och så var det söndag igen!

Helgen har gått fort, som vanligt. Är verkligen förträffligt fint att vara ledig fre-sön. Underbart måste jag säga! Fredagen blev det fin fin förfest här. Sedan tog jag, Anna & Hanna oss till andra sidan bron. Det händer inte ofta kan jag säga! Där stod vi och shakade på livingroom resten av kvällen. Idag har jag någon sjuk träningsvärk i låren, så dansade nog ett tag. Sen blev det promenad i vinternatten!
Lördagen var en härlig bakis-ligga i soffan-dag. Bortsett från några besök till Kiwi och Vinmonopolet. Efter lite powernap var det bara att vakna upp vid 7-tiden och börja om!
Förfest hemma här igen, dyker upp fler och fler folk. Sarah kommer skrattandes fram till mig och ber mig sätta på Boys, boys, boys. Jag ser mig omkring och märker att vi har en förfest med enbart killar. Det är vi och 30 killar, hur lyckas man!? Haha, trevligt ändå dock. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, en vänlig själ hämtade kopp efter kopp med vatten till mig. Alla försvann, jag skulle med Anna till Fugazi. När vi kom till trikkstationen kände jag dock att jag inte pallade byta stadsdel. Tog en sväng till Quadiz, men kände att det var hem jag ville. Kommer hem och möts av en däckad Cocke i min säng och en sovande Cobra i Annas säng. Får med Ninas hjälp liv i dom och tvingar ut de till soffan. Sen fick jag äntligen min ro!

Dagen har spenderats på kebabstället i 40 min, de är inte snabba här i Oslo inte. Sen blev det tillbaka till sängen vila lite. Lite mer häng i soffan, för att sedan dra mig in i köket och rulla 50 chokladbollar.

Kom på att jag är sjukt sugen på varma mackor. Ska nog göra det ikväll, fy vad gott!! Nu är jag glad :) Pusspuss tussiluss!





På Living room bjuds det alltid upp till dans!












Hänga gubbe i hallen

















Fri fri fri!

Vi ska mellanlanda i Miami på väg till Jamaica. Så vi måste fylla i en ansökan för att vi ska till USA. Där ska man svara på frågor i stil med "Har du planerat en terroristattack", "Är du drogberoende"? Det är så amerikanskt så jag håller på att dö. Ja, jag planerar en terroristattack, tänkte göra så här och så här.. Japp!

Jag kan dock inte fylla i min ansökan än, för jag kom på att mitt pass går ut i december. Så jag måste alltså införskaffa mig ett nytt. Funderar lite fram och tillbaka på hur jag ska gå till väga. Den bästa planen blir ngo att åka till Göteborg över dagen och sen göra så jag kan hämta ut passet i Stockholm veckan efter. Måste även vaccinera mig för den där jävla svininfluensan. Trodde jag skulle slippa det, tycker ju bara det känns sjukt onödigt. Men nu ska man tydligen det. Annas är det väl inte så mycket vaccin och sånt, har ju de flesta sen tidigare. Känner mig dock sjukt efterbliven som måste bli påmind om sånna viktiga saker. Pass, ja just ja. Nej usch, nu ska det bli skärpning!

Här hemma har vi två gitarr-fantaster som plingar och plongar på gitarren dagarna i ända. Det är en fröjd på hjärtat att lyssna på dom! Kan dock bli lite utjatat med vissa låtar ibland, om det är någon som de ska lära sig får man ju höra den ca 157 ggr.

Här kommer en av Ninas favoriter:



JAMAICA JAMAICA! (med jamaicanskt uttal)

Nu är det bokat. 9 mars. Det kommer bli så jävla bra!!!!!!!!!!!!!!




3189 låtar, 8,7 dagar, 16,71 GB

Ska ännu en gång radera något jag kommer ångra. Men just nu får Spotify och Youtube fylla mina öron med musik, ipoden får chilla i väntan på ny musik. Min film tar mycket plats, så något måste väck. Snart fäller jag en tår.
Nej, jag går till sats istället!



LÖÖÖÖÖRDAG

Idag hade vi barnens dag på Kiwi. Hanna var en Kiwi, hon dansade till Kiwi-låten och jag höll på att dö av garv.



