Året som gått, 2009

Januari


Det nya året ringdes in i en av mina favoritstäder, Bangkok! Det var en jävla fest med Smirnoff och DjSumo.


Vi åkte till Koh Tao med Nina, Bella & Sebbe! De andra dök, jag bangade!


Sen bar det av till Koh Lanta, där jag träffade Sarah & Linn för första gången!


Nu var det Girls-crew, och PARTY på Phi-Phi Islands


Där träffade jag Hanna & Sofia för första gången!

Februari


Nästa Thai-ö blev Phuket för att träffa Bellas familj. Nu fick vi äntligen hänga i en lägenhet, laga egen mat och spela sällskapspel!


Efter att ha laddat batterierna några dagar bar det av till Koh Phangan. Där körde vi poolparty, fullmoon och hängde med Katja och Camilla!


Sen åkte vi tillbaka till Koh Tao för att se Timbuktu och hänga med massa sköna folk!


Efter det flög jag tillbaka till Hanoi och mötte upp med min kära familj!


Mamma och Ulf gifte sig på svenska ambassaden i Hanoi <3

Mars


Sen åkte jag till Bali, där jag provade på att surfa, festa och solade lite mera!


BALI mi love! Vi hängde mycket på Joe's, drack mojitos och sjöng allsång!


Vi hängde på Bali rätt länge och njöt av varje dag. Men en morgon, direkt efter en efterfest, begav vi oss på en tur till Gilli Islands! Kommer aldrig glömma Ninas kommentar när hon kommer där 6 på morgonen. Vi är jättestressade och taxin väntar, skriker åt Nina att ta sina väskor och hoppa in i taxin. Hon svarar lite tankspritt; Men jag måste ju byta om!?


På Bali träffade jag även Johanna Nymberg for the first time.

April


Bang in Bangkok ännu en gång. Alla tjejer avslutningsshoppade och jag hängde på! Blev en långvistelse i Bangkok denna gång, 11 dagar!


Sen mötte jag upp Filip igen, efter 3 månader på skilda håll. Med en månad kvar i Asien bokade vi en resa till Filipinerna. Efter några dagar i Manilla flög vi till Cebu för att möta upp vår vän Jimmy som vi träffat i Kambodja.


Vi styrde upp en grillfest!


Vi var även ute på fisketur, jag fick en angelfish. Som jag dock var tvungen att kasta ner i havet igen.


På Filipinerna lärde vi även känna Rasmus och Sara, som vi hängde med resten av tiden där!


Sista målet på resan var Palawan. Världens finaste ö och vi borde i världens finaste hus med världens bästa utsikt!

Maj

1 maj ladade jag på Arlanda i Stockholm. När planet gick ner för landning höll jag på att börja gråta. Jag ville inte att min resa skulle ta slut, jag ville inte tillbaka till Stockholm och vardagen. Min resa var en av de bästa sakerna jag har gjort. Jag hade det så himla bra, hela tiden! Lärde känns så många underbara människor och upplevde så mycket nytt.


Jag fyllde 21 år och firade med mina älskade fina vänner i Stockholm! Var underbart att komma hem till dom igen!


På hemmaplan var det mesta sig likt. Men lite nyheter var det! Min bästa vän Billie hade blivit dj! <3


Åkte en weekend till Paris med min släkt. Vi firade min morbrors födelsedag, besökte museum, åt mat, fikade, virrade runt!


Jag & Klara hann även med en night in Paris, Pauline tog med oss ut på äventyr i hennes hood! Det blev dans på bord, gratis shots och maskerad!


Tillbaka i Stockholm försökte jag hinna med att catcha upp med alla vänner jag saknat så mycket.


Äntligen var det Jonas tur! FYFAN VAD DU ÄR BRA ljöd hela tvärbanan den kvällen!

Juni


Juni börjar alltid med att Billie fyller år, det gjorde det även detta år! Vi firade i Vasaparken med vin och mat från Narknoi!


Efter att ha varit hemma i Stockholm en månad började jag känna att jag kanske inte ville ha min vardag där, än. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade till Oslo. Flyttade i Karans gamla rum i ett kollektiv på Majorstuen. I början kände jag med sjukt ensam och vill bara kasta in handuken och fly tillbaka till det säkra och trygga i Stockholm. Men jag ville inte ge upp.


I början blev det dock väldigt många besök i Stockholm. Fanns ju någon där jag saknade så otroligt mycket mest hela tiden.


Tiden gick och jag började känna mig mer och mer hemma i Oslo. Hängde mer med alla tjejer från resan och deras vänner. Började få en vardag.


Midsommar firades i Oslo. Det var Ikea food, snapsvisor, midsommarkransar och hela köret!


I slutet av månaden tog jag min handväska och begav mig till London, och framför allt ANNA <3 Nu skulle vi köra en flytt med ryanair. Men först lite London häng!


Drog lite spontant sådär till The Streets konsert, som var väldigt bra!!


