Trötter och sovmorgon!

Imorgon blev det så att jag har sovmorgon, första gången på länge! Ska bli väldigt skönt känner jag. Slippa gå upp vid 5 eller 6. Nu jävlar ska jag sooova!!
På några dagar har det blivit vinter och svinkallt här i Oslo!! Problemet. Fanny har ingen jacka. Jag fryser ganska lätt. Det är inte så jätteksönt. Problemet måste lösas, snarast! Som tur är fick jag en snilleblixt. Min kära vän Zara ska komma på besök till helgen. Hon ska åka till Oslo i sin nya gula bubbla, med sitt nya körkort. Om man åker bil kan man ta med sig lite vin, halsdukar, jackor och annat kul. Så nu har hon fått ett uppdrag, åka hem till min mamma och hämta lite varma kläder till mig. Blir nog kjempegøy!
Idag fick jag låna världens största halsduk av Johanna när jag gick hem från dem, de trodde jag skulle frysa lite föör mycket annars. Och de hade så rätt, bra att man har vänner som fattar ibland. Haha! Idag har jag och Sofia gått en tur på byen, druckit varm sjokolade på hennes jobb. Kvällen avslutades med spaghetti och köttfärsås i Tøyen! En väldigt bra onsdag måste jag säga. Råkade dock köpa ett linne idag. Man ska inte gå på stan, helst inte vara nära affärer överhuvudtaget. Då slutar det aldrig bra.

Nu har jag fastnat framför datorn i vardagsrummet. Anna sitter ju här så allt är som vanligt. Vi sitter framför varsin dator och pratar om ditten och datten.

Men jag är faktiskt jättetrött, så nu ska jag sova!

KRAM!!!

Ho HO



Har varit sjukt dåligt med bilder här på senaste. Så tog mi friheten och sno en bild av Anna. Förlååååt ;)

Ville egentligen bara ladda upp en bild. Hinner inte skriva något nu, för då kommer jag försent. det gör jag nog ändå.. Pussoch hej

Plugga varje dag?

Känns som jag måste, eller iaf att jag skriver här, att jag ska plugga varje dag nu. Men idag var jag verkligen tvungen att plugga, ska vara inlämnat och klart imorgon 12.00. Kom ju på detta vid 19 idag, just ja plugga. Lagom kul. Hade sett fram emot en chillkväll i Tøyen. Men icke. Istället fick jag ligga och plugga i mitt rum till tonerna av Anna och Hanna som sjöng singstar i rummet brevid. Kanske inte bästa kombon, men rätt mysigt trots allt. Gillar livemusik, om man nu kan kolla 2 tokiga tjejer som sjunger singstar för livemusik vet jag ej. Men ändå :)

Fick allt jag skulle gjort trots bakrundsmusiken. Eller ja, fick inte dokumentet att validera men nu är jag så trött att jag faktiskt inte orkar mer!

Så nu ska jag sova! Hoppas ni har haft en underbar tisdag! Jag kom på att jag får lön om typ en vecka, wehoooo! Då ska det shoppas. Går inte så bra för mig. Jag och Hanna var en vända i byen idag och jag kunde inte låta bli, utan köpte en tshirt på Zara. Helt onödigt, men men kul med en ny tröja. Ficklite ångest när jag stod där och undra om det skulle bli ikke godkjent. Men det funkade och livet leker. Det går att vara fattig här i Oslo, det går bra. Sarah har lurat hit sin lillebror och hans kompis. Det blir nog bra, allt blir väl det. Hoppas jag.

<3


Höst!

Idag är det riktigt höstväder ute, kallt men sol. Är rätt skönt faktiskt. Kan inte påstå att jag spenderat så myckte tid ute, men ändå! Promenad till och från jobbet, yey! Slutade ett idag, riktigt skönt faktistk. Idag måste jag verkligen plugga.. Så svårt att komma igång, men snart så...

Igår var det en riktigt bra söndag. Den spenderades i hemmet med massa besök. Först kom Nina, sen dök Johanna och Emilia upp! Någon timma senare flyttade Hanna hit, det firades med vin på balkongen! Sen dök även Sofia upp, hungriga och sega från gårdagen bestämde vi oss för att köpa pizza! Första gången sen jag flyttade hit, har bara ätit fryspizza innan. Nu skulle det invigas, sjuukt mycket folk på pizzerian, men en margartia för 70 kr blev det för mig. Inte så himla dyrt ändå. De andra köpte pizzor men något på, då blev det 90 kr. Ändå ganska dyrt må jag säga. Jag blev lite besviken för att de inte har pizzasallad, som jag älskar! Men man kan ju inte få allt här i världen.

