LONDON




















Trötter

Har sovit hela dagen, eller ja sen vi kom hem från flygplatsen vid 12.. Vaknade vid 18 och trodde det var mitt i natten. Insåg att det kanske var bäst om jag gick upp och försökte hålla mig vaken några timmar. Annars kommer jag vakna typ vid 11 ikväll och vara helt pigg. Sagt och gjort, vinglar upp till vardagsrummet. Där möts jag av en underbar syn! Nystädat och där sitter tre härliga tjejer! Sofia och Kristine och Christine som bodde här förut! Har saknat de faktiskt, kul att se dom igen! Anna kommer också invingaldes och vi alla spiser glass med daimströssel, tack Christine! Sen beger jag och Anna oss till bunnpris för inhandling av pizza! Så nu sitter vi här fem tjejer och koser oss och kollar på tv. The hills och 16 and pregnant, bra grejer (kanske inte)!
Lite försmak för vad som komma skall! Imorgon ska det skrivas kontrakt och på tisdag får vi nycklarna! Nu gäller det bara att hitta nån som vill ta över rummet här!

London har varit kjempebra!! Lite väl kort dock! Trots brist på tid har vi hunnit med mycket! Sovit i ett trashigt kollektiv i White chapell,  trängts bland 100 0000 personer på Primark, sett på all julskyltning/pyntning på Oxford street, fikat på Starbucks (2 gånger), ätit indiskt, shoppat, frusit och varit med om regn regn regn, hängt på en bar i notting hill och kollat på livband, druckit alkohol på tunnelbanan, åkt sjukt mycket tunnelbana, varit på dub4life!

Nu är jag dock helt förstörd och säng och film väntar. Kos er!



LONDON CALLING!

Anna råkade skriva mitt passnummer istället för personnummer. Ryanair kan man inte lita på direkt, så vågar inte åka ut till flygplatsen och chansa på att min incheckning gäller. Som tur är ringer Anna kundtjänst och fixar det. Så nu behöver vi bara en skrivare för att skriva ut våra boardingpass och bussbiljetten. Har för mig att det ligger ett vid bussterminalen, så får ta det på vägen.
Jag sitter så bra här i soffan just nu. Precis tryckt i mig massa mat, liite för mycket faktiskt. Så nu sitter jag här i matkoma och orkar inte röra mig ur fläcken. Lady Gaga har släppt en ny skiva, Rihanna gjorde det här om dagen och Promoe förra veckan. Vad är grejen med att släppa skiva i november. Ska väl inte klaga, sjukt bra med ny musik!! Borde ladda min ipod och lägga in massa musik. Ladda kameran, packa något iallfall. Typ tandborste och ansiktskräm. Men just nu orkar jag inte röra mig en meter. Inte en enda meter. Kommer väl sluta med superstress här hemma vid 6 precis innan vi måste gå. Ska försöka undvika detta genom att tvinga mig själv till rummet, snart, snart.

På tisdag ska vi flytta, till andra sidan stan. Till Oslos söder skulle man kunna säga, nästan iallfall. Nu bor vi kanske i Oslos vasastan. Trivs bra här, men ska bli kul med lite nytt. Istället för kollektiv med random blir det nu en lägenhet och 6 tjejer. Ja precis. Jag och Anna ska dela rum, Nina & Tilda för varsitt eget och Hanna & Sarah får varsinn skrubb. Det går bra, lite saker vi måste fixa bara. Typ diskmaskin, tv, dammsugare, fixa duschen osv osv. Men kanske ska vänta tills vi flyttat in! Kom på mig själv ligga och tänka på att jag skulle skriva en lapp igår kväll. Sen blev jag lite rädd för mig själv! Vi har inte ens flyttat in! Jag sitter och tänker på en lapp jag ska skriva.. "Hej barn.." ska den börja. Nej lite läskig är jag allt, är det planeringsbehov, vill ha koll? Styra upp? Vill bo nice? Nej jag vet inte. Tänker inte spekulera vidare i det heller. Bara förtränga det!

Kos er i helgen!