Annas gamla dator var för tung för att ta med sig på planet (ni vet ryanair och bagagevikten). För att ingen high-tech indier skulle hacka sig in på den var hon tvungen att crasha den, på riktigt.


Sen körde vi en flytt! Killen i säkerhetskontrollen frågade Anna om hon har Snoop Doggs girlfriend eller något!? Bling bling!


Överaskade Anna med ett hemligt besök, Sofia! Passade bra, jag hade ju skaffat mig ett jobb, Kiwi. Så Annas första dagar i Oslo blev fyllda med sol, bad, Sofia, öl och Henke såklart!


Nån dag var även jag ledig och kunde följa med och bada! Då var jag glad!


Sofia åkte hem och Filip kom och hälsade på! Vi hängde i parker, turistade, åt och badade! Sommaren när den är som bäst!

Juli


Oslo live 2009. Vi hade väldigt kul, jag hade druckit väldigt mycket för mycket. Det var kul.


Sommaren flöt på som ett lyckorus och min fina familj kom och hälsade på!


Hann även med att hänga mycket med de fina tjejerna på Kirkeveien.


Och häng med alla Oslo-tjejer såklart. Det var många förfester i Birkelunden. Mot La Baguettes vilja fick vi sedan höra.


Jag & Sarah hamnade på någon konstig fest. Sarah gjorde bort sig totalt "Vi föddes ur samma fitta". Sen blev det petflaska i ölflaska.

Augusti


Hamnade i Malmö. Där målade Anna fint (som vanligt) och vi var på All out dubstep och åt falafel.


Förfest med Kristine kunde inte bli annat än bra!


Fick med mig Hanna ut för första gången! Vi drack väldigt smakfulla kiwidrinkar och dansade i sofforna på cafe Sør! (Sen blev jag utburen)


Vi såg Veronica Maggio i någon Oslo-förort!


Sen tog vi massa turistbilder!

September


Stockholm igen, och All out dubstep.


Något jag trodde skulle vara för evigt tog slut.


Hanna flyttade in i mitt rum på Majorstuen <3

Oktober


Fina Zara kom och hälsade på oss i sin gula bubbla!


En helg åkte vi till Sarahs hus på Koster. Vi lekte charader, spelade spel, bastade, hade kuddkrig, åt god mat och åkte flakmoppe!


Göra upp en brasa och grilla korv hann vi också med. En underbar helg var det!


Alias hade funnit sin plats i våra hjärtan.

November


Efter mycket om och men blev det en måndag på Fisk och vilt. Vilket resulterade i min första Oslo-efterfest.


På besök i Stockholm igen. Denna gång bodde jag i Billies fiiina lägenhet! Hon bjöd på mat på golvet, och sen även på inflyttningsfest!


Sen tog hon med mig på invigningen av nya Le Rouge. Sjukt mysigt och jag vill dit igen!


Sen var det dags för Kiwis omtalade julbord! Vi lever på en grön planet...


En hösttripp til London är ju inte helt fel. Så vi tog vårt pick och pack och åkte, men Hanna fick stanna hemma får hon hade glömt sitt pass :(


Det var en intensiv resa, men vi hann med sjukt mycket! Shoppa, fika på starbucks x2, hänga på en bar, dansa på en dubstepklubb. Vi hann med östra, västra, södra och norra London. Sjukt bra jobbat måste jag säga.

December



Lämnade kollektivet i Majorstuen och flyttade ihop med 5 underbara tjejer på Markveien 56. Vi hade även en vädligt bra inflyttningsfest! Tråkigt för alla er som inte kom!


Stockholm för att fira Mamma och mormors födelsedag!


Väldigt mycket häng med Familjen 10-14, det gillar vi starkt!


Julen firades i Örebro


.. och i Stockholm!

Imorgon är det nyårsafton. Det har gått ett år sen jag var i Bangkok och skålade in det nya året med en Baccardi Breezer. Tiden går sjukt fort, samtidigt som man hunnit med så mycket. Det här året har lärt mig mycket och jag tror jag vuxit mycket som person. Även om en av mina närmaste, mer eller mindre försvunnit ur mitt liv. Trots det har det varit ett bra år. Jag kanske behöver vara ensam, för att göra det som verkligen jag vill. En sak har jag iallfall lärt mig, aldrig mer prova på distans. Det funkar inte.

Tror att 2010 kommer bli ett superår!







2010 smartår!

Jag fick tre böcker i julklapp, och är så glad för det. Jag har alltid älskat att läsa, men blir inte så att jag går och köper en bok själv. Okej om man ska ut och resa, och köper en på pocketshop på flygplatsen. Men annars blir det inte av, vilket är väldigt tråkigt. För tid har man, bara att man kanske lägger den på fel saker. Som meninglöst surfande på facebook, folks bloggar och aftonbladet.se. Istället för att lägga sig och läsa en god bok.
Nej nu ska det bli bättring! Jag tror att ett av mina nyårslöften ska bli att läsa fler böcker. Man blir smart och klok av att läsa böcker, det blir man nog inte av facebook. Jag vill bli smart och klok.