So you wanna be a rapsuperstar?

Skrev ju tidigare lite flyktigt om att vi varit med i en norsk musikvideo. Trots att jag bangade closeups, och mest var en bakrundsdansare i paljettklänning med discokula känns det sjukt bra! Är väl inte riktigt jag att flirta med en kamera, det gjorde dock Anna & Sara sjukt bra.
Idag var jag och Anna och fick se lite preview av den videon. Han hade bara gjort kanske 45 sek, men den kommer bli sååå grym! Längtar tills om typ 2 veckor då den ska släppas! Haha bästa! Ni kommer ju dö, haha. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva låten/videon/artistera. Men jag känner att det är som en blandning mellan Maskinen/Basutbudet/Adam Tensta. Hm, typ kanske.. Videon däremot känns mer som, Snook? Sjukt sköna killar som bara driver med allt, och kommer på sjuka saker. Det kommer bli bra. De tror dock att det kommer bli värsta skrällen när de släpper videon. För något liknande video har Norge aldrig sett förut. Kan bli bra, nu chillar vi 2 veckor bara.

Ikväll är det fredag, Sarah & Nina hoppar runt och dricker rödvin till musik på högsta volym i vardagsrummet. Jag chillar med min dator. Det går bra nu. Jag är ju inte någon person som pallar gå ut när man börjar 7 dagen efter. Men måste ju erkänna att det rycker lite i partynerven (alkoholnerven?). Men jag ser fram emot min och Hannas räkmiddag om ca 1 timme när Hanna kommit hem från jobbet. Då jävlar!
Det är ju en dag i morgon också!

Är lite bitter över en sak dock. I torsdags var min Oslo-film helt klar, jag skulle publicera den till idvd så jag skulle kunna bränna den och göra meny och så för dvd. Tog ungefär 90 min att formatera filmen. När det är 4 min kvar kommer det upp en varningsruta som talar om att jag har för lite plats kvar på min hårddisk. Lite små irriterad/stressad raderar jag lite random filmklipp. Tömmer papperskorgen och tänker att nu ska det minsann finnas plats! Öpnnar iMovie, inser att jag raderat min film. Jag har raderat min film. Raderat. Tömt papperskorgen. Hur jävla hjärndöd kan man bli. Fyfan. Som tur är har jag allt material kvar på kameran. Men alla jävla 1000 timmar jag ödslat på att klippa ihop filmen är helt åt helvete. Lite smått irriterande. Är ju så sjukt trött på alla klipp jag tvingats titta på om och om igen. Nu måste jag alltså börja om. När ska jag få ork till detta är frågan...



I Blame Coco är min nya favorit.

Snabba år

Jag har fortfarande inte förstått att det är 2010. 2009 flög iväg på ett härligt sätt. Har en känsla av att 2010 kan bli flyta på lika härligt, kanske lite mer seriöst dock. Time will tell.
I år ska jag fylla 22 år, 22 år. Det är ganska gammalt, när jag var yngre var jag säker på att då skulle jag göra något sjukt stort. Antingen skulle jag plugga och ha en egen lägenhet i Stockholm, eller så skulle jag plugga eller ha ett bra jobb i Paris. Jag trodde inte jag skulle leva vidare på mitt jobba i mataffär, festa, chilla. Inte för att jag klagar, men känner att snart är det dags att göra något riktigt stort. Har inte kommit på vad det ska bli än, det kommer.

Nu går jag mest och väntar på att det ska bli vår och sommar. Sommar, vår så underbart.












Tyv

Var så sjukt irriterad tidigare idag. En jävla idiotkille lurade oss alla (mest mig) och snodde massa öl. Självklart kommer jag på det minuten efter han lämnat butiken. Går och kollar kameran, och ja han har gömt massa sexpack vid ingången. Hur orkar man?