London i juni

Släktforska

Undrar om mina barnbarns barn kommer sitta och googla mig när det är dags för dom att släktforska. Vad enkelt de kommer att ha det. Igår kväll blev jag sugen på att kolla upp lite om min morfar, som jag aldrig träffat. Han dog ett halvår innan jag föddes. Låg och tänkte lite på min släkt och insåg att om honom vet jag rätt lite, nästan ingenting alls. Han är, var ändå min mammas pappa. Det jag visst var typ att han var nån slags chef på Aftonbladet och att har skrivit några böcker. Provade på att googla, tänkte att så långt bak i tiden är det ju faktiskt inte. Fick sjukt mycket träffar, men det fanns ju inte så jättemycket information att få ut ur den tyvärr. Men lite nytt lärde jag mig, han har tydligen skrivit rätt många däckare, vunnit stora journalistpriset, varit chefredaktör för Aftonbladet, Hemmets Journal osv osv. Sjukt ändå att jag inte ens visste hälften av det där. Nu är jag bara lite ledsen att det inte finns mingelbilder från den tiden. Inte vad jag kan hitta på google iallafall. Hade varit sjukt kul att se. Vill se min mormor i massa fina klänningar på olika tillställningar.

En vacker dag, innan det är försent, så ska jag släktforska lite mer på riktigt. Vill veta hur min farmor och min mormor växte upp. Jag ska gräva fram deras gamla fotoalbum och få dem att berätta allt!
Vet att min mormor skrev en novell om när hon träffade Bertil för första gången. Tänk, att hitta sin livs kärlek när man är 45 år och båda är gifta. Mot alla odds träffas de några år senare när han flyttar till Sverige igen. Så skiljer de sig från sina respektive och gifter sig. Jag har aldrig sett några som var så kära som dom, varje dag, ända in i det sista. Så ska jag också ha det!
Hittar tyvärr inte den på internet, men ska få henne att gräva fram den gamla tidningen. Så ska jag läsa den och fälla en tår eller två, för kärleken.

So rich so pretty

Mycket som händer nu! Om 20 min vet jag om jag ska flytta ihop med 5 galna tjejer. Imorgon åker jag med 2 av de till London. Ikväll borde jag packa, typ nu. Borde kolla min pinkod till mitt nordeakonto. Jag vill att Anna ska komma hem och att Hanna ska ringa! Nu kom Anna! <3




Hej och tack för kaffet

Igår drack jag en kopp kaffe, eller inte ens en kopp kaffe utan en dubbel latte. Vid 5 tiden, vad tror ni händer? Jag kunde inte somna!! Låg och vred och vände på mig i sängen från typ 11-1. Sjukt irriterad! Hur kan man vara så sjukt jävla känslig? Finns ju inte ens på världskartan. Nej det ska inte göras om. Ska prova om jag somnar bättre utav ett glas mousserande ikväll kanske. Monki har äntligen öppnat i Oslo, äntligen en affär som inte är Bikbok eller Carlings. Nu ska jag och Anna iväg på invigningen, sen ska Anna ut och jag hem och sova. Ombytta roller, wehooo!








Efterfest

Igår blev det utgång, sjukt bra uppslutning bland girlsen i Oslo! Mycket trevligt, kvällen började på Qba, för att sedan inta Fisk og Vilt, ännu en försök. Gick dock bättre denna gång! Det dracks rödvin och drinkar och vi koste oss på bra. Sen var klockan plötsligt tre och jag ville ha efterfest! Det kirrades till min lycka. Efter lite shottande på en stängd bar, inhandlande av en back öl halv 5 på morgonen och en macka på Seven. Ja, då låg jag plötsligt i ett surffodral på golvet i ett garage.
När jag satt där på trikken vid halv 8 tiden, undrade jag om det syndes på mig. Att jag inte riktigt var som alla andra barnen på trikken. Jag skulle inte till jobbet, jag var sjukt full/trött och skulle hem till min säng.



Red red wine

Goes to my heaaaad! Måste nog erkänna, för mig själv och resten av världen. Att rödtjut är min nya grej! Har nog intagit alltför stora mängder vitt vin under senaste tiden, vilket har resulterat i att jag är sjukt trött på det. Nu är det rödvin som gäller. Och mousserande såklart, alltid mousserande bästa bästa! Har två flaskor som chillar på rummet, känns sjukt bra.

Jag och Hanna har sjungit singstar, börjat tänka lite på frenchi och slutat. Nu lyssnar jag på Rihannas nya skiva och Hanna och Tilda röker ona di balcony. Lyssna på Rihannas nya skiva ni också! Bra skit det där!

Kos eeeer <3


Vilka är dummast?

Jag och Anna diskuterade detta häromdagen. Vilka är egentligen dummast? Norrmännen som byger en tunnelbanestation 100 m från en annan. Som de sedan stänger ner efter 30 år. Eller svenskarna som börjar bygga en tunnelbanestation men sen inser att de inte alls ska bygga nån förort där, och det är lite naturskyddsområde också. Så de bygger klart grunden till hela stationen och låter det chilla. Den stationen fick inte ens öppna. Hm, svårt det där. Svenskarnas tanke kan man ju förstå, att det sedan var så jävla oplanerat att de ångrar sig mitt i allt är ju en annan femma. Norrmännen däremot undrar man ju vad de tänkte med från första början. De höll stationen öppen i 30 år dock, sen blev den lite för ranglig och behövdes byggas ut. Då stängde de den istället, för den var ju rätt onödig?