År 2009 har jag ändå lyckats avverka sjukt många böcker. Det har jag nog min resa att tacka. Blev ju endel besök på diverse bookshops ina di Asia. Då hade man ju tid, eller tog sig tid. Då hade man inte sin egna dator med sig hela tiden. Då bestämde man, nu går vi en timma till ett internetcafé, och sen var det klart. Tänk om jag nu bara skulle använda datorn max en timma om dagen, hemska tanke! Nej, någonstans mittemellan ska jag hamna. ska nog börja läsa en bok redan idag!

När jag var yngre älskade jag att läsa och hade läst alla fem-böcker som fanns när jag var typ 8. Då var jag helt tokig! Jag minns på sommrarna när jag var på landet, älskade när vi åkte in till bibloteket och åkte alltid därifrån med minst 15 böcker. Jag kommer ihåg hur tråkig Klara tyckte jag kunde vara ibland. Vi skulle ju klä ut oss, ta ett nattbad, ligga och prata, vad som helst utom att läsa en dum bok!

Nej summa sumarum. 2010 ska bli ett bokår, ett smartår kan man säga. Jag ska försöka få tillbaka alla hjärnceller jag supit bort under 2009. Snart måste jag börja på min resumé över året som gått också. Ska bli ganska kul faktiskt. Mycket stora saker som hänt och stora förändringar.

Den som väntar på något gott....


Tidsfördriv

http://felsms.com

http://tjuvlyssnat.se

Är allt jag har att säga!

Eller lite till kan jag skriva; Idag är jag ledig! Jag har skrivit en lista på allt jag måste/borde hinna med att göra idag. Vi får se hur många grejer jag lyckas bocka av när dagen är slut. Är väldigt mysigt att chilla hemma också, speciellt när det är typ -16 ute. Hoppas alla ni har det bra! <3

Back to reality

Idag börjar jag jobba igen. Känns som det var 100 år sen ja hade på mig min gröna outfit, men var faktiskt bara några dagar sen. Det är så skönt. Att det behövs inte så många dagars ledighet för att känna att man verkligen kommer bort och får en paus. Den här veckan kommer ju inte kännas helt på riktigt heller, ledig imorgon och sen är det ju nyårsafton och grejer! Kommer nog bli bra :) Känns kul att vara tillbaka på Markveien faktiskt! Jag och Hanna ska snart gå och träna, ska inviga mitt träningskort och mina nya träningsbyxor!

Känns redan som att det är nytt år och man börjar om med nya tag. Jag, Nina & Hanna låg i soffan igår och pratade om framtiden och det närmsta tiden som kommer. Måste säga att det känns väldigt väldigt bra just nu. Har mycket att se fram emot och hoppas att det kommer rulla på lika bra som vi planerat det! Oslo nu och jobba, kanske något nytt(!), semester till Thailand+Bali feb/mars, sen Malmö för att plugga och njuta av det underbara livet!

Känner mig nästan som en hippie, nu måste jag lyssna på Hair-soundtracket!




Malmoe vs Stokkhome!

New vs Old

Har ännu en gång börjat fundera på framtiden. Jag vet att jag vill plugga i höst. Vet inte vad än, men har ju till April på mig innan jag måste bestämma mig.
En sak jag trodde jag hade "bestämt" var i vilken stad jag ska bo, plugga, leva i. Har ju funderat fram och tillbaka mellan Malmö och Stockholm. Gammalt vs nytt, litet vs stort, trygghet vs osäkert.
Jag valde Stockholm, vet inte om det var pg a tryggheten. Där vet jag vad jag får, där har jag min familj och vänner, där har jag vuxit upp, där vet jag vad jag får. Malmö liksom, har bara varit där en gång, vilken jag stormtrivdes. Men storleken kvarstår, Malmö är en liten stad. Jag tycker att Oslo är litet, Malmö är ännu mindre. Hur får man boende i Malmö liksom, jag har ingen koll! I Stockholm däremot, där vet man att det är kört.

Vet att jag inte alls behöver bestämma mig nu, har flera månader på mig. Trots det börjar jag nu få kalla fötter. Vill jag verkligen tillbaka till Stockholm och vardagen där? Vill jag det? Jag gillar ju att uppleva nya saker, nya städer och att träffa nya människor.
Säger inte att man inte kan uppleva något nytt eller träffa nya människor i Stockholm. Det kan man, det vet jag. Men Malmö känns mer.

En anledning till att jag tror jag trivs så bra i Oslo, är just den att det är en ny stad. En stad jag aldrig tidigare bott i.
Det var sjukt jobbigt när jag först kom hit. Kände mig som ensammast i världen och det ända jag ville var att flytta tillbaka till Stockholm. Men jag vägrade att ge upp. Jag visste att så fort jag fått ett jobb, och kommit in i det så skulle resten lösa sig. Jag kände redan några som nyligen flyttat till Oslo och skulle få vänner på mitt nya jobb. Jobbet skulle även få mina dagar sysselsatta. Det var ett tag dit, men jag visste att det skulle bli bra. Jag skulle få en vardag och ett liv i Oslo.

