. Hm. Jag har faktiskt hunnit vara ute en vända också. Mötte en tjej från mitt jobb och gav henne mina nycklar och lite så. Och så har jag ju varit och handlat mat också haha. Funderar på om man ska ta en till vända till Bunnpris. Köpa något att äta till middag kanske. Men vet inte vad. Så jobbigt när man bara har ugn eller micro att laga maten i. Jag vill ha en spis!

Har laddat ner massa ny musik idag som jag ska lyssna på nu! Älskar att ha ny musik. Är ju øyafestivalen här i Oslo nästa vecka, är massa roliga band och dj's som ska spela. Och bara att det är en festival gör ju att det blir kul. Jag älskar festivalstämning! Alla blir glada och parkerna är fulla av folk som sitter och grillar och dricker öl. Har kollat mitt schema och sett att jag jobbar typ hela festivalen bara. Vilket är rätt ovärt, men ska nog gå och pussla ihop!



Lily Allen ska uppträda, och jag missar tyvärr det.. Är slutsålt och jag jobbar.. Men den här låten är kjempegreit!

Age of Aquarius



Lyssnade sönder den här låten för några år sen. Men nu kan jag lyssna på den och njuta igen!

Hair

När jag var på väg hem nyss såg jag 30 personer i 70-tals kläder stå och dansa och sjunga utanför tunnelbanan. När jag kommer lite närmare hör jag att de sjunger låtar från musikalen Hair.
Jag har sett lappar med reklam för att de ska sätta upp den någonstans här. Antar att det där var någon slags "reklam"grej för showen!
Jag blev så sugen på att se Hair. Jag tycker att den filmen/musikalen är jättehärlig. Och jag älskar soundtracket! Hair blir nog min söndagsfilm. Ibland skulle man velat leva på 70-talet. Fast idag känner jag att det räcker att se en film och få lite feeling.

Jag älskar att gå på teater och musikaler, var länge sen nu, tyvärr.. Men när jag får lite mer ledig tid och inte bara har 24 h i Stockholm ska jag försöka hinna gå på något!



Söndagsparty




Igår var det drinkar, idag är det söndag. Vi har fortfarande ingen spis och jag är superhungrig! Ska nog springa ner till bunnpris och köpa en fryspizza! Åh så gott! Länge sen nu faktiskt!

Prideparaden!

Var nyss inne på dn.se, och insåg att det är prideparaden idag! Jag älskar prideparaden, vill också vara i Stockholm idag!


Jag och Sofia på Prideparaden 2006


Prideparaden 2007

Saturday

Lördag och klockan är 11. Jag har precis ätit frukost och solen skiner! Kan det bli bättre?
Igår gick jag hem direkt efter jobbet. Ibland känns det lite ovärt att sluta 23.30 och sen sluta upp med alla andra och festa. För det känns som man missat typ hela eller ja i varje fall halva kvällen. Så igår bestämde jag mig för att chilla hemma, hade ju trots allt en ny Wallander film på datorn!

Vår spis är trasig, igen! Så det går inte att laga någon mat. Jag kommer typ dö snart, äter ju bara bröd hela tiden. På jobbet äter jag kaviar-mackor varje dag och nu måste jag ju äta mackor hemma också eftersom man inte kan laga mat. Och jag är sjuukt trött på sallad. Men jag hoppas spisen är tillbaka snart! Då jävlar!

Nu ska jag ta mig en dusch och sen en promenad ner på stan, inte shoppa något! Bara leta efter en affär som säljer en kamera jag vill köpa, och bara kolla runt lite :)

Inatt drömde jag att jag köpte lunch, en macka, juice, en kaffe och en kaka på ett café här i Oslo för 200 nok. Och sen fick jag en såndär äcklig juice, och sen var det två tjejer som snodde min jucie. Haha, vi får hoppas att detta scenario inte utspelar sig idag.


Vår obefintliga spis