Hushålla med pengar

Har ungefär 700 nok att leva på till den 10:e, borde funka. Om jag inte köper någonting alls. Och äter väldigt billig mat. Har börjat kolla vad polackerna handlar hos på Kiwi. Men de handlar 1,5 l cola för 10 kr och en limpa med vitt bröd för 6 kr. Ibland lite korv. Jag blir inte så sugen. Kan nog äta lite godare, och nyttigare för en billig penning! Hoppas jag!

Igår däremot så gjorde jag en exponering med massa Japp vid kassan. Tänkte det här blir skitbra, alla kommer bli jättesugna och köpa. Det slutar med att jag sitter i kassan i 20 minuter, sen är jag så sugen på en japp så jag måste köpa en! Vet inte hur många andra kunder som köpte, 2 kanske. Bra trick Fanny, jättebra. Kunde bara äta halva också, sen mådde jag lite illa. Men den ligger i min väska nu, så förhoppningsvis kan jag äta den när jag blir lite sugen igen.

Nu ska jag försöka åka/gå ner på stan och hitta en kamera-affär där jag kan spana in en videokamera jag vill köpa. Vågar inte planka mer. Är typ kontroller hela tiden här. Som inte går att smita undan. De stannar t.ex. trikken mellan två stationer, går på och låser dörrarna. Så rätt kört om man inte har biljett. Då får man betala 750 om man betalar på plats och annars 950. Och det är norksa pengar. Så blir en dyr historia. Jag har aldrig varit med om en kontroll, men det har typ alla andra jag känner  här. Så vågar inte riktigt vänta på att en ska komma. 950 kr har vi inte råd med. Hellre 25 kr någon gång när man ska åka. För några dagar sen hade det varit kontroll när Kristine skulle åka hem, 00.30 en torsdags kväll. De är fan sjuka här i Oslo.



Vet inte om jag ska skratta eller gråta

* När jag håller på och tömmer papp-pressen. Och den 14-årige killen som jobbar extra hos oss säger: Du, tror du inte det räcker med knutar nu? Jag kollar på alla knutar jag knutit och ser att jag gjort typ 25 olika knutar. Muttrar lite för mig själv, jo men det får inte gå upp...

* När jag frågar den tjocka tanten med rullator om hon vill ha kvitteringen och hon svarar: Nej jag vill ha dig! Jag vill ha dig dig, du är så söt. NÄSTA KUND TACK

* När en gubbe står och räknar sina mynt i typ 10 minuter, efter vi stängt. Och det slutar med att han betalar med en 50-lapp.


Lite bilder från Malmö



Här regnar det idag.. Jag har köpt två nya jeans på rean, fast jag verkligen inte har råd. Men de var såå fina och såå billiga. Hm. Men jag ska nog klara mig, är ju trots allt bara 11 dagar kvar till lön. Hm.

Nu ska jag springa iväg till jobbet! Hoppas allt är bäst med alla! Kram

Stress stress stress!

Nu var det länge sen jag satt framför min älskade dator. Och därmed länge sen jag skrev på min lilla blogg.

Så vad har hänt under de senaste dagarna?

Fredag. planen var bio, men slopades vid tio i 8 och jag sprang till rema1000 för att köpa lite cider. Fanns inget pris och i kassan upptäckte jag till min fasa att de kostade 30 kr styck! Men men Oslo, what to do! Hem till Sarah och Nina, chillerilla lite där med Sarah och hennes vän. Sen bar det av på hemmafest! Hemmafest i Oslo, första gången! Det var kjempeflott! Vandrar hem till Majourstuen vid 3snåret och får världens lyckorus! We like!

Åkte till Malmö lördag morgon. Trött och bakis som få, höll på att försova mig men hann med 8.15 bussen mot Malmø! Duktig, sitter där och äter min seveneleven-macka och mår bra. Nya äventyr, det gillar vi. Bussresan är dock sjuukt lång. Inte alls som den till Stockholm. Vet inte om jag vant mig vid den rutten eller vad det är frågan om.
Under "mellanlandningen" i Göteborg fick jag ett väldigt tråkigt besked. Min nyinköpta filmkamera som jag längtat så efter har blivit snodd från Filips jobb. Jag som inte ens hann se den. Illa illa. Men man skall ikke gråta över spilld mjölk.

Malmö var underbart. Jag gillar Malmö väldigt mycket måste jag säga. Någon tid i mitt liv ska jag nog stanna där lite längre. Bo där några månader iallafall. Härlig stämmning och känns nästan som man är utomlands. + att man kan äta thaimat för 40 kr(!!) Helt sjukt. Och så finns det världens godaste falafelrullar. Jag drömmer fortfarande om den sista jag åt, med fetaost och falafel. Under mina 24 timmar i Malmö hann jag få i mig 3 falaflar, det är duktigt må jag säga!