Nu trivs jag så himla bra för att jag har ett nytt liv, i en ny stad. Jag klarade det, och jag älskar det. Just därför vill jag nästa gång inte bara vara rädd, feg. Ta det säkra före det osäkra och flytta hem igen. Jag gillar ju nya saker, min resa var det bästa jag gjort och att flytta till en ny stad efter det var också jävligt bra. Jag vill inte sluta nu. Jag vill ha mer!


WHY WHY WHY!?

Varför gick jag på efterfest? Varför kom jag hem samtidigt som DN?

VARFÖR SKA JAG SITTA PÅ ETTT TÅG DE NÄRMSTA 7 TIMMARNA!??!??! JAG VILL SOOOOVA!

JUL


































Nu vad glada julen slut slut slut!

Så var det över, julen. Fort gick det, trots att jag firat julafton två kvällar. Imorgon åker jag tillbaka till Oslo och på måndag börjar jag jobba igen. Är ju så underbart att vara ledig. Måste bli lite rik så jag kan vara det oftare, hm får jobba på det. Men det blir definitvit någon resa i Februari, Mars, till den sydligare delen av jordklotet. Några veckor, kanske en månad. Jag måste det, blir ju tokig annars!

Julen då.
Jag och Anna tog samma tog från Oslo, med ungeför 10 000 andra personer. Vi satt dock inte brevid varandra, utan körde lite sporadisk kontakt via sms. Jag satt mest och kolla på film och redigerade min Oslo film, bra grejer det där. Hade ju turen att ha ett eluttag vid min plats så jag körde på hela resan. Sjukt fort gick det. Sen var jag framme i Hallsberg, där det skulle bytas till Örebrotåget. Bara det att när vi stått och väntat på perrongen i ca 5 min hör vi en röst i högtalarna; Tåget mot Västerås och Örebro som skulle komma 20.28 är försenat till 21.40. Skön grej kvällen innan julafton. Som tur är är det inte så långt mellan Hallsberg och Örebro, så pappa & Louise fick komma och hämta mig. Men tyckte faktiskt lite synd om de som skulle vidare och sen byta till något nytt tåg som de nu missade.
Men fram kom jag, och Örebrobesöket var som det brukar vara.

Började med att vi åkte till Zika och c/o, där fick jag middag och sen bjöds det på whiskey och Amarula. Ett eller två glas av sånna där gräddiga likörer som Amarula och Baileys är så gudomligt gott! Sen blev det hem och sova i min kusins lägenhet vi hade fått låna. Går och lägger mig och hör Alicia ropa: Pappa, pappa! Jag hostade! Jag tror att jag har världens sötaste lillasyster.

Julafton. Började med julbord hos mina kusiner, där diskuterades det elektronik och framförallt ljud i vanlig ordning. Tror inte vi har varit där en endaste gång där wifi tidningarna inte åkt upp, där vi inte lyssnat på någon ny skiva eller en ny musikdvd och verkligen lyssnat hur bra ljud det är. Klart att man vill ha bra ljud med man behver ju inte överdriva!
Proppmätt efter julbordet bär det av till min faster för fika. Mini-semlor, lussebullar, pepparkakor och två sortes tårtor. Trodde jag skulle spricka, men tydligen gick det bra.
Fick sen ställa upp för laget och vara tomte, tomtedräkten var tydligen rätt liten. Sagt och gjort, på med tomtemasken, tomtekläderna, en stor rock, stövlar och en med en kudde under tröjan. Vet inte hur bra jag var som tomte, men verkade ju funka på en 3åring!
Sen var det dags för julbord nr 2. Vet inte hur man klarar av att äta så mycket som man gör under julen, det tar liksom aldrig slut.

Juldagen var det lunch igen, men denna gång slapp vi julmaten! Sen var det dags för bilfärden hem mot kära Stockholm. Jag och Louise byter ipod som vanlig (men inte hörlurar, jag har ju så dåliga) och Alicia bråkar lite innan hon somnar. Det var en behaglig bilresa hem, kom bara på att vi glömt lämna tillbaka nycklarna till min kusins lägenhet och att vi glömt filmkameran, men det löser sig.

Stockholm! Så började julafton om på nytt igen! Planen var att gå ut igår-kväll, men blev så himla seg. Så stannade hemma och såg på komissarie Lynley med mamma, mormor och Louise istället! Idag är min enda dag i Stockhom och mycket ska hinnas med. Jag är nog tidsoptimist som vanligt, men vi får se hur det slutar! Brukar bli bra ändå tillslut. Skulle dock vilja hinna kolla lite på rean också. Och köpa med mig lite mat.. Ska nog bli bra!