Ja svårt det där.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kymlinge_%28tunnelbanestation%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Valkyrie_plass_%28station%29


KIWI JULBORD VAR DET!


Julebord

Nu mår jag bättre, nästan riktigt frisk skulle jag vilja påstå. Jag hoppas bara att det håller i sig nu. För under veckan som kommer har jag ingen tid alls att vara sjuk. Planerad utgång imorgon, affärsinvigning på onsdag och London på fredag. Samt jobb hela veckan, nej ingen tid för sjukdom. Nu ska det knapras vitlök som bara den!

Söndagar måste förövrigt vara veckans absolut bästa dag. I love it! Bästa bästa! Det blir alltid så himla PERFEKT! Idag har jag och Hanna chillat hemma, kollat lite Playa del sol. Sen bar det av mot grüneløkka och lägenhetsvisning nummer uno! Koslig lägenhet det där må jag säga. Sen slöts det upp med Nina och Sarah på Ryes. Milkshaken var planerad. Men så fort alla klev in på Ryes var det något annat vi blev sugna på. Hela stället luktade jättegoda nygrillade hamburgare. Så det blev 4 hamburgetallrikar med nachos och klyftpotatis. Mmm så kosligt! Sen gav jag och Hanna oss av på lägenhetsvisning nummer två. Denna gång en lite större lägenhet, men väldigt koslig var även denna. Mot deli för att berätta omdömmet för Tilda, och vi fick även se Sarah och Ninas söta babyfaces igen, där hängde dom med (äckligt) kaffe. We like! Sen blev det lite fruktshopping på Sultanen för att sedan påbörja promenaden hem mot Majourstuen! Och nu är vi här hemma i soffan igen. Vi funderar på filmkväll, jag inhandlade ju 2 filmer förra söndagen som fortfarande inte hittat ut ur påsen.
Vad ska man säga, jag vet. SÖNDAG!

Man ska väl bjuda på lite bilder från Kiwis julbord igår. Väldigt bra. Väldigt mycket alkohol som resulterade i brutal fylla för 90 % av gästerna.


Middag på Bistrol


Mannen, myten, legenden. David


Jag vill också

ha en sån här fin teckning! Är det ingen som vill leka med mig?


Still sick

* Jag älskar att Lady Gaga och Bad romance är med i senaste Gossip Girl
* Jag hatar att jag fortfarande är sjuk
* Jag tycker det är sjukt jobbigt att jag får jätteont i ryggen för jag måste ligga i sängen så mycket
* Jag längtar till julbordet på lördag
* Jag hoppas jag blir frisk idag
* Iförrgår åt jag en morot, igår åt jag en morot, ett glas blåbärssoppa och lite yoghurt.
* Jag måste börja äta mer om jag ska bli frisk
* Jag är trött på att må dåligt
* Jag har sett typ alla program på tv6play, tv3play och svtplay. Känns bra. Tv4play är det sämsta faktiskt.

Nu ska jag gå upp och äta lite yoghurt, en morot också kanske. Verkligen inte sugen på något. Kanske lite hett vatten med vitlök och ingefära. Kanske. Sen ska jag fortsätta mitt filmmarathon.

Sjuuk

Jag är sjuk, jättesjuk. Det är jättejobbigt. Igår var jag ännu sjukare, då var den ännu mer jättejobbigt. Idag orkar jag iallafall kolla på film. Jag och Hanna har sett alla avsnitt av Paradise hotel, är ju helt sjukt att alla som är med är 19-20 år. Ja, en bra akivitet efter gymnasiet sådär. Nej usch.

Har även varit på centra och köpt blåbärssoppa. Enda affären i Oslo typ där det finns. Så nu har jag druckit blåbärssoppa och ätit lite yoghurt. Framsteg, framsteg! Igår var det andra bullar, då låg jag i sängen 24 timmar och åt en morot på hela dagen (som Hanna tvingade i mig, tack!). Vaknade inatt och hade asont i ryggen för jag legat så länge, så fick gå ut och lägga mig i soffan. Känns bra, inte.

Men jag ser ljuset. Jag tror jag kommer klara att bli frisk tills på lördag, ska dricka massa hett vatten med ingefära idag och försöka få i mig någon mat, helst med massa vitlök.