Söndag. Jag och Filip hade såklart inte bokat vår resa till Oslo. Det tänkte vi göra sisådär vid halv 3 tiden på söndagseftermiddagen. Slutsålt? Yes, så var fallet. Allt var slutsålt, med både buss och tåg. Vad gör vi nu tänkte vi. Lite småpanik. Efter ett tag inser vi att det enda vi kan göra är att åka till Stockholm. Försöker boka biljetter dit. Slutsålt? Både buss och tåg, slut? Ja men självklart. Paniken växer mer och mer. Vi har ingen sovplats i Malmö var tar vi vägen? Som tur är har Miranda en tågbiljett Malmö-Stockholm, och hon sitter i bilen med Anna and the gang. Så jag får ta hennes bokningsnummer. Och Filips vänner har en plats över i bilen. Vi klarade oss.

Stockholm, inte alls vad jag ville. Verkligen inte. Men blev inte så farligt, inte så långt heller för den delen. Kom fram 00.30 söndag natt. Måndag. Jag och Filip chillade väldigt mycket. Mest Filip, jag blev lite rastlös. Tvingade med mig en arg och (väldigt) trött Filip till centralen för att köpa tågbiljett till Oslo. Sen inser jag att jag har haft samma kläder sen i lördags, hade ju inte med mig ombyte för jag trodde vi skulle åka hem dagen efter. Så springer runt lite på weekday-rean och hittar en tshirt jag kan byta om till. Härligt!

Resten av dagen ses det på film och lagas god mat, me like!

Tisdag, åter en tidig morgon, 08.29 tåg Stockholm-Oslo. Jag har alltid så tur när jag åker tåg till Oslo. Är aldrig någon som har platsen brevid mig så kan sitta och sträcka ut mig, weho! Tåget inkommer till Oslo S, 14.38 jag börjar jobba 15.00. Stress stress till jobbet. Jobbar till 23.30, hem äta mat, sova. 07.00 börja jobba igen, slutar 15.00 tar ett extra pass på en annan butik 15.30-20.30. Kommer hem 21.00.

Helt död, har inte hunnit andas känner jag. Det märks när det var länge sen man satt och gjorde ingenting framför datorn. Får se om jag kommer back on track nu. Imorgon börjar jag 15.00, så borde ha lite free time under morgon dagen! Härligt!

Saknar

När man är borta hemifrån, från sitt vanliga liv i 7 månader. Då blir det liksom inte samma sak när man kommer hem igen. Känns bara som man är på besök. Alla har sitt eget och sina egna liv. Man är liksom inte en del av någons vardag längre.
Blev ganska naturligt att jag flyttade till Oslo.

Här är jag nu, längtar inte till Stockholm alls. Klart att jag saknar mina vänner och min familj. Men det känns på något sätt som de redan är vana vid att jag inte finns där. Och när jag finns där hela tiden blir det bara för mycket. Inte vardag liksom.

Jag hoppas att det här bara är en era i mitt liv. Och att det inte är så här för evigt. Jag vill inte mer och mer glida ifrån mina vänner i Stockholm. Jag vill ha kvar dem och vara så nära som vi alltid har varit. Men jag tror att det finns tid för det också. Inte nu och inte här. Nu lever de loppan i Stockholm och jag chillar i Oslo. Jag kommer och hälsar på, men det är inte samma sak.

Jag har svårt för det där. Att ha en nära relation med någon man inte kan träffa hela tiden. Någon man inte spontant umgås med eller ringa om minst sak. Det blir inte samma sak när man bara mailar och ses och festar någon gång i månaden. Med vissa går det. Men med de man är van vid att ha så nära, då blir det bara konstigt.

Vår tid kommer tillbaka. Det vet jag!



Världens finaste systrar!!

Fredagar är bra!

Jag tror alla får någon speciell fredags-känsla! Den där äntligen-fredag-känslan! Den har jag idag, och det är så härligt! FREDAG! Weho, och nu ska jag vara ledig massa dagar också, äntligen! Ikväll blir det bio och imorgon Malmö! Sen back to Oslo, förhoppningsvis med lite sällskap!


Love of my life


Vinna på lotto

Står i köket och pratar med Kristine. Hon berättar att det är hennes sista dag på jobbet på fredag. Jag frågar vad hon ska göra sen. Hon berättar att hon ska vinna 2 miljoner på lotto. Funderar och säger för sig själv, ja 2 miljoner skulle vara greit. Sen helt seriös, - Jo jag tror om jag tänker på det kjempemycket, att jag ska vinna då kommer jag att vinna! Jag spelade förra veckan och vann 75 kr, så jag ska spela igen imorgon. Eller vilken dag är det idag? Ja idag om jag tänker på det med massa positiv energi kommer jag att vinna, så är det.