Nu sitter vi här och försöker få tag på elkjøp, skulle vara kul om vi fick spisen att fungera någon gång. Typ 3 månader senare.. Jag är så himla sugen på pasta! Helt sjukt att jag klarat mig utan det så här länge. Det trodde jag inte om mig själv!

Nää nu blir det läsa lite om html, puss och kram!!

The prettiest girls in Oslo

Drinkar och tjejer! Massor av tjejer. Planen var att jag och Anna skulle blanda lite egna mojitos och om någon ville komma så blev vi glada. Men tänkte att det kanske bara skulle bli vi två. Sen börjar det droppa in, och tillslut sitter vi där 15 tjejer! We like! Dök även upp 3 okände killar som var allmänt efterblivna och alla undra var de kom ifrån. Var det Karans bekanta bekanta? Fortfarande ingen som vet. Vi försökte påpeka lite diskret att de skulle dra, de fatta inte vinken. Lagom till det kommer Anna in i rummet och säger att hon inte vill vara otrevlig men, ni blir utslängda nu killar. Så blev det med det! Bara tjejer igen, låg musik på datorn eftersom vi inte har några högtalare som funkar. Var lite tråkigt ibland, men kanske lika bra för, grannarna, för oss. Vi löste iaf problemet med hjälp av allsång. Det sjöngs allt från Jag hade en gång en båt till den blomstertid  nu kommer och gud vet vad.
Sen kom vi på att vi kanske skulle ut också. Det blev tbanen till Nationaltheatren, målet var living room men vi var sena och Anna skulle fixa. Jag och Sara står och väntar, helt plötsligt är alla borta. Slutar med att jag, Sara och Anna stå och dansar framför djn på living room. Några tjejer framför oss tror att de är 15 och är jätteirriterade på oss för vi kommer dit och röjer. Oslo life ja men visst. Vi drar vidare till Fugazzi. Vilket var ett väldigt trevligt ställe må jag säga.
Jag är lite rädd nu när hösten/vintern kommer hit till Oslo. För Oslos nattliv består typ av barer med jättesköna uteserveringar. Alltid innegårdar, bästa! Och nu när de stänger vet man inte vad som finns kvar.. Den som lever får se!

Åh idag kommer nya Desperate Housewives! Åh så härligt, det gillar vi! Och imorgon kommer Gossip girl. Perfekt!

Senare ikväll kommer jag även få en inneboende. Hanna ska komma och bo med mig i Oktober, ska bli kjempegøy!

KLEEM

First time.

Igår åt jag kött för första gången, i Oslo. Jag lagade till mig en liten pepperbiff, kiwi Go helg såklart. När jag stod i kön till kassan och skulle köpa den fick jag lite panik. Vad höll jag på med, jag ska köpa en köttbit? Det är ju äckligt. Men sen så lugnade jag ner mig och tänkte, nej nu ska jag ge den lilla pepperbiffen en ärlig chans. Man behöver lite variation. Kan ju inte leva på fisk och fetaost hela livet.
Blev helt okej faktiskt, den blev väldigt (lite för kanske) genomstekt. Men lika bra det kanske, blodigt gillar vi inte!

Jobbet då. Såg framför mig en lugn lördagmorgon på jobbet. Planen var att gå igenom frys och kyl och pyssla med lite småskit. Min butikschef kommer lite oväntat in 07.30 och ska fixa något. Jag fortsätter fylla på kassorna tills jag plötsligt hör: FANNYYYYY KOM FOOOORT!! Springer till kontoret och hittar min butikschef superstressad. Hon har nyss upptäckt att en säkring gått. För några timmar sen också, Den har slagit ut typ alla våra kyl och frysdiskar! Lite panik!
Nu blev det springa fram och tillbaka ringa elektriker, elektriker kommer och fattar ingenting. Ringa 10 till. Flytta över ALLT kött, korv, pålägg, ost allt. Trycka in i salladskylen (som funkar) och kasta resten i vagnar och köra in i mjölkylen. Sen samma sak med alla frysvaror. Pressa ner allt i glassfrysarna. Stress stress stress. Distriktschefen och länschefen dyker upp, ytterligare 3 elektriker dyker upp. Resten av frysvarorna körs till en annan butik i närheten. Klockan tickar.