Killen kommer in i butiken, stirrar rakt in i kameran, tar en vända runt ölen. Tillbaka till ingången, flyttar på kameran lite, tar med sig en kundkorg och går in i butiken. Där ropar han HALLÅÅÅÅÅ in på lagret, jag kommer ut och undrar vad han vill. Han vill prata med Daglig leder, ser att han har en korg med två sexpack. Hinner tänka att det är lite ovanligt när man ska söka jobb. Frida kommer, säger att vi inte behöver mer personal. Han går, jag går ut med en vagn med varor. Lägger märke till att han inte har någon korg med öl längre, ser att korgen med två sexpack står i ölkylen. Hm tänker jag, men fortsätter ut i butiken med min vagn. Sen måste jag springa till kassan. Ser att killen går förbi Karins kassa och visar upp sin tomma ryggsäck. Kan inte låta bli att tycka det är lite konstigt..

Går in mot lagret och ser att korgen med sexpacken är borta. Kollar kameran, och ser att självklart har han tagit dom. Han har gått tillbaka till ölen igen, tagit med sig korgen och satt de vid ingångspartiet. Sen gått ut med en tom ryggsäck genom kassan, plockat ner ölen i väskan vid utgångspartiet.
Jag blir så sjuukt irriterad. Jag märkte ju att det var något som inte stämde, men kommer på det liite sent. Brukar inte bry mig så mycket annars. Men nu känner jag mig verkligen personligt grundlurad. Usch och fy.

Nej nu är det Sats som lockar.
Kosssssssss

Hej bloggen!

Känns så bara som en "hej bloggen!" dag.
De senaste 48 timmarna har varit rätt sjuka måste jag säga. Lördagen spenderades med att göra det sista på min Oslo-film. Filmvisning nästa helg? Sen blev det personalfest där jag däckade i Andreas säng i typ en timma, för att sedan vakna upp med nya krafter! Målet var nån bar på Majorstuen, vi insåg dock ganska snabbt att 1 tiden inte var den bästa tiden att gå ut på. 100 meter lång kö till alla stället, så vi tröttna ganska fort. Jag och Hanna försökte få med oss packet till Grüneløkka. Gick inte så bra, tydligen på fel sida av stan. Så jag och Hanna gick till Seven, köpte lite mat och hoppade sedan in i en taxi. Det blev Quadiz i vanlig ordning, där vi även stötte på resten av familjen. Körde lite dansgolv och barhäng.

Sen var det en misslyckad efterfest, Nina bjöd in grannarna som kom med Kahlua-drinkar. Sen följde Nina med in till dem och spelade Guitarhero. Lite random folk som Nina bjudit in till efterfest kom, sen lacka de för att det inte var nån efterfest och drog. Själv körde jag en sleep over i Sarahs säng.

Vaknar imorse av Anna som hetsar och jag inser att 4 timmars sömn var det enda jag fick. Nu var det in i duschen och på med bästa "crazy-party-outfitten". Kändes lite småkonstigt att en söndag vid två tiden sminka sig och fixa sig som det var en lördags kväll.

Sen kom en bil och hämtade oss och vi åkte ut till något random hus på landet utanför Oslo. Där finns det en filmstudio, där spelade vi in en norsk hiphop-video. Var sjukt random och sjukt kul. Nu längtar jag bara efter att videon ska bli klar och vi ska kunna kolla på den haha!

Nej nu är jag trött, nu ska jag sova. Imorgon är det back to work! Wehooooo!


Spagat is the shit

Jag har en liten bit kvar

Söta tussor


Mina fina tischa!

Underbara jobbkompisar

Bästa Hanna

Lugnet före stormen, eller innan däckningen kanske man ska säga.

Quadiz är alltid ett säkert kort om man vill träffa friends!


Efterfest

Efterfest i Ninas rum. Klockan är 3 och vi har redan efterfest. En riktig sådan, vi sitter 7 personer i Ninas stora säng. Alla är tvungna att ha huvudbonad, vi har spelat neger och president och nu lyssnar vi på red red wine. Vinet är slut och nu shottar vi direkt ur en martiniflaska. Hur mer efterfest kan det bli? It's good. Hanna och Anna ligger och sover i andra delen av lägenheten,tror jag.
Kvällen började med långbord och taco-middag för 10 personer. Hettsigt men väldigt koseligt. Jag och Johanna K hade formen inne och visste att knepet var att äta så fort som möjligt. Annars skulle ju guacamolen ta slut, och då är det ju inte lika gott längre!