Vi hade ju hittat en lägenhet på Grunelokka som vi skulle skriva kontrakt på igår kväll. Men då ändrar sig värden sig såklart när han inser att vi ska bo 4 pers. Då ska han höja hyran. Snåljåp säger jag bara. Så nu blir det att bo kvar här i Majorstuen ett tag till. Men känns inte helt fel det heller. Får se vad som sker. Nu satsar jag mest bara på att bli frisk. Ska lägga mig i sängen med en kopp ingefärste och nya gossipgirl. Me like.


Goodmorning Sunshine!

Precis vaknat och sitter och lyssnar på Promoes nya skiva.
Vet inte vad som hänt med dig, börjat sova sjukt länge när jag är ledig. Nästan så att jag blir lite rädd för mig själv. Blev väckt imorse vid 12 av att min svenska mobil ringde, fattade inte att det var min och det ringde och ringde. Tillslut reser sig Hanna upp ur sängen och räcker mig min mobil. Jaha var det min mobil som ringde, helt död. Somnar om och inser en kvart senare att det kanske är dags att gå upp. Sagt och gjor,t jag och Hanna hoppar upp ur sängen och nu sitter vi här. I stuen.

Sjukt sugen på att shoppa massa nya kläder, vill köpa vardagskläder och en klänning till julbordet. Loggar in på min internetbank och inser att jag är sjuukt fattig. Fattar inte vad som hänt, ska till London nästa helg och då går det ju vanligtsvis åt lite mer pengar också! Nu får jag snåla som fan de närmsta veckorna i Oslo. Men en liten klänning kan man väl unna sig... Hm svårt det där........

Nej nu ska man väl duscha och ta sig ut på stan ändå, ikväll blir det lägenhetsvisning!



SURVIVE!!

Mina bästa Anna och Hanna är tillbaka hos mig här på Majorstuen och jag är så lycklig! Anna hade med sig en baileys och Hanna vin. Jag och Hanna sjunger singstar och snart blir det fisk och vilt. Förstår fortfarande inte hur man kan döpa en bar till det, men det är ju Oslo så är väl bara att säga okej!

Tog upp en icapåse från golvet nyss och tänkte skämta lite med Hanna och skriker: VAD FAN ÄR DET HÄÄR!?? Hanna kollar upp och svarar: Ja, asså vems fan är det?
Hanna har uppenbarligen råkat få med sig nåns påse med träningskläder från bussen, påsen innehöll även en "DEN STORE VIKING, SUNNY BEACH" tröja. + Randigt linne, rosa sportbh och svarta träningsbyxor samt svarta strumpor! Om någon känner igen detta är det bara att höra av sig!








En bra söndag!

Morgonen var kanske inte den bästa, men kom upp iallfall. Lite spagetti och tomatsås på det så var dagen räddad! Möter Nina utanför porten och jakten på chokladbollar kunde börja! In på första, andra, tredje, fjärde caféet. Börjar ledsna, de har inte en klassisk chokladboll på menyn här i Oslo. Möter min chef utanför jobbet och ska ge henne mina nycklar (hon hittar inte sina som vanligt). Frågar henne om hon kanske vet något café där det finns chokladbollar? Hon funderar lite och säger sedan: du menar en vanlig negerboll? Jag blir helt ställd, negerboll, det ordet har jag inte hört någon använda sen jag såg Sune sommar sist typ. - Eh ja, en choklad/kokosboll du vet..

Vi fortsätter vår jakt och hamnar på platekompaniet. Där vi spenderar vi 40 minuter letandes bland alla billiga dvdfilmer! Helt plötsligt var det det roligaste vi kunde tänka oss, att köpa dvdfilmer! Vad hände med att ladda ner? Nej, nu ska vi börja samla till ett riktigt dvdbibliotek! Jag gick iallfall där ifrån med Chicago, min absoluta favorit musikal! Kommer ihåg när jag var och såg den på Tyrol, bästa bästa! Sen fick jag även med mig Darjeeling limited, har inte sett den än så ska bli spännande! Hanna kom hem nu så vi kan ha filmkväll! Anna du får också gärna komma hem ;)

Sen blev det scones, chokladmuffins och smoothie svulla svulla kära söndag! Vi hittade tillslut ett väldigt mysigt och bra café i slutet av Bokstaveien, dit jag hoppas jag hittar igen! Efter några timmar där blev det en promenad genom slottsparken. Sen joinade Johanna och Johanna oss för  hamburgare och fredagsmys på Fridays! En väldigt bra söndag helt enkelt!


Älskar inlevelsen alla får när man spelar Alias






"Nää, ere sant!!!???"


Bakis.