Typ vid 12 tiden började det funka igen! Så nu var det bara att fylla tillbaka alla varor i kylarna igen. Som tur var hade min chef ringt in massa extra personal. Så ja det gick. Sen var klockan helt plötsligt 3 och jag skulle gå hem. Lugn och fin lördag ja, kanske nästa gång.

Sen blev det en tur till Annas jobb där jag blev sminkad. Ganska bra att hon jobbar på body shop 2 min från mitt jobb och 5 min från vår lägenhet. Väldigt bra om man ska ut på helgen också, Jag är ju inte så superbra, och tycker inte heller att det är så kul att sminka mig så passar ju alldeles utmärkt!

Sen fick jag en shoppinglista av Anna och gav mig ut på äventyr! Mynta, råsocker, soda, krossad is, kiwi och jordgubbar! Ikväll ska jag och Anna göra egna mojitos! Kommer bli bäst! Jag vill börja dricka nu, men Anna är seg. Jag skulle vilja ha ett glas vin, men har inget, missade vinmonopolet (som vanligt). Så idag blir det endast drinkar, lika bra det kanske!

Kos och kleeem

Någon har vaknat på fel sida.

Tunnelbanetåget har precis kommit in till perrongen och folk har klivit på.
Tågföraren (i högtalarna): Du, kille i jeans och svart keps som precis klev på och kastade en snus på vindrutan när tåget kom in… jag hoppas du bryter ett ben.


Good morning sunshine!

Ni vet de där mornarna. När väckarklockan ringer och man bara vill dö, snoozar en gång för att sedan fatta att man måste gå upp. Det enda man tänker är, ikväll ska jag gå och lägga mig kl. 8! Fyfan vad skönt.

Har det någon gång hänt? Nej.. Jag tänker så typ varje morgon. Sen sitter man där, kollar på klockan och den är halv 11 och man tänker ajdå. Men det funkar ju ändå. Är ju bara den där första timmen det är jobbigt, sen är det bara jävligt skönt att sluta tidigt. Lite dumt när man är pank bara. För när man slutar tre vill man ju göra något. Man pallar ju inte gå hem och sitta hemma hela kvällen. Och när man gör något så slösar man ju ofta pengar, iallafall jag. Vet några som är väldigt bra på att hamstra men jag hör tyvärr inte till den lyckligt lottade skaran. Men det funkar idag har jag bara shoppat lite på apoteket och köpt en pärm på någon konstigt affär. Och nu ska jag försöka sitta hemma resten av kvällen.
Har ett Gossip Girl avsnitt jag ska se och Magnus Betners Tal till nationen att roa mig med. Borde funka. Imorse kändes det som världens skönaste grej, ligga hemma hela kvällen och bara se på massa film.

Men nu vill jag faktiskt gå ut och göra något. Hm, svårt det där. Sen borde jag plugga också. Verkligen. Men ja.. Time will tell.


Making the movie.?

Min film då? Jag är vädligt besviken på mig själv. Mitt projekt har mer eller mindre runnit ut i sanden. Men det är inte försent än, nej! Jag kanske ska ta med mig min kamera ut på en tur idag! Det blir nog bra. Jag vill ju verkligen göra en film. Åh så kul :) Nej nu jävlar nu ska jag ta tag i det.

Älskar projekt, men har lite mycket nu. Mycket jobb och massa plugg som jag är lite för o-datanörd för att egentligen förstå. Men det kommer, det kommer!


Min drog













Resa. Mi love. My everything.

Som sagt sjukt sugen. Hösten/vintern nalkas med allt som hör till. Tänker på förra året, hur bra man hade det då. Varför kan inte det bli verklighet även detta år? Pratar med Emilia nu och hon har varit på kilroy och det bara rycker i min resnerv. Värme, nya kulturer och nya länder NU!

Nej nu måste man fixa sig och möta på med Slush Salasha som ska fixa nytt jobb. Vi önskar henne lycka till, solen skiner ju så kan ju inte bli annat än goodie good!

Kos er <3

Plugga plugga plugga

Idag är jag ledig, idag ska jag plugga, idag kommer jag gå ut och driva runt i Oslo och fastna framför min kära dator. Och äta, äta äta. Fast jag är fattig, vädligt för tillfället. Så får se hur det går med den saken.
Jag hatar att livet ibland är lite uppochner, kan alla återfall bara försvinna och dö ut. Blä urs!