Sen övergick middagen till singstar-kväll, Johanna och Johanna lämnade oss för bowling. Vi andra chillade kvar i x antal timmar. För att sedan köra en barrunda. Parkteatret och Memphis hade inte mycket att erbjuda. Jag och Tilda hamnade på Ryes där det var fullt och goodie goodie. Men måste säga att efterfesten är det bästa.

Ser fram emot morgondagen. Då blir det jobbfest, random party och sedan efterfest på Markveien 56. Bästa bästa!
Våra grannar är tillbaka från Cuba, men om de klagar är det bara att bjuda in dom känner jag. Vi har ju trots allt tagit hand om deras post.

Kos o klem. Chillar ju på Ninas dator, så är ju ett måste att sno hennes pictures! <3 <3 <3

Jag & Sissi 2007 yeay!

Jamaica

"Första mötet med Kingston blir dramatiskt. Efter en timme i Jamaicas huvudstad lever den upp till ryktet som en av världens farligaste städer.

Tre unga killar i ett gathörn. Plötsligt har en av dem smugit upp bakom mig, den andre kommer efter med dragen kniv. Adrenalinsprint på 200 meter, säkerligen olympisk hastighet. När jag vänder mig om ser jag hur de lunkar tillbaka till sitt gathörn 30 meter från pensionatet, och spärrar vägen till mitt tillfälliga hem.


Jag skakar av rädsla och pulsen rusar när jag svänger in på en annan gata. Fyra äldre män sitter runt ett träbord och spelar domino. Från den färgglada "romshopen", en liten vagn med öl, karameller och cigaretter, hörs musik. Härifrån kommer också de ljumma Guinnessflaskorna farbröderna sippar ur samtidigt som de smäller med dominobrickorna och slänger ur sig spydigheter till varandra.


Med andan i halsgropen går jag fram och frågar om det finns en annan väg till pensionatet Leighton House.


- Whadda gwan whitey?

Alltså, vad vill du vite man?

- Tre killar slog mig och jagade mig med kniv. Nu väntar de där jag bor.

- Det var som fan! Kom så går vi och pratar med dem, säger en av farbröderna och reser sig.


Han har vitt hår och är nog inte längre än 1,60, men han tar mig under armen och leder mig åt samma håll jag kom ifrån. Det lilla gänget är inte längre kvar när vi kommer fram och den lille mannen bredvid mig verkar nästan lite besviken. Han pekar på sitt hus där han bott i 40 år.

- Vad som helst, när som helst. Kom till mig. Välkommen till Kingston, säger han och går tillbaka till sitt dominospel.


De västafrikanska rötterna känns igen i Kingston. Staden har attityd, här är det rakt på sak, utan krussiduller. Men det finns en värme som lyser igenom när man pratar med folk"

Jag längtar.

Nature's will

Det händer, säkert minst en gång per år. En stor katasrof som tar tusentalsliv. Det kan vara en våg, en jordbävning, ett krig, en terroristattack eller en epedemi. Vi blir lika chockade varje gång, och är aldrig förberedda. Men hur kan man vara det? Förberedd på att något hemskt ska hända, det kan vara vad som helst. Hur kan man förbereda sig på att ett jordskalv ska inträffa. Som förstör en hel stad och tar tiotusentals liv. Det går inte. Det som händer sker, tyvärr är det så. Det går inte att gå runt och vara rädd mest hela tiden, något farligt kanske händer.

Man vet att vissa områden och vissa länder är mer utsatta än alla. Sverige till exempel, är ganska tryggt och lugnt, händer inte så mycket här. Asien däremot har blivit utsatt för flera naturkatastrofer de senaste åren, Mellanöstern är ständigt utsatt för väpnade konflikter. Usa och London blir utsatta för terrorattacker och Nordamerika för epedemier. Nu senast jordskalv i Nordamerika/Karibien. Man kan inte gå säker för något, någonstans. Men man får inte låta det skrämma en. Hindra en för att besöka nya länder, nya världsdelar och möta nya kulturer. Rädslan, ska inte stoppa en. Klart man måste värdera situationen innan man åker till en viss plats. Men att låta ett "rykte" om att ett land är farligt stoppa en. Det tycker jag är fel. Då får man väl kolla upp i förväg vilka städer/platser som är mindre "farliga". Och sätta situationen i verklighet, man får använda huvudet lite.