Julstress och Gospel

Jag är så nöjd, så stolt över mig själv. Åker till Oslo S för att hämta ut min och Annas tågbiljetter. Kommer dit ca 15.37, världens längsta kö. Det finns en Sj-automat. Tåget till Stockholm går 15.49, alla kollar på sin klocka varannan sekund och står och stampar. Själv njuter jag av gospelkören som spelar i bakrunden.  Ser på alla folk som ska resa bort/hem och fira jul. Måste ju typ vara hälften av Oslos befolkning som inte firar jul i Oslo. Överallt ser jag stressade människor med alltför många resväskor. Själv är jag lugn som en filbunke, låter fler och fler människor gå före mig i kön. Njuter av att kunna säga, - nej jag ska inte ta tåget 15.49, jag ska åka hem imorgon. Jag hämtar ut min biljett en dag i förväg!!!
Så jävla bra!
Pratar med Nina en kvart senare, hon skulle ta just det tåget, idag. Hon berättar att hon höll på att missa tåget och kom precis när tåget var på väg att åka. Hur kunde jag veta det!? Skönt dock att du hann med tåget Nina Sky <3

Tomt här hemma nu, både Nina och Sarah har åkt hem till Stockholm. Imorgon åker jag, Hanna & Anna hem. Och stackars Tilda får sova här ensam en natt. Tror dock inte att det kommer bli några problem, vi har det ju så koseligt här hemma :)


Dan före dan före dan före dopparedan

Varje gång jag ska skriva ett inlägg så vill jag använda utrycket "sjukt", vad jag än ska skriva märker jag hur mina fingrar formar ordet sjukt. Ska försöka vänja mig av vid det, sluta missbruka det iallfall.

Dagen har gått fort, hade sovmorgon och började 10. Sen hängde jag lite på Annas jobb när hon skulle hetsbeställa nytt smink. Men vad gör man inte för lite härligt sällskap på trikken hem!

Har verkligen svårt att fatta att det snart är julafton! Julafton. Känns som hundra år sen. Men tror jag har allt under kontroll. Alla julklappar inhandlade (och inslagna), nu är det bara väskan som ska packas. Borde göra det idag, typ nu.. Mycket som ska göras imorgon.

Julafton 2008










Herr Ågren på besök.

Söndag, fattar inte vilken dag det är, vilken vecka eller vad klockan är. Kom hem strax efter 9 imorse, efter ha hängt på en sjuk efterfest sen 3 igår natt. Kommer hem ser att John & Jonas ligger och sover i vår soffa, efterfesten hemma var tydligen slut.
La mig i min egen underbara säng. Sätter väckarklockan på 12.00. Ångest. Måste upp och jobba om 3 timmar.

Snoozar till 12.30 sen blir det stress. Kommer till jobbet och min chef ger mig en tomteluva. Det räcker tydligen inte med att man har gröna kläder från topp till tå, att man är sjukt sliten och bakis(full) nej man ska visst ha en tomteluva med bjällror på också.

Ska dock inte klaga, när man kommer hem från jobbet blev det glögg, pepparkakor och klementiner. Nu skriker de att det är julklappsutdelning!

FAMILJEN 10-14 <3

Snapshots from Byens beste gate


Markveien, the place to be!


Vårat koseliga vardagsrum



Hanna och Sarah hänger på balkongen as usual



En vanlig syn när man kommer hem från jobbet




Nina Sky


Scones är den nya grejen


Hannas julklapp till sig själv


Moments

Hände så sjukt mycket förra året. Måste nog göra en resumé över 2009 innan detta år är slut. Kollade igenom bilder på mig på facebook och hittade denna. Kunde liksom inte släppa känslan jag fick, känslan man hade då. Allt var så bra, så enkelt och så lätt. Så perfekt, underbart härligt.
Inte för att det inte är det nu. Men nu finns vardagen här, tidiga mornar, räkningar som måste betalas. Men framför allt jobb, jobb jobb. Det var skönt att inte jobba på 8 månader. Det var det. Hoppas jag kan glida så igen, snart.



FRI

Idag är jag ledig från jobbet, fri. Planen var att efter alla mornar som startar 05.00, äntligen få sova ut. Gick väl sådär, vaknar strax före 8 av röster i köket. Ligger kvar i sängen och försöker sova vidare. Känns som att det var min födelsedag, eller julafton. Man hör att alla är uppe, men ligger kvar och låtsas sova fast man egenltigen bara vill gå upp. Mina tidigare mornar har med andra ord skadat mig, kunde inte ligga kvar i sängen mycket längre. Så min sovmorgon blev till 8, känns bra. Nu har jag ju istället en ännu längre ledig dag, weho! Idag ska jag träna för första gången på hundra år känns det som. Lite pirrig inför mitt möte med en träningsvägledare, och mitt första träningspass. Är ju inte så att jag känner mig helt otränad, känner mig rätt fit. Men det visar väl sig senare, där på springbandet, spinningcykeln, hur det egentligen ligger till..

Nu sitter jag här hemma i lägenheten och Anna, Nina & Hanna har gått till jobbet, Tilda har åkt till Göteborg och Sarah ligger och sover. Jag har facebookat tills jag dör, läst alla paradisebloggar och kollat på klipp från mammas pojkar. Igår såg jag även sista avsnittet av morden, och nu saknar jag Gossip girl.