Jag är så sjukt sugen på att resa. Såg resor till Bangkok 2 veckor för 4300 inklusive allt! Sjukt sugen. Då mellanlandar man i Peking också, och om man pratar med resebolaget kan man nog fixa så man är i Peking några dagar och sen åker vidare till Bangkok. Hur nice låter inte det, Kina och Thailand för 4300 sek. Fan, jag vill. Varför ska pengar vara ett problem urs urs. Asså jag har ju råd med resan och allt det inkluderar. Men jag har inte råd att vara ledig från jobbet i två veckor. Då blir det lite kaos sen månaden efter. Sånt gillar vi inte. Nej, får nog bli knega på här i Norge några månader till innan något kan ske.

Börjar fundera på hur länge man ska stanna. Om man ska åka någon annanstans och jobba efter nyår eller om man ska stanna här. Planen är ju att börja plugga nästa höst, frågan är vad fan då. Och var? Hm svårt det där. Just nu vet jag ingenting. Jag behöver ju inte vara någonstans eller göra någonting. Ingen som drar mig någonstans. Men vad är det JAG vill då? Det vet jag ju inte, inget speciellt just nu. Väntar med spänning tills det kommer något som får mig att längta och får mig att bli glad och bara glömma allt.



Bror duktig det är jag det!

Har lyckats göra klart två skoluppgifter idag och känner mig väldigt stolt över mig själv måste jag säga. Det är faktiskt kul att plugga. Skönt med lite omväxling från aftonbladet.se, facebook och diverse bloggar om inte annat! Haha, nej det är riktigt kul att lära sig saker. Det svåra är bara att komma igång, sen är det inga problem. Ibland känns det dock lite nördigt måste jag säga. Html koder och shit. Men det blir bra :)

Hoppas alla har haft en lika bra måndag som jag!


Bursdag och tacos!

Igår fyllde Emilia år, det firades i Tøyen med film och mat. Först bjöds det på Sofias hembakade scones och Svensson Svensson film. Sen blev det en tur till Bunnpris, inte världens fräshaste butik, där det inhandlades tacogrejer. Sen hem och laga tacos! Sjukt länge sen jag åt det, väldigt gott var det! Höst är ganska mysigt ibland, när man kan sitta inne, se på film och ha massa mysiga ljus. Är man ute är det inte så jättenice, alltid.
Sen kom nästa flm på, denna gång var det Yrrol som stod på menyn! Jävligt slapp mat-soff- och tv-dag, en perkfekt söndag med andra ord. Sen trillade Sarah in också, och då blev det tårtkalas!

Idag har jag jobbat, nu MÅSTE jag plugga. Men ni vet hur det är, liiite svårt att komma igång. Fastnar framför datorn och sen blev man ju lite hungrig också. Aj aj. Nej snart ska jag nog ta itu med det hela.

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAM till alla fina!


Vad har hänt

Min röst är helt borta, låter som jag druckit whiskey och sjungit singstar hela natten. Det gjorde jag inte. Vi spisade en skikkelig god middag på Yayas igår. Efter det bar det av hem hit och till balkongen, där dracks det vin och pratades om hur det var att vara 15. Vi kom sedan på att det kanske var dags att bege sig ut, om man ville hinna med sista tunnelbanan. Sagt och gjort, sista tuben till Jernbanetorget. Målet är någon fest där Anna ska jobba, efter mycket om och men kommer vi dit. Kommer in och får känslan av att vara på ett disco man gick på i typ 6an. Jättestor lokal, ett stort tomt rum typ, och några plastbord på sidan. Dricker ett glas vin, sjunger Ja må hon leva för Emilia. Kollar lite och beger oss. Klockan tickar och här i Oslo stänger alla ställen 3, så vi går en rask promenad till Video Nova, som inte heter Video Nova tror jag? Men det ligger brevid Video Nova. Där beställs det öl och jag inser att jag har på tok för lite pengar kvar på mitt konto för att ens lämna hemmet. Blir en promenad hem och idag har jag lite ont i fötterna och mycket ont i min lilla hals.

Nu måste jag plugga sen får vi se om det blir film eller lite mys!


HIP TO THE HOP

Det går ju lite upp och ned, fram och tillbaka med vilken musik man lyssnar på. Men nu är jag inne i någon hiphop-tjej-som-sjunger-refrängen era.




Börjar förstå.

Börjar förstå allas diskussion om alkolås på mobilen nu. Har inte riktigt förstått, brytt mig innan. Men idag, då känner jag att tequilan (Sarah!!!) inte bara gjorde gott! Sjukt konstig känsla idag, en lördag i Oslo och jag är bakis. Sjukt seg och det är lördag. Inte söndag, utan lördag! Ikväll väntar en härlig kväll! Alla verkade ha en masschillkväll igår, laddade batterierna för ikväll hoppas jag.