Man kanske inte går klädd hur som helst, eller på andra sätt skickar ut fel signaler. Det gäller väl över allt, får anpassa sig lite efter landet och kulturen. Det är så olika i olika länder, i Thailand t.ex. är det helt okej att gå runt i superkorta shorts, alla gör det. Men i Vietnam kanske man inte känner sig lika bekväm i sitt tighta linne och korta shorts. Det är så olika, men får värdera situationen dit man kommer. Tänka efter lite helt enkelt.

Det jag egentligen ville säga var nog att jag tycker att det som hänt på Haiti är hemskt, och jag hoppas att alla bidrar till att hjälpa så gott det går. Skicka ett sms för att stödja läkare utan gränser, röda korset eller what so ever. Inte bara inte bry sig, sitta framför sin dator i det trygga landet i nord och bara inte bry sig. Säger inte att man behöver skänka pengar till någon organisation där det kanske ändå inte når fram. Men man kan reflektera lite över händelsen, vad som hänt. Och hur det faktiskt påverkat de som bor där, vad som hade hänt om det faktiskt skett i ett land eller en stad närmare dig. Vilka känslor som kommit fram hos en själv då.


Allt är inte bara en hängmatta på en vit sandstrand vid ett turkost hav. Inte hela tiden.

Olika varje dag

Jag har olika framtidsplaner var och varannan dag. Svårt att leva ibland, finns för mycket alternativ, för mycket saker att göra. Just nu är jag sjukt sugen på Jamaica och sen kanske det blir Stockholm till hösten ändå. Jag vill nog börja plugga och det tror jag faktiskt jag vill göra i Stockholm. Om jag nu ska plugga ett program på 3 år. Hm, är så jag tänker nu, men imorgon har jag väl något helt annat i huvudet.

Men ganska kul ändå, att allt är så ovisst. Fast samtidigt rätt jobbigt, jag vill ju veta. Tror jag.

Hade medarbeidarsamtal med min chef igår och hon tycker att jag ska leva i nuet och tänka på att jag faktiskt mår bra nu, är lycklig nu och har det bra. Jag trivs på mitt jobb, i min vardag och har massa underbara vänner. Jag behöver inte plåga mig själv med att få paniktankar inför framtiden. Ligger nog något i det där. Svårt att ändra på sig själv bara, men ska försöka.

Min plan IDAG:








Oslo the movie

Har tagit sjukt lång tid och inte blivit riktigt så seriös som jag först tänkt. Men nu är den snart klar, Oslo the movie. Så Sofia och Emilia ni får ta och pallra er till Oslo nu för filmvisning! Går ju inte för sig att två av filmens huvudpersoner inte är här på premiären.

Gårdagen var bra och idag har jag haft världens bästa söndag! Verkar som den ska fortsätta i samma anda! WE LIIKE!

Känner mig som en cs-nörd

"Här har du tre öl, inte bli för full!"

Jag hamnade såklart på Qba igår, där blev jag nersupen av min chef. Fannyyyy här kommer med rödvin till oss! Ungefär så lät det hela kvällen. När hon skulle köpa alkohol till Andreas var det hårda tåg: Här har du 3 öl, inte bli för full.
Slutade såklart med att alla var lite mer än salongsberusade om vi säger så. Glömde såklart jobbnycklarna jag skulle ta med och ge till Andreas. Så han och nån annan random kiwi-brud får följa med upp till mig för att hämta dom. Öppnar dörren och det står två okända människor i hallen, vänder mig om till Andreas och förklarar att "Vi har alltid fest". De kommer in och är förvånade över hur många människor det är där, tror Andreas blev lite ledsen att han skulle börja 7 dagen därpå. De går hem och jag fortsätter festa i vår lägenhet. Sen blir det Quadiz, som vanligt. Vi orkar inte gå så mycket längre. Är rätt kul där också, oftast. Igår var jag lite för full, som vanligt senaste tiden. Fattar inte hur jag lyckas. Men igår skyller jag allt på Frida.