Kanske är det dags att slå in alla julklappar, ta en dusch. Försöka hitta något till farmor och sen något till julklappsbytningen. Ska köpa en julklapp som ska passa alla "vuxna", vad kan det bli. Något onödigt men kul som kan passa alla. Tänker designtorget, eller någon köksgrej. Usbminne? Tvål från bodyshop? Nej fy vad tråkigt.. Vi får se hur det blir. Är ju så sjukt kallt ute, funderar på att ta med mig mitt underställ hemifrån när jag är hemma över jul. Så kan man ha det under byxor typ, hur jag annars ska överleva vet jag inte. Hade helt glömt bort att det kunde bli så här kallt, jag hade det nog ganska bra förra året trots allt. Men nu är det bara att bita ihop!
Är dock sjuukt sugen på en resa till Bangkok. Värme, maten, shopping, staden, sola, bada. Ge mig! Skulle vara super typ i slutet av januari/februari någon gång. Problemet är bara att man måste få ledigt från jobbet, klara sig med halv lön när man kommer tillbaka. Och det viktigaste av allt, resesällskap. Ser ganska mörkt ut för tillfället. Ingen har pengar, vilket jag verkligen inte heller har egentligen. Men känns ändå som att det skulle vara värt det. Sjukt mycket värt det. Jag saknar att resa och jag saknar ett lite varmare klimat.

Att sakna, och längta är det samma?
Anna frågade mig igår om jag inte saknade Stockholm. Och jag kunde helt ärlgit säga att nej det gör jag inte. Jag saknar inte Stockholm. Jag älskar Stockholm, staden, storstadsstämmningen, människorna, vännerna, min familj, utelivet, gatorna, ja hela Stockholm. Men jag saknar inte Stockholm. Inte på det sättet, inte så att jag längtar efter att få vara i Stockholm, längtar efter att få gå ut i Stockholm, längtar efter att gå på Götgatan. Nej, det gör jag inte. Absolut inte. Jag saknar mina vänner och min familj. Jag vet att Stockholm finns kvar där. Jag vet att jag kommer komma tillbaka till världens vackraste huvudstad.
Men jag längtar inte efter Stockholm varje helg. Jag bor i Oslo nu, jag har ett helt förträfligt liv. Härliga arbetskamrater, bor i världens mysigaste lägenhet med världens mest underbara tjejer. Tiden går sjukt fort och snart är sommaren här. Jag vill leva här och nu. Inte hålla på och sakna eller längta efter att bo någon annan stans. Inte tänka, nu måste jag stanna. Nej jag bor här för att jag vill, för att jag vill. För att jag faktiskt trivs i Oslo och vill bo här just nu. Sen har jag ingen aning om hur något alls kommer kännas till sommaren. Men just nu lever jag här och mina tankar är här.







Kärlek












Julgranar och minusgrader

Snart är det verkligen jul, julafton om en vecka.
Lite läskigt tycker jag faktiskt att det är, hoppade ju över den förra året så känns som jag inte är riktigt med. Minns alla gånger vi har varit och köpt julgran vid Södra station. Hur pappa alltid ska kolla så att den är jämn och fin.Vädligt viktigt det där. Senast tog vi dock bilen till Farsta centrum och köpte julgran, men det var samma visa där. Noga noga noga.
Sen är det även många julgranar som inhandlats på Södermalmstorg och Mariatorget. Men de gångerna jag minns bäst är nog de framför Konsum vid Stockholms södra. Hur alla skulle hjälpas åt att bära hem granen 100 meter, det var viktigt att man hade handskar, annars blev det så himla taggit och kallt.
Inte heller i år blir det något julgransköp för mig, inte ens klä granen får jag göra. Trodde jag!

Sitter i kassan på jobbet, min chef kommer in och säger att hon hittat en julgran hemma, och undrar om inte jag kan fixa!? Jag öppnar paketet och hittar världens mini julgran, kanske 60 cm hög. Det finns en julstjärna, glitter, julgransljus och röda bollar och rosetter som ska sitta i granen. Jag blir så lycklig, pusslar ihop foten till granen och börjar klä den. Lustig känsla, där sitter jag i kassan på Kiwi i Oslo och klär en mini-julgran. Men det är inte så illa ska ni veta! Jag njöt varje sekund.

Känns som varenda människa i hela Oslo har frusit idag, minst varannan kund har påpekat hur kallt det är ute. Var lite rädd när jag skulle gå hem från jobbet. Och min räddsla var befogad. 10 minusgrader! Jag förstår inte hur jag ska klara mig om det blir kallare. Jag har halsduk, tjock jacka, halsduk, jeans, tjocktröja vad mer ska jag behöva göra. Underställ?