Igår blev det en barhoppning och jag utforskade lite nya ställen på grüneløkka och vi hamnade tillslut på justistien. Sjukt mysigt ställe, min första tanke när vi kom dit var Skansen! Det kändes typ som det, en stor innegård så kunde man gå upp för en trappa så fanns det massa rum med bord och soffor. Sjukt stort och mysigt, så var det som loftgångar (balkonger) ut mot hela innegården. Nice nice. Lämnade Sarah där själv  när jag tog taxin hem. Jag hoppas hon lever idag, med eller utan Jan-gunnar, Tor-Alf eller andra gutter.

Låg nyss i sängen och kollade nya Gossip Girl, livet är rätt gött ändå! Nu blir det fisksoppa och antingen fresha up pch bege sig ut i Oslo byen. Eller Wallander i mitt lilla rum. Hmmm...



BALI IN MY DREAMS!

Hittade massa Bali-bilder på Ninas dator och längtar så sjukt mycket tillbaka.Beställa roomservice, chilla vid Aiya Napa-poolen på förmiddagen dra till stranden, framför mc donalds. Surfa lite, hem duscha, chilla beställa lite roomservice. Köpa mixmax och lite sprit. Musik och alkohol på hotellbalkongen. Joe's place, Bounty, Apache!? Nudlar från seven. <3










Härligt!

Igår var planen att gå hem efter jobbet och chilla, se på film och mysa lite. Men solen sken ju så härligt och då vill man vara ute! Jahopp vad gör man nu tänker jag. Som tur är har jag en liten vän här som heter Nina som också kände att i det fina vädret kan man ju faktiskt inte träna! Så vi slår våra kloka huvuden ihop, och var hamnar vi då. Jo på Sarah Angels café. Där sitter vi och myser, äter sjokoladekake, utan krem, och dricker jag dricker thé. Senare sluter även Jonas och Therese upp, Sarah och Ninas eller någons kompisar. När vi sitter där och pratar om livet får vi plötsligt en genial idé. En resa, en fest, ett nytt land! Kryssning till Köpenhamn får det bli!

Här i Norge har de nämligen inte fenomenet Finlandskryssning. Här är det Danmark som gäller!
Har alltid varit jätteanti kryssningar av detta slag. Tyck folk som åker på kryssningar varit lite sådär, men de gör väl vad de vill. Jag själv skulle aldrig i mitt liv sätta min fot på en Finlandsfärja. Men när det är från Oslo till Köpenhamn är det plötsligt jättekul! Konstigt det där.. Hoppas bara att många är på! Kanske blir lite för mycket med alla kryssningspeople annars!

Idag efter jobbet åkte jag till IKEA (som vanligt) med Christine och Salasha. Nu ska det äntligen komma in en ny soffa i vårt kära hem. Den flyttar hem till oss imorgon mellan 10-20, spännande det där! Känns bra, nu kan man äntligen chilla i soffan! Styra lite förfest tillomed!

Ikeatrippen gjorde dock att jag missade vinmonopolet. Vilket är lite surt eftersom jag ikke likar öl, och cider är så sjukt dyrt. + att alkosalget stänger 20.00, nu är klockan 20.04. Bra tajming! Får se hur vi löser detta! Blir nog bra! Känns så! Så skönt, jag är ledig hela helgen!! Har aldrig varit i Oslo en hel ledig helg innan. Blivit så att jag åkt til Stockholm då, men nu jävlar! Ska bli skönt faktiskt!!

Kos er <3

Helt syyykt!

Kollar runt på olika serier lite random. Kommer och tänka på Gossip Girl, det var länge sen. Det kanske kommer nya avsnitt snart. Går en på Epguides, och vad möter mig! 14 september!! Det finns ett nytt avsnitt av Gossip Girl!! Här har man legat på latsidan! Det ska det bli ändring på, hösten är räddad. Och om några veckor börjar Desperate igen också. Vilket härligt liv!

Solen skiner på oss här i Oslo idag. Det måste utnyttjas! Har suttit här och pratat med Sofia om alla kläder man vill köpa och allt man behöver. Snart blir det ju höst och vinter och kallare klimat. Nya kläder! Nej, nu tror jag inte att jag kan hålla mig hemma så mycket längre. Bara kolla kan man ju alltid göra :) Får se hur bra det går. Igår spontanshoppade jag loss på en hälsobutik! Och sen på kvällen kom Anna med massa gratis prover från Body shop till mig. Så nu har jag väldigt mycket nytt, me like!