Nina ringer och väcker mig halv ett, jag kan fortfarande inte röra mig från sängen. Vad har hänt!? Helt död.


Tråkig

Får klagomål av Anna att min blogg är tråkig, för att jag skriver om snö? Jaha okej får försöka med något annat idag då. Nej men ibland har man liksom inget att skriva, men vill ändå skriva något bara för att. Ofta är det jättemycket jag vill skriva, jättemånga tankar som flyger runt i mitt huvud. Men sen tänker jag en gång extra och känner att jag kanske inte ska dela med mig av mina tankar på det sättet. Inte skriva dom på min "blogg". Så då blir det istället ett inlägg om snö och en musikvideo. There you go folks! Kanske ska sluta med denna blogg då, om jag ändå inte känner att jag kan/vill skriva något vettigt. Hm nej det vill jag inte. Så långt vill jag inte gå, inte än iaf. Vi får se hur det känns nästa vecka. Jag ger det en vecka till, sen jävlar!

Nu är det lördag men det känns som torsdag. Jobbade igår kväll och sen hem och åt chips och dipp med Hanna och Tilda. Och nu ska jag snart iväg och jobba igen. Inte en vanlig helg direkt, men känns bra. Har ju varit lite småsjuk hela veckan och är fortfarande inte riktigt frisk. Ikväll är det massa roliga ting som händer här i Oslo. Problemet är ju bara att jag jobbar till sisådär 23.30. Kan ju gå ut efteråt men ofta känner man sig så jävla sliten och vill bara lägga sig i sängen och datanörda, kanske kolla nån film. Speciellt när det är höst, vinter och kallt ute. Men tror jag ska ta mig i kragen ikväll och supa till. Lät inte så bra det där. Hm, nej men gå ut och dansa iaf! Hålla tummarna för att mina facebook-events är så bra som de lovar i infon! Det tror jag det tror jag.

Nej nu ska man väl ta och kila iväg till jobbet. Hanna och Anna har lämnat mig för Göteborg och Stockholm. Känns bra, måste väl hålla ställningarna här i Oslo nu antar jag!

PUSSSSSSS

Ja, se det snöar!

Det snöar! Oslos gator och trottoarer är täckta av snö. Det knarrar när man går och jag är så lycklig! Snö! Att det kan göra en så glad, kanske för att det var så länge sedan :) Jag hoppas att det kommer ligga snö på marken varje dag i december. Att det ska bli en riktigt vit jul!

Än så länge njuter jag till Hannas ljuva stämma. Nu är det "Nej, se det snöar.." som är på menyn.



Kvar i nått jag lämnat.

Saker förändras. Livet är inte alltid likadant. Man har inte en kompis man umgås med mest under hela livet. Det går upp och ner fram och tillbaka. Umgås mycket en period sen kanske man bråkar eller bara glider ifrån varandra. Ibland hittar man tillbaka till varandra och ibland inte. Man har inte bara en stor kärlek under hela livet. Man glider ifrån varandra även där. Hoppas, tror och vill att man ska finna tillbaka till varandra. Men ibland måste man inse att det kanske inte kommer att ske. Att det istället är dags att gå vidare. Utan att varje dag se och längta tillbaka till det som har varit. Det är klart minnena alltid kommer finnas kvar, och just nu känns det som att starka känslor också kommer att finnas kvar. Men även de kanske bleknar och bleknar med tiden.

Det är så svårt bara, att inse att saker inte är som de alltid har varit. Nu ska man vänja sig vid något nytt. Vänja sig vid en ny situation. Försöka glömma det nummret som är inpräntat i ens huvud. Det nummret man vill ringa om man saknar, om man är ledsen eller om något kul har hänt. Till någon man vill dela med sig allt man upplever med. En bästa vän.


You'll never get to London

All of the kids are moving on, you'll never get to London!

Varför bara stå och stampa på samma ställe  hela tiden. Vill göra något, vill inte vara kvar. Men inget händer. Tröttnat på sitt jobb för flera år sen. Men inget händer. Vill flytta, inget händer. Vill till en ny stad. Istället kvar i samma, exakt samma.
Jag vill bara knuffa på bakifrån. Dra i armen och få de att ta steget. Vad finns att förlora, ingenting ingenting alls. Det är inte värre än att du kan flytta tillbaka om du inte trivs. Sluta jobbet om det inte funkar. Du kan faktiskt alltid gå tillbaka. Du kommer inte ångra dig, du har inget att förlora. Däremot kommer du ångra dig om du bara låter livet passera. Om du inte gör något. Du trivs inte med din situation men gör ändå inget åt den. Man måste chansa ibland. Annars kommer man aldrig någon vart. Aldrig.