Igår kväll var jag sjukt stressad. När jag bodde på Majourstuen lyckades jag samla på mig massa serier som jag började följa. Passade ju bra då, för då chillade man mycke i rummet med serier. Men hör på Markveien är det andra bullar! Här hänger vi i gäng, mest hela tiden. Är lite svårt att hinna med alla serier då. Sen måste jag gå och lägga mig så tidigt också, typ när alla andra börjar seriekolla. Nej svårt det där. Men märkte nyss att Gossip girl har uppehåll till mars, och Desperate till januari. Så nu borde mina problem vara lösta? Nej nu blev jag ledsen istället, Gossip girl, mars................

Jag har ju köpt träningskort på sats, så är väl lika bra det! Nu jävlar ska jag bli fit for fight! Köpte träningsskor idag för dyra pengar, så nu är det ingen återvändo! Bara det att det är så kallt ute så man vill ju inte gärna gå ut igen när man väl kommit hem. Men imorgon, då är jag ledig och då ska jag ta mig i kragen och träna. Första gången på ca 2 år. Det går bra nu!

16 dec 2008

Hanoi

14 timmars bussresa och sen var vi har,Hanoi, Vietnams huvudstad!

Bussresan var som vanligt lang och jobbig och jag fick inte sa mycket somn, det som ar skont ar att man far ligga ner..
Men det ar inte sa mycket till sovro nar man varannan minut hoppar 10 cm upp i luften. Vagarna har ar med andra ord inte sa jattebra.
Sen blir det ju inte battre av att man kollar pa Pauline. Dar ligger hon blickstilla med sin ogonbindel och sover som en stock! Lagom irriterande!

Men fram kom vi, 7 pa morgonen i sondags! Vi letade lite efter ett billigt hotell, men aterkom tillslut till det som de slappte av oss vid. 15 USD for ett rum med tv, varm dusch och privat toa. 5 USD var vilket ar helt okej.

Hanoi ar valdigt annorlunda fran Saigon. Saigon ar mer en storstad full av stora reklamskyltar och neontexter overallt. En stad som paminner om vastvarldens stora stader. Hanoi daremot, det ar som det Hanoi vi hade forvantat oss. En huvudstad i Asien. Har finns det inte lika manga skyskrapor och allt kanns mer Vietnam.

Jag tycker om Hanoi, kan se Staffan framfor mig aka runt pa en moppe har i staden! Det blir tyvarr inget Halong Bay for varan del. Vi vill garna aka dit, men vadret ar inte sa bra det ar molnigt och ca 18-20 grader. Och eftersom det kostar endel att aka dit vill vi inte chansa och aka dit anda. Far bli en annan gang :)

Igar var jag & Pauline pa Smile Cafe, det ar likt Sozo cafe (i Saigon) som jag skrivit om tidigare. De hjalper manniskor att komma ut i arbetslivet. Lar upp de och sedan far de jobb inom hotell och restaurangbranschen. Jag kopte varldens godaste citronkaka (for 6000 VND!) och en operatartbit som aven den var utsokt! Och for bada dom betalade jag endast 1 dollar. Om man koper fran deras bageri ar det billigt, men om man bestaller mar ar det dyrare.

Idag har vi akt runt pa en moppe som Filip hyrt hela dagen. Jag och Pauline skulle hyra hjalmar i recpetionen, och hon tittade fragande pa oss. Undrade om vi verkligen skulle aka 3(!) pa en moppe!? Det ar tydligen inte sa vanligt att vasterlanningar gor det. Men det gick bra, vi har varit pa Laos ambassad, kollat Ho Chi Minh complex, kopt biljetter till Vinh pa tagstationen, varit vid den vastra sjon och akt vilse!

Imorse at jag och Filip donerkebab till frukost, 15 000 VND och det var jattegott! Haha! Pauline at nudlar brevid, och det var inte nagon hit. Vi har markt att ata mat i gatustanden har ar mycket dyrare an i alla andra stader vi har varit i, konstigt..

Imorgon ska vi alltsa ta taget ner till Vinh, och sen darifran komma pa nagot satt att ta oss till Laos!

Nu ska vi till ambassaden igen och hamta ut vara Visa!

KRAAAAAAAAAAAM!!

Mormor & Ana, jag saknar era kommentarer!
Visa användarens passFannyCar

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=&section=blog&entryId=1938416

INFLYTTNINGSFEST@MARKVEIEN



























Nova + kamera var i Byen och förevigade vår inflyttnignsfest och dagen efter.
(Tack
NOVA för bilderna)

OSHLO


Ninja-Nina


Tilda fixar


Hanna fixar också


I <3 Norge crew


Måndagskväll i nya lägenheten


Torsdagskväll på smug

Nu blir det Ikea och Adidasoutlet. Sen blir det ett jävla kos! <3

På torsdag är det bugges, på lördag är det fest!

Nu sitter jag här igen, men min earl grey. Blir mycket internetande nu när lönen kommit och man måste hålla på och internetbanka och så. Sen så har vi ju ett facebook-event om the big party. Satte även om en lapp i trapphuset idag, jävligt bra.