Jag och Nina virrar runt på Quadiz, hittar Jonas, John & Las och vi beslutar oss för att Bislett kebab är nästa stopp.
Väl hemma får jag inte av mig min ena sko. Grejen på dragkjedjan man drar med är spårlöst försvunnen. Borde ju gå ändå tycker jag, men den sitter stenhårt. Karans kompis försöker hjälpa mig i typ 10 min. Det går inte. Låter han gå och lägga sin och går med en högklackad sko in i köket och hugger in på min hamburgare. Ber Las om ett försök, har ju hört av Nina att han är så fenomenal på att hjälpa en av med skorna. Och tro det eller ej, det var han!

Tror dock att de skorna har sett sitt sista dansgolv.
Kameran är som sagt tillbaka, trots det inga bilder. Var dålig med det igår. Är ju så jobbigt att ta med sig en väska. Men måste nog börja göra det, suck. Köpte nya hörlurar igår och de får inte plats i jackfickan, gah!

Nej nu ska det jobbas! Sen får vi se om det blir utgång. Känns som det kanske är en bra deal för mig. Gå ut vid halv 12, då kanske jag inte blir så full. Hm.
Kos eeer <3

Så var det helg igen!

Sjukt kallt ute, inte mänskligt. Under -10 är fan inte okej. Men dubbla leggings, tjock kofta och dunjacka får funka. Min chef försöker övertala mig att komma på löningspils på en krog rätt nära här. Jag är sugen, men sen så tänker jag på hur kallt det är ute. Då blir jag inte sugen längre. Men samtidigt så är jag ju sugen.
Har ju dock Nina och John här hemma som ska bli sjuuuuuuukt fulla ikväll. Kan ju med andra ord bli rätt spännande att hänga här hemma också.

Titt som tätt får jag beslutsångest inför framtiden. Ganska ofta nu på senaste känns det som. Vet inte varför, behöver inte bestämma mig än. Har iofs bestämt några saker, jag ska göra högskoleprovet. Så ska jag nog börja plugga i höst, var helt säker på att jag skulle det tills idag typ. Kanske ska hitta ett värt jobb och vänta ett år till istället. Då jag vet vad jag verkligen vill. Men frågan är ju, kommer jag bli mer säker än jag är nu?
Mamma håller på och hetsar att Malmö är en pytteliten stad och tycker jag ska plugga på Södertörn istället. Jag som var så säker, nu blir jag lite osäker. I Stockholm bor det drygt 2 miljoner, i Oslo 800 000 och i Malmö 300 000.
Jag kanske helt enkelt ska vänta med att hoppa på ett 3 årigt program, och istället plugga någon kurs. Bo i Malmö ett år och börja plugga i Stockholm nästa år istället. Känner att jag inte är redo för Stockholm än. Men kan nog bli det, om cirkus ett år sisådär! Det här blir bra!
Dagens sjuka är att min och Hannas kamera är återfunna och välbehållna! Sarah hittade de i sin låda i går natt. Hon kan tydligen få för sig att gömma värdesaker på fyllan. Bättre sent än aldrig säger vi!


En vanlig helg på Markveien 56

Genom skratt och tårar




"These streets remind me of quicksand
When your on it you'll keep goin down
And there's noone to hold on too
And there's noone to pull you out
You keep on fallin
And noone can here you callin
So you end up self destructing"


Jag har så tydliga minnen från när jag hörde den här låten första gången. Höst i Stockholm och vi står utanför Ica borta vid Tjärhovsplan. Mina killkompisar ska gå in på Ica, och jag får låna ens cdfreestyle, han säger att jag ska lyssna på låt nr 7. Det är den, Gettho med Akon. Var innan Akon riktigt slagit igenom och blivit känd. Jag stod där i höstmörkret och lyssnade på texten. Kom fram så mycket känslor. Det stämde så bra in, så bra in på så många jag känner, så många jag umgåts med.

Jag tycker det är så tråkigt. När livet går åt så fel håll för vissa. Personer jag varit så nära, jag ser var det är på väg. Jag vill stoppa det, men jag kan inte. Jag kan inte tvinga någon att leva sitt liv på ett sätt jag tycker är rätt eller bra. Alla måste få leva sitt liv precis på det sättet de vill. Men samtidigt så måste jag stoppa dom, stoppa de innan de förstör sina liv. För jag vet hur lätt det är, plötsligt så är man där. Fast. Då krävs det väldigt mycket för att ta sig tillbaka upp igen.