Måste bara tipsa om världens bästa skiva!
Name The Pet – Name The Pet




Det var en gång

Det var en gång tre flickor som skulle på en festival i Oslo. Solen sken och det var en underbar sommardag. Två flickor köpte varsinn flaska vin och den tredje nöjde sig med några cider. De satt i gräset utanför festivalområdet och började inta sin alkohol i godan ro. När den tredje tjejen plötsligt inser att om 20 minuter spelar en dj de bara måste se! Sagt och gjort, de två tjejerna får klunka sina vinflaskor. Allt går bra och de hoppar glatt in på festivalområdet. Tjej nummer tre lyckas trolla, som vanligt, och helt plötsligt står tjejerna där med varsin tetra vin. De får den underbara idéen att klunka även detta vin. När man börjat är det väl bara att köra? De springer fram till scenen, längst fram såklart. Ställer sig och börjar dansa och livet är underbart. Tjej nummer 3 försvinner plötlsigt och några sekunder senare har hon övertalat backstagevakten att få komma in. Någon minut senare är hon uppe på scen och dansar och fotar. De andra tjejerna som står där nere och dansar känner att de vore ju lite roligare och lite bättre att också stå uppe på scenen och dansa. De känner att de är lite för fulla och inte riktigt har den verbala förmågan att övertyga vakten att de ska ehm fota där inne? Men vill fortfarande inte ge upp hoppet om att faktiskt komma upp på scen. Den blonda av de två tjejerna får plötsligt en snilleblixt, tror hon då. Klättra över staketet och kravla sig upp på scenen. Hon får genast sällskap av 20 andra som också känner att det vore nice att dansa uppe på scenen med Diplo. Det hela slutar i gruppdans/röj/fest, ja gud vet vad uppe på scenen.

Oslo är inte så stort som vi en gång trodde. Dagen efter är det bilder på tjejerna när de "dansar" i tidningen och på diverse hemsidor. Det tar aldrig slut, nu kommer det en film. Men det blir ju bara mer och mer morsomt måste jag säga. Jag längtar tillbaka lite, faktiskt. Jag gillar festivaler på sommaren!

Om någon vill se hur vi hade det på festival är det bara att se denna lilla film, på eget ansvar.



LONDON STREETS ARE CALLING!

En underbar måndagskväll i ett härligt kollektiv i centrala Oslo togs ett beslut. Ett väldigt spontant, underbart och härligt sådant. Tre musketörer ska ut på tur.
NU KÖR VI!


Sjukling

Jag är lite sjuk, eller jag är jätteförkyld. Hanna har smittat mig I think. Som tur är behövde jag inte jobba 100% idag utan fick vara lite extra. Väldigt härligt! Imorgon däremot, då blir det all in, jobb från 06 och sen låskurs! Men det ska väl gå bra! Har äntligen fått mitt visakort så jag är kjempeglad nu. Nu sitter jag bara här och väntar på att jag ska orka laga mat.. Snaaart så!


Fortsätter att sno bilder eftersom jag var sämst med min kamera i helgen!

Göteborg säger jag bara

Systembolaget, Göteborg

En ung kvinna blev ombedd av killen i Systemetkassan att visa ID. Direkt efter henne i kön står en kvinna ~45.
Kvinnan ~45 (skämtsamt): Ska du inte fråga mig också efter ID?
Kassakillen ~25 (allvarligt): Nä, du är ju här nästan varje dag så det behövs inte…
Kvinnan blir märkbart generad och skyndar därifrån.


Systembolaget, Avenyn, Göteborg

Ett fyllo ~50 går fram till informationsdisken.
Fyllot: Ursäkta, var finns 10,2% ölen?
Biträdet: Vilka menar du?
Fyllot: De på burk.
Biträdet: Ja, men vilken sort?
Fyllot: Det spelar väl fan ingen roll?


Back in town

Efter nästan en vecka i Stockholm befinner jag mig nu på hemmaplan igen, eller ja i Oslo iallafall! Här hemma har det inte hänt så mycket, jo vi har fått trådlöst internet! Weho, tack Hannas bror!

Stockholm då. Det var faktiskt väldigt trevligt må jag säga. Bodde hos Billie i hennes nya mysiga lägenhet och hon skämde bort mig med massa presenter. Vilket innebar att jag kom tillbaka till Oslo med två resväskor istället för en. Men det gillar vi!

I Stockholm blev det rätt mycket utgång, ungefär 3 av 4 kvällar. Men man måste ju passa på! Är ju alltid kul att gå ut i Stockholm när man inte varit där på så länge. Förkylningen tog tyvärr över i lördags natt, så då blev det hem och däcka sen. Men var tydligen lika bra, för enligt rykten däckade även resten av partyeliten 45 min senare!