I måndags när vi var på Ikea inhandlade vi en whiteboard-tavla. Inte en såndär ful och vit. Utan en snygg och underbart härlig, som ser ut som en glasskiva. Tänk vad mycket lycka och kärlek en liten whiteboard-tavla kan medföra. Jag ville ju skriva bringa där, det går ju an att prata svengelska, men att skriva.. Nej, funkar ej.

Obama är i stan. Det märks kan jag säga. Världens ståhej och varenda gata är avspärrad, poliser och helikoptrar över allt. Tydligen har de lagt sjukt många 100 miljoner på säkerheten. Men hur skulle det se ut om Obama blev skjuten i lilla Oslo, där han skulle mota fredspriset. Rätt ironiskt faktiskt haha! Funderar på om man ska gå och försöka så sig en skymt av honom, eller om man ska strunta i det. Om man ska gå på smuglesnings festen. Eller om man ska vara hemma och försöka komma ikapp alla Gossip och Desperate avsnitt jag missat. Svårt det där. Var nyss hemma och då var det två galna, stressade deli-nördar som sprang fram och tillbaka mellan speglarna i huset. - Var är min svarta penna? - Var är min deo? - Hur ska jag ha håret? - Vad ska du ha på dig? - De säger att det ska bli kallt! Men de sa ju inte att man behövde overall.
Det tog aldrig slut. Jag tog min flykt till Bugges, kosligt värre.

Imorgon är jag ledig, det är Anna med. Jag har lurat med henne till Adidas-outleten, det blir nog bra! Sen ska jag hinna göra alla andra tusen saker. På kvällen sen blir det fredagsmys med mina underbara sambos.

Kos eeeeeeeeeer!


Inget internet - inget bloggande!

Klarat mig förvånats värt bra utan internet denna vecka. Min blogg har nog klarat sig sämre, men ingen fara på taket! Livet i Oslo flyter på och blir bara bättre och bättre. Vi koser oss som tusan och bara njuter.

Igår trodde vi att det var söndag. Låg hemma bakis och såg film och hade tända ljus, och åt och åt hela dagen. Vi fick besök också, först kom Emilia, med gårdagens partykläder +smink. Sen dök Sofia upp, efter det kom Jonas och sen kom även Johanna och Linn. Alla vill mysa i vår lägenhet, och det älskar vi!

Var väldigt skönt när man vaknade idag och insåg att det inte var måndag idag, utan det var onsdag! Imorgon är det torsdag och sen så är det ju faktiskt fredag. Nej gud vad fort tiden går, det gillar vi! Snart är det jul, lite läskigt faktiskt. Kommer nästan inte ihåg hur man gör, förra julafton låg jag i en å/flod/vattendrag i Laos med en tomteluva och en alltför stark drink. Det var så underbart. Detta år blir det istället stress med julklappar, kyla och snö! Ser dock fram emot svensk julmat! Jag ska inte äta något alls den 23e, så jag bara kan frossa hela julafton. Så måste det bli!

Har varit inne i varenda sportaffär i hela Oslo idag, på jakt efter en adidasdress till en 3åring. Har ju inte gått så jävla bra kan jag säga, de har ju ingenting här! Jag blir galen! Måste man åka till Stockholm för att köpa en adidasdress för ett litet barn. Nej det går ju inte. Har googlat och hittat en adidasoutlet långt åt helvette. Men det kanske är så det måste bli. Närmare än Stockholm iallafall.
Någon mer som är ledig på fredag och vill ta en tur? Adressen är Professor Birkelands Vei 33 1081 Oslo. Så nu kör vi!

Igår färgade jag och Nina håret. Det skulle vi inte ha gjort. Idag har jag köpt silverschampo åt oss. Håll tummarna, snälla!


Min underbara, fina sötnos!

STOCKHOME!

Senaste nytt:
Vår lägenhet är bäst.
Alla vi som bor där är bäst.
Vår inflyttningsfest nästa helg kommer att bli grym!
Bugges är nice, men vi måste skaffa internet.
Ikea på måndag.
Cheap Monday på måndag!

Nu:
När jag satt på flygbussen och åkte på bron över vid Skanstull tittade jag ut över Stockholm och kände sån kärlek till staden. Så mycket större än lilla Oslo, så¨mycket mer. Kom in på cityterminalen, känslorna fanns kvar. Stockholm, min stad.
Några timmar senare, efter vandring fram och tillbaka på Götgatan, svänger in på Sankt Paulsgatan. Då har en annan känsla dykt upp. Jag har gjort det här. Jag har gjort den här staden. Jag har vandrat alla gator fram och tillbaka så många gånger. Jag kan allt utan och innan. Jag behöver nog en längre paus. Men jag tror jag kan vara redo till hösten. Jag hoppas det, annars får det bli en sydligare stad. vi får se. Har några månader på mig innan jag måste bestämma mig. Känns bra!

Helt random börjar min mamma prata om min gamla lärare jag hade på lågstadiet. Hon hette något konstigt efternamn och sen hette mina och Emmas gönkar det. Asså, gönkar. Gönkar, minns ni dom? Jag dör hahahahaha!

Kos och kleem