Proppskåp

Idag har det blivit många vändor till vårat proppskåp. Strömmen har nämligen gått en sisådär 10 gånger. Fick skicka Anna och köpa nya proppar för de vi hade tog slut, nu har även de Anna köpt tagit slut. Är inte okej, men vad gör man. Tydligen går det inte med element, spis och tvättmaskin samtidigt. Inte tv och element i vardagsrummet heller. Eller hur var det nu?

Ressuget gör mig galen! Måste bort från -20, till värmen och solen! Har kollat runt på massa olika ikväll. Det står nog mellan Gambia och Kanarieöarna. Gambia röstar jag för, för vem fan vill till Kanarieöarna, egentligen. Men billigt, bra, varmt, enkelt. Gambia är iofs också sjukt billigt, nu gäller det bara att övertala resten.

Förstår inte vad det är med mig, jag äter hela tiden och är fortfarande hungrig. Jag har ju ingen mat kvar nu. Detta kommer att ruinera mig, måste börja äta gröt dygnet runt.

Nu ska jag & Anna se på Paradise, sen är jag lite trött. Så antingen ska jag nog sova, eller kosa mig med gänget i vardagsrummet. Time will tell.

Kos och klem


Lätt övertalad

Jag har kommit fram till att jag är sjukt lätt övertalad. Försäljare det är bara att ge er på mig om ni vill ha någon provision! Skulle fördriva lite tid i väntan på Seg-Nina. Eftersom det är typ -15 minus här, man vill med andra ord inte spendera så mycket tid ute. Jag gick därför in i en mysig té -affär som låg lägligt till. Tänkte att det var en bra idé. där kunde jag strosa runt och lukta på lite oliak téer. Men där hade jag fel. En japan hoppar på mig direkt, jag som trodde jag skulle få vara lite anonym. Men han är trevlig och bjuder mig på en kopp av "dagens té". Väldigt gott och jag funderade på att köpa mig lite té. Går runt och luktar/kollar lite men han vill såklart hjälpa mig. Frågar vad jag vill ha för té och när på dygnet jag ska dricka det. Advance det här, han tar fram ett som luktar gott och verkar bra. Helt naturligt från Taiwan och bla bla. Ska precis slå till när han råkar nämna priset sådär i förbifarten. 189 nok för en liten påse med té. Jag försöker se oberörd ut och säger att jag kanske vill ha något annat. Tillslut måste jag ju säga att jag söker ett té under 100 kr. Han kollar lite föraktfullt för mig, och berättar hur viktigt det är med gott och bra té... Jag blir övertalad och tillslut köper jag ett té för 89 kr, + en tésil för 50 kr. Känns bra.

Lite dyrt, men var faktiskt väldigt gott! Så det kan jag rekomendera om ni känner er lite rika nån dag! Minns dock inte vad det heter, eller vad affären heter.

Nu måste jag springa till gymmer, Nina kallar!!


Ännu en söndag

Idag är det söndag, igen. Var ju söndag i typ förrgår? Johns avskedsfest igår var väldigt lyckad, sjukt mycket härliga människor och bra drag. Lite för bra drag nästan, Sarah missförstod mitt "Kan du köpa en flaska rosé åt mig", och körde istället på en box. Är ju farligt det där med boxar, ingen aning om hur mycket man dricker och det tar aldrig slut!
Vid 1 tiden drog vi oss iväg till Quadiz för att dansa och fixa efterfest-material. Jag dansar i soffan och dricker ännu mer alkohol, väldigt osmart kan jag känna nu i efterhand. Vid halv tre lämnar jag sällskapet och vinglar hem. Däckar i min säng med kläder och smink. Hoppas det här inte blir en dålig vana känner jag, hänt lite för ofta senaste veckan.

Tydligen har det varit efterfest här med 15 killar och 4 tjejer. Totalt ovetande har jag sovit mig igenom hela den. Eller tydligen har jag varit vaken och pratat lite med Nina och Hanna när det försökte väcka mig. Det har jag dock inget minne av.