I lördags var vi på invigningen av nya Le Rouge och det var underbart! Maten var det bästa jag ätit på väldigt länge. Är ju inte ett stort fan av kött direkt. Men det som serverades där var nog det godaste jag ätit! Blev vädligt mycket alkohol där, mojitos, "50-klubb"-drinkar (Agnes namn), mousserande, rödvin, vitt vin och gud vet vad dracks i mängder. Men vi överlevde, den kvällen åtminstonde. De har telefoner så man kan ringa mellan borden och en jukebox! Le Rouge kommer nog bli asgrymt och jag längtar till jag åker till Stockholm nästa gång, då ska jag hänga där!


Snodde en bild från Petra!

Don't speak

You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real
Well I don't want to know

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me cause it hurts

Lycka!

Var nyss uppe på vinden och hittade min älskade, underbara, saknade, efterlängtade vinterjacka! Samt typ 20 strumpyxor, leggings, raggsockor, benvärmare, knästrumpor ja allt man kan önska sig! Blev så glad, som att jag shoppat massa nytt, fast bättre!!
Jag längtar till den dagen jag får en lägenhet dit jag kan ta alla mina saker och alla mina kläder. Bara packa upp allt allt! Jag kommer ju aldrig mer behöva köpa varken kläder eller skor, i alla fall inte basgrejer. En vacker dag, då ska jag ha en två på söder eller i en närförort. Bara så ni vet!

Världens bästa Billie har precis flyttat in i en jättemysig liten etta i Hornstull, bara ett kvarter från där min första lilla etta låg. Världens mysigaste område. Jag längtar till sommaren och våren då jag ska sitta på Billies underbara balkong hela dagarna! Förhoppningsvis har även jag någonstans att bo vid den tidpunkten. Eller ja, till hösten åtminstonde. Då ska ju flyttlasset bära av till Stockholm på heltid igen. Kjempegreit!
Fram tills dess får vi se. Men blir nog Oslo fram till sommaren, har lärt mig att trivas riktigt bra i den lilla byen. Och sen kommer jag ju ändå att bo i Stockholm de närmsta 3 åren! Fast vi får ju se, nästa vecka har jag väl en annan plan!

KRAAAAAAAAAAAAm

Regn och snö, elller snö och regn

Igår när tåget rullade in i Kristinehamn vaknar jag upp ur min skönhetssömn. Kollar ut genom fönstret och ser till min förvåning att marken är täckt av snö. Ett flera centimeter tjockt lager ligger och täcker asfalten. Jag har inte sett snö sen jag vet inte när, mars 2008 kanske. Konstig känsla, det är ju inte jul än. Snö, jul och december hör ihop. Inte snö och november, tror jag. Hösten kom så fort i år, över en natt så blev det bara höst helt plötsligt. Och nu har det lika fort blivit vinter! Måste måste måste hitta min vinterjacka nu, annars blir det inte mysigt. Tror inte min skinnjacka mår så bra av allt regn jag utsätter den för heller.

Sitter hemma hos mamma nu, hon jobbar och jag sitter här och kollar ut genom fönstret. Man får en konstig känsla när man är hemma. Allt finns liksom kvar precis som det var, och allt är samma. Fast ändå inte.
Vaknade av Billies väckarklocka kl 8 imorse, eller egentligen vaknade jag nog innan den ringde. Jag har ju lite konstig dygnsrytm och kan typ inte sova ut på mornarna. Var pigg när jag vaknade och tänkte att jag kunde lika bra också kliva upp och åka hem till mamma. Sagt och gjort, köpte en smoothie och en fralla på blooms och gick upp till mamma. Sjukt imponerad av mig själv, att jag inte alls är sliten eller bakfull från gårdagen. Det var lyckat iallfall. En natt på högtalaren på Spy bar, lite mer drag än på klubbarna i Oslo må jag säga!

Nej nu måste jag dra mig själv upp på vinden, sen blir det nog promenad i ovädret med min kära mamma. Måste på stan och leta efter en present. Sen blir det lunch med min gulliga mormor, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Glömde ju mitt leg i Oslo smart som jag är, igår gick det bra men vågar inte riskera hela min helg. Som tur är ska Stockholmskära Emilia komma hit ikväll. Så har tvingat  Hanna att gå och lämna mitt leg till Emilia på Gina, så hon kan ta med sig det till Stockholm. Tack Hanna du är bäst!! Weho! Ibland har man det bra!

Nej kos och klem alla fina!