Tror föresten att min mat- och Wallanderkur igår gjorde susen. Idag känner jag mig frisk som en nötkärna! Wonderful!

Puss och kram, ses på stan!

Hahaha, kommer ni ihåg det där Hanna som gick på tv3 för några år sen. Har något svagt minne att jag satt publik där med några (ingen aning vilka). Haha, det var tider det!

Kosa meg

När man är lite sjuk måste man pyssla om sig själv, om man inte har tur och har någon som pysslar om en. Jag har gjort fotbad och tänt massa ljus. Nu sitter jag och väntar på att någon av de två Wallander-filmerna jag laddar ner ska bli klara. De blir säkert klara samtidigt, brukar bli så. Det är bra när man är ensam, då kan man se halvbra svenska filmer utan att någon sitter och lider brevid. Jag älskar svensk film. Ofta är det dåligt, det tycker jag med. Men samtidigt, ja jag vet inte..

Det är fortfarande ingen som har kommit hem, så sofforna är väl bara att glömma antar jag. Men för mig kvittar det just nu, jag har ju min nya säng och Wallander!


Kos er!

So sso Soooofa!

Vi är som ni kanske vet i stort behov av en soffa. Den vi har nu, nej det funkar helt enkelt inte längre. Och nu börjar vi få fint i vårat vardagsrum också. Då tränger vi en soffa. Inte så kul när man bjuder hem folk och vi har en sunkig soffa för två samt två plaststolar att erbjuda. En stege har vi också, och golvet då.. Snart nalkas helga också, vi trenger en soffa! Mailade runt massa på finn igår och det är två som har svarat att vi kan komma och kolla. Men här är det snabba bud som gäller, annars ryker sofforna! Och här sitter jag, ensam i vår lägenhet. Kan ingen komma hem!? Vi måste åka och kolla/köpa soffa! Nu eller aldrig. Var är alla när man behöver dem som bäst!??
Har mailat nu iallafall. Så får se hur detta slutar. Troligtvis med att vi har den här lila pluttsoffan någon månad till.

Känner mig lite sjuk så nu har jag lagat mat med massa vitlök, bladpersilja och citron. Så nu hoppas vi att jag mår kjempefint imorgon. Skulle ju vara lite tråkigt att bli sjuk måste jag säga. Nu när jag är ledig hela helgen också! Förut när jag varit ledig hela lördag har jag alltid åkt till Stockholm. Vilket egentligen var planen denna helg också. Men nu blir det Oslo istället! Och måste säga att det känns kjempebra!

Nu ska jag spise lite mat! Ha det!




Um semana

En vecka har gått, ny vecka nu. Skrev en liten sammanfattning av vad jag hade gjort denna vecka men den verkar inte existera längre.. Så här kommer en liten kort review av veckan som gått.

Måndag kommer till Oslo från Stockholm, min värld är upp och ner och jag vet ingenting. Går till jobbet och tänker på annat. Tisdag blir det en tripp till IKEA för att inhandla täcke och kuddar, till mitt besök på onsdagen. Sen jobb jobb, onsdag börjar jobba tidigt. Sen möts det upp med min underbara mamma som kommit på en 24-timmars Oslo-visit. Det blir promenad genom staden och sen midag på det omtalade Yajas. en thailändsk restaurang som påminner om Koh Phangan. Väldigt kosligt. Sen ett glas vin på Aker brygge. Torsdagen består av ännu mer promenad, fika, lunch på Grüneløkka och sen farväl på tågstationen. Möter upp med Sofia, en kär gammal vän från Örebro som jag listat ut också bor här. Det blev massa prat över lite rosé, promenad i Oslos second hand butiker i jakt på ett skrivbord till mig. Gick dock inte så bra. Sen hamnade vi på Ryes och jag drack världens godaste milkshake! Jag begav mig sedan iväg på nya äventyr! Hem till Nina för lite häng i deras lägenhet. Sen blev det en runda på rema och försök till att hitta något att äta till middag. Hem till Maria och Ninas vän Linn. Laga en, faktiskt lyckad, middag. Se på lite film och njuta av Linn och Marias nybakade scones! Vädligt smarrigt.
Fredagen blev det ännu en tripp till IKEA, släpade hem ett vääädligt tugnt, 17 kg, skrivbord. Sen bev det lite plugg. Och det var jättekul! Är så glad!! Sen kom min lilla mormor. Lördagen blev det lite turistande och shoppping innan jobbet. Funderade på att gå ut senare men sängen lockade liiite för mycket. Söndag blev det museum och en affish till mitt rum innhandlades. Nu väntar jag bara på att jag ska orka åka ut till IKEA, ännu en gång! Jag måste ju ha en ram.. Jobbigt det där. Tror aldrig jag varit så mycket på IKEA som jag har varit här i Oslo.