Kul imorse när det kommer ut random killar från alla rum och alla vi bara garvar. Jag tyckte så synd om de killarna, de kände inte ens varann. Gillar att vi börjar driva om situationen med de kvar i rummet, vet inte om de uppskattade det så mycket. En fixade iallfall vårt elelment innan han gick, en riktig karl det!

Nu har vi kört en storstädningen och lägenheten är skinande ren igen, det går fort när man är många! Får se hur denna dag ska spenderas, en fin vinterdag har jag märkt. Måste passa på innan solen går ner bara, då blir det mörkt.

Kommer föresten inga bilder nu på ett tag, någons kamera blev ju snodd igår. Livet är hårt för de hårda säger jag bara.

Att vara eller icke vara, det är frågan.

Jag har alltid tyckt det är så intressant att veta hur folk upplever mig och hur jag är. Såklart kan man känna sig själv och veta sina bra och dåliga sidor. Men vill fortfarande veta från de i min närhet, hur de upplever mig.

Jag och Nina satt en kväll i soffan och lekte någon konstig lek. Den gick ut på att vi skulle säga massa yrken/personligheter och sen säga vem som mest såg ut att vara så. Blev dock lite svårt ibland eftersom vi känner personerna vi utgick ifrån. Och då kan det ju bli lite svårt. Men det var kul. Vem som mest såg ut som en mamma, vem som skulle gifta sig först, vem som såg mest kvinnlig ut och vem som såg smartast ut. Det var en kul lek. Efter ett tag satt Nina tyst och funderade för sig själv, sen sa hon det är så tråkigt vi säger ju inte dig på något. Jag måste komma på något som du är. Hon funderar lite till och sen utbrister hon: du är ren!
- Nina, va?
- Ja, asså jag kommer ihåg när vi var i Thailand och alla var svettiga och äckliga, då var du så ren!

Hm, ja tack ska man väl säga. Jag är ren.

Hanna sa att jag verkligen var SNÄLL.
Jag minns när vi var små, gick typ i femman. Då på någon lektion hade vi en lek, att alla skulle skriva något positivt om alla. Så alla gick runt och skrev snälla saker på lappar på varandras ryggar.
Det var svårt att komma på något på de man inte kände så bra. Då blev det oftast "snäll".
Jag minns att jag fick "Klok" av en tjej, då blev jag glad.

Har även hört att jag är envis, och Sarah sa att jag inte bara säger massa saker, utan genomför dem också. Det gillar vi. Kanske fått lite uppfattning om hur jag är som person, jobbar på det!



Nu är det 2010 (om någon missat det)

Nyårsafton igår var helt förträffligt bra! Börjar med att jag får detta sms 16.57 när jag precis ska sluta jobbet.
"Lägenheten är städad och spice girls spelas i högtalarna. Kom hem NU! Vill du köpa ett chess kontant kort för 100 kr till mej :) ses snart. Puss"

Det kan ju inte bli mycket bättre! Kvällen fortsatte i samma härliga anda. Först var det drink och ost, sen blev det en fin nyårsmiddag som övergick i förfest. Hanna överaskade alla med en lek, underbart!! Sen var det våghals och ännu mer vin. Älskar att Nina gick till grannen och frågade om hon kunde få en rulle toalettpapper, för hon hade fått ett sånt där piller i sin drink.

Vi kom tillslut iväg til fest 1, där skålades det nya året in! Alla undrade dock var Nina var, hon kommer  helt virrig ut på terrassen ca 00.05 och utbrister: Var har ni varit!? Gott nytt år Nina.

Såklart ska vi trotsa kylan och bege oss till fest nr 2, jag & Tilda banga taxi och körde en promenad. Det var halt men vi kom fram! En jävla fest var det! Fyllan slog till rejält.

Efter det var det efterfest hos oss. Fick en fixidé, ganska bra på att få sånna på fyllan. Jag ville fixa en asstor efterfest, norges största typ tänkte jag. Smsade alla jag kunde komma på som var i Oslo att det var efterfest. Sen gick jag och däcka i min säng. Vaknar vid halv 8 och ska gå på toa, kollar mig själv i spegeln och ser att jag har cerpentiner runt halsen och i håret. Det går bra nu!


Det var svart som gällde igår.


Vi körde en stel nyårsmiddag