El Stockholmo!

Nästan exakt två månader sen jag var där sist, och imorgon bär det av igen! Ska bli väldigt kul faktiskt. Denna gång åker jag inte bara för att hänga med en person. Utan för att verkligen hänga i Stockholm. Skikkelig gøy!
Kommer bli svårt att vänja sig av vid sina små norska små fraser bara. Sist jag var i Sverige fick jag bita mig i tungan hela tiden för att inte säga Ha det! Till varenda person jag träffade. Hanna berättade nyss att hon bett om Kvitteringen på systembolaget. Ja, det går bra nu!

Imorgon blir det direkt från tåget, springa hem till Billies nya lägenhet och lämna min resväska. I värsta fall direkt till Spy bar och lämna in min väska i garderoben. Känns som jag gjort det förut. Tåget som är framme i Stockholm, byta om och bättra på sminket på toan. Kommer ut, alla i vagnen stirrar. Hahaha! Men bara att köra. Får se om jag märker några skillnader mellan utelivet i Oslo och Stockholm.. Hmm, kanske ja! Haha! Om jag har tur kanske man får träffa Sofia och Robin i Stockholmsvimmlet också. Ser ju inte dem så ofta i Oslo så ;)
Jag är sugen på att träffa Salasha Angel, rykten går att hon färgat håret. Något har hänt iallafall. Hm, när får man träffa henne kan man undra. På ett sätt känns det lite tråkigt att lämna Oslo i helgen också, Hanna har ju kommit hem och allt!

Nej nu ska jag se på dålig tv med Hanna!

Kos och klem




Kollektiv

Efter tiden här i Oslo har vi alla, de flesta iaf? Fått en förkärlek till att bo i kollektiv. Inte bara bod med EN kompis, utan med 3, 4, 5 st. Tänk vad underbart att ha ett kollektiv i Stockholm. Alla har varsitt rum, men delar vardagsrum och kök. Tänk vad underbart och härligt. Tänk alla sköna söndagsmornar, alla mysiga hemma kvällar, alla vilda förfester. Och bara en vardag där man umgås med sina vänner mer än man är ensam. Istället för att bara vara hemma med sig själv, och sin dator eller tv. Så är det bara att gå ut i vardagsrummet och umgås. Det blir en vardag där man hela tiden är omringad av sina vänner. Samtidigt som man kan stänga in sig på sitt rum om man vill vara ensam.
Många kanske tror att man inte orkar för att det är så mycket folk runt om hela tiden. Men om man ser på en vanlig vardag så är det ju faktiskt inte så att alla är hemma samtidigt hela tiden. Folk jobbar olika, umgås med andra vänner, sover olika tider eller är bortresta. Det blir bara sådär perfekt.

High on life

Kändes som vi var det igår, high on life. När Emilia har önskat Sex is on fire. 4 tjejer står och röjer själva på dansgolvet. Kan det bli bättre?
Tydligen inte,  sen kommer man ju på sig själv att vara lite för full och att det är nog bäst om jag åker hem nu. Går ut på gatan, in i första bästa taxi! HEM!

Snart ska man iväg på rånskurs. Har inte riktigt fattat vad det innebär än. Ska man sitta och kolla på, ska jag sitta i kassan, ska jag gå runt i butiken och låtsas jobba? Hm, jag är lite pirrig iallafall. Vill att Hanna ska vara med, men hon är ju i dumma dumma Göteborg! Kom hem till Oslo nuuu!
Det går säkert bra, jag och David ska virra runt oss på Carl berner, och om vi har tur hitta till Kiwi Rosenhov, eller vad den nu hette. Har fått sms från 3 pers från jobbet som har frågat var det var. Så jag hoppas att jag minns rätt nu, annars blir det pinsamt.

På tal om att Hanna har lämnat mig och vårt rum för ett Sverige besök. Jag fick det fina ansvaret att plocka ihop hennes tvätt som hängde på tork ute i korridoren. Stod där för mig själv och börja vika ihop tröjor, para ihop strumpor osv. När jag plötsligt undrar, har Hanna en sån här tshirt, och en sån här? Och sånna här stora byxor. Känner igen en tjocktröja och ser att kläderna inte alls tillhör Hanna. Utan en annan ung man i vårt kollektiv. Skyndar mig att hänga tillbaka hälften av kläderna och ber till gud att han inte ska komma hem. - Hej, jag står här och viker din tvätt, eh japp!
Så nu tycker jag det vore bra om Hanna kommer hem och kollar igenom kläderna jag tagit in, och ser om det är något plagg som inte är hennes. Pinsamt om han tror att jag snor hans strumpor haha!