Söndags kväll blev det drink och Magnus Betner på Latter med Hanna & Anna. Det var verkligen en perfekt söndagsaktivitet. Jag älskar stand up! Magnus var bra som vanligt! När vi kom ut från föreställningen hade de dukat upp med massa mat. Fattiga som vi är gamade vi ganska rejält. Sen rullade jag och Anna hem och Hanna gick vidare på nattliga äventyr!

Här hemma flyttar folk ut och ut. Känns konstigt med blir nog bra!

Resa

Det börjar rycka väldigt mycket i min resnerv nu, inte kul att vara på samma ställe för länge. Behöver inte ett halvår iväg, men 2 veckor kan man väl få iallafall. Men frågan är till vilket land man ska? Funderar på Spanien och Calella. Var där i Augusti 2006 och då var det kemepgøy!! Tror det kan bli väldigt bra år 2009 också faktiskt. Men samtidigt är jag väldigt sugen på Portugal också, har ju aldrig varit där. Och Berlin, där har jag inte heller varit.. Hm, svårt det där. Tänkte eftersom jag tänkte spara in lite pengar på mina Stockholmsresor (inte åka), kan man ju hitta någon billig ryanair-biljett och stanna några dagar. Borde ju funka. Problemet är ju bara att jag måste ha någon med mig.

Är det någon som är sugen på att åka några dagar, någon vecka inom en snar framtid till något land i Europa tycker jag att ni ska hojta till! För jag vill!!!


Lycka.

Jag är bara så himla glad för jag har världens underbaraste vänner och familj som ställer upp och orkar med mig och mina problem! Ni är guld värda!



Min kamera :(

I stundens hetta. När man står där på högtalaren och livet är underbart. När man ska ge sin kamera till en kompis som står där nere på golvet. Ingen är så nykter, ingen står still, ingen bryr sig så mycket. Det resulterar i att kameran hamnar i golvet. Båda skrattar och fortsätter dansa.

Några dagar senare står man där på OnOff, inser att man inte har någon försäkring. Och garantin funkar bara på produktionsfel. Hon som jobbar på OnOff frågar dig gång på gång om du är säker på att du inte tappat kameran eller något. Eh nej jag vet inte, jag tror inte det, men kanske, jag vet liksom inte..
Okej, hon skickar in den på service men om det är mitt eget fel så kostar det massa pengar och då tjänar jag på att köpa en ny. Så var sagan slut. Aldrig att de kommer tro att det där är ett produktionsfel. Jag kommer få ett betalningsförslag som är på många 1000-lappar, och då blir det slutet. Bye bye lilla kamera, tror aldrig att du kommer få se mitt smile igen. Nu är det bara att köpa en ny kamera. Börja om från början, börja om på nytt.

Funderar dock på att gräva fram min gamla "tjockis"kamera som den kallas av andra vänner med mycket smalare kameror. Men den är min vän, den har funnits med mig i många år nu och den funkar utmärkt. Får nog bli den till att börja med. Måste ju bli lite rik först. Men tråkigt att inte ha någon kamera måste jag säga.. Tror dock inte att det blir ett Stockholms besök inom den närmsta framtiden, har liksom förlorat sin mening nu om man säger så. Det skulle vara för att hämta kameran då... Den som lever får se!

Nu ska jag till IKEA och kolla på skrivbord och köpa ett stoooort lakan. För på söndag ska jag få en ny säng! Weho!


Kanske blir det även ett Stockholms-besök för att hälsa på min lilla ängel

Jag vet ingenting.

Känns som hela min värld, mitt liv, vändes upp och ner i söndags. Och ja, så känns det väl fortfarande. Jag vet varken in eller ut.
Är det att man är rädd för förändringar? Är det tryggheten man saknar? Hade det gått över i någon slags, vardags, trygg, vanlig sak. Höll man fasaden uppe för att det var så det skulle vara. Vi skulle vara lyckliga, det skulle vara vi. Hade allt det som egentligen höll oss samman, kärleken. Hade all den försvunnit? Var vi bara vana och orkade inte göra något åt det?

Nej jag tror inte det, jag vet att det fanns något mer. Jag vet att det inte bara var vardag, vana och vänskap. Man kan älska sina vänner, man kan älska sin familj. Men man älskar på olika sätt. Kärlek är svårt, jobbigt och kan vara alldeles underbart. När det är bra. Det jobbiga med kärlek är att man inte själv kan få fram den känslan, man måste vara två personer som känner lika mycket och samma sak. Det är där problemet ligger. Varför kan man inte få leva i sin lilla bubbla, tro att allt är perfekt. Tro att det är bra. Det går inte. Ibland behöver man någon som skakar i en och får en att vakna, och se verkligheten. Det kan inte bara vara en som vill ge så mycket, kan offra allt. Man måste vara två.

Varför.

Varför ska livet vara så jobbigt. Varför har man så svårt för motgångar. Varför ska man vara så sårbar. Hur kan en person vända upp och ner på hela ens liv bara sådär. Är man inte starkare än så här?


Härlig dag!

Blev inte IKEA, men en tripp på Stan med Ninis the man! Letade mattor på Åhlens, Kid och Hemtex. Men hitta ingen som fann mig i smaken. Jag och Nina köpte spikar på Jernia. Sen hängde vi i klädaffärer. Ingen bra dag för min budget, men ack så härlig annars! Sen tog jag mig en liten cykeltripp (min första i Oslo!). Sen blev det Kiwi kiwi kiwi!

Nu är det mat och snart sova sig lite. Börjar 7 imorgon så bara att bli lite trött nu då!


Veronica Maggio i Oslotown, förort.

Godmorgon!

Vaknar av att dörren till mitt (nya) rum öppnas, min första tanke är att det är Anna. Men nej Anna är i Stockholm och det är Björn som sticker in sitt huvud: -Jaha oj förlåt säger han, så går han. Godmorgon Fanny! Men lika bra att vakna i någorlunda tid, 8.30 perfekt! Det blev chill framför datorn och sallad till frukost. Jag vet inte vad det är men har blivit helt besatt, jag skojar inte, av fetaost. Måste ha det till allt allt allt. Om jag ska göra en macka med lite philadelphia måste jag ta lite fetaost också, om jag ska äta sallad, fisk, ja allt man kan laga utan spis. Fetaosten är ett måste.

Idag börjar jag 15.00, skönt att inte behöva vakna tidigt. Men samtidigt, nu rinner tiden bara iväg och snart är det dags att gå till jobbet. Jag som hade tänkt ta en runda till IKEA idag på förmiddagen, tveksamt om jag hinner nu. Om jag inte hoppar in i dushen och går inom typ 30. Som att det skulle hända.

Här sitter jag istället, var lite godissugen och kom på att vi har pulver till varm choklad hemma som Anna fick med sig hem från Oslo Live. Kan ju inte bli bättre, mm så gott!

Igår flyttade jag in i mitt nya rum här i lägenheten. Det är kul att flytta iaf, speciellt när man inte behöver varken packa eller stressa. Gå fram och tillbaka i korridoren/hallen några gånger och ta lite saker i taget. Rummet känns bra men aningen tomt. Därav mina planer till IKEA idag. Jag vill köpa en matta, en röd! Hm.. Frågan är ska man stressa iväg dit nu eller ej...

Ja för fan nu kör vi!

PUSSSSSSS

STÄDA STÄDA!

Idag har vi haft storstädning! Det var väl behövt och känns jävligt skönt nu när det är klart. Är dock en liten filur i denna lägenhet som inte har dykt upp än! Lite småirriterande ja, eftersom han visste om det och han slutade 6. Nu sitter han tydligen hos frisören, oj oj! Men när han kommer hem, då jävlar! Då ska jag och Anna leka hitler. Ser nästan lite fram emot det, haha nejdå.

Imorgon flyttar Kristine till Spanien. Hennes rum är fortfarande fullt av alla hennes saker och hon har fortfarande inte kommit hem. Den kvinnan är kaos, men ack så underbar. Kommer bli väldigt tomt här utan henne... :( Hoppas hon missar planet eller något! Nej det var elakt, det vill jag inte. Men ja, vi vill att hon ska bo kvar här!

Snart är det helg igen och mamma börjar hetsa om att jag ska komma på dop på lördag. Men var ju precis i Stockholm så känns lite ovärt. Samtidigt så är jag ledig i helgen och Anna ska också till Stockholm. Hm svårt det där! Tänkte att jag skulle passa på att träffa Billie den här gången om jag åker till Stockholm. Men ikke, den jävlen ska ju till Portugal! Kan man vara bättre på att tajma eller, nej typ inte.

Sofia och Anna har fått svininfluensan! Krya på er töser! Puss och kos!