Ja, jag hoppas att hon tänker på det kjempemycket nu när hon åker till jobbet x antal timmar försenad, som vanligt. Undrar vad man skulle göra om man vann så mycket pengar..

Det är 37 000 000 miljoner på jackpot eller något här i Norge. Man kanske ska spela, nej jag skulle ändå inte vinna. Då köper jag hellre än glass för pengarna. Jag kan inte gå in för det så mycket som Kristine tror jag.

MALMOE

Det blir Malmö på lördag. Vill egentligen åka dit redan på fredag så att jag får ut ännu mer av min lediga tid! Men eftersom alla andra åker dit på lördag känns det lite lönlöst att åka dit och försöka röja själv på fredagen. Känner ingen där och har ingenstans att bo, så skippar nog det! 
Jag tycker faktiskt att det ska bli jättekul att åka dit, har aldrig varit där. Har aldrig varit i skåne, nästan, har varit i Kristianstad några gånger när jag var yngre. Men det minns jag typ inte så det räknas inte.

Jag håller tummarna för att jag kommer slippa virra runt ensam där för länge. Jag åker ju från Oslo och både Filip och Anna bilar med olika kompisar från Stockholm. De lär ju inte kunna tajma in min buss direkt. Så får nog ta med mig en termos och lite mackor och sätta mig på en sten och vänta på bättre tider.

Eller bara köpa en dunk vin. Bara för att jävlas. Så de får ta hand om mig resten av kvällen!

Den som lever får se!

life is life lalalalala


Jag längtar tillbaka till det livet. Utan jobb, utan krav, utan planer. Bara drömmar

Vilken stad vill man bo i?

Började fundera på i vilken stad som är roligast att bo. Jag undrar var jag skulle trivas bäst, vilken stad som skulle få mig i rätt riktning.

Malmö har jag funderat mycket på, där kan man plugga och åka till Köpenhamn var eviga dag!  Och skånska är ju en väldigt trevlig dialekt måste jag erkänna.
Men vill man bo i Sverige, eller ens i Skandinavien? Vill man inte längre bort?
Jag vill lära mig ett nytt språk, men känns inte som att danska eller norska är det språket jag helst vill lära mig. Jag vill lära mig franska, spanska eller portugisiska. Helst alla, men man får väl ta ett i taget antar jag.

Får ta en sak i taget. Nu bor jag i Norge, är helt okej jag trivs bra. Men skulle inte vilja bo här resten av livet direkt. Men ett tag framöver kommer jag nog vara fast här.

Vet alla vad ni ska göra med era liv? Eller orkar ni inte tänkta på det just nu? Är det bara jag som ibland börjar få lite för mycket framtidstänk?

Börja om från början

Måndag. Känns bra, solen skiner! Tänk vad mycket vädret kan göra. Igår var det regn och det var verkligen perfekt söndags-bakis-chill väder. Men om det hade regnat idag hade det blivit världens deppmåndag och en usel start på veckan. Kanske?

Idag då, jobba jobba. Sen var jag en liten runda på stan, på rean med oslotjejerna. Vi fyndade billiga grejer! Fast jag inte borde... Lovar att jag inte kommer att använda något av det jag köpt. Så är det alltid när jag köper något på rea, asbilligt och helt okej den här köper jag. En vecka senare och plagget är fortfarande oanvänt, och jag inser att så kommer det förbli.


Lite söndagsmusik


The RAIN hit me

Igår natt hade jag en icke pleasant promenad/språngmarch hem i regnet. Det var helt sjukt kallt, jag var helt sjukt blöt och det var helt sjukt onice. Hittade efter halva vägen äntligen en ledig taxi. När jag sitter i bilen försöker jag intala mig att ja, nu blir taxin billigare för nu är det ju bara halva vägen. Taxametern stannar på 116 och jag tycker det är nice, innan taxichaufförn talar om för mig att de har minimumpris. Minimumpriset är 154 nok, så det är bara att betala. Men hemma var jag.

Slutade jobbet 23.30, hem en snabbis för att fylla petflaskan med vin! Sen var det bara ut till trikken och ta sig till festen. Det var röj, vin över hela golvet och böghög i sängen. Bara att klunka kände jag. Vilket funkade väldigt bra. Vi dansade och sjöng till Gyllene tider innan det var dags att dra. Hälften försvann och vi andra hamnade på Onkel Konkel. Vilket visade sig vara ett mycket trevligt ställe (inga techno/tribal/bodybuilder djs med vitt linne i sikte). Stället stänger 3, 10 över 3 öppnar sig himmlen och det börjar spöregna! Alla försöker ta skydd under parasollen och regnet vägrar ger sig. Halv 4 går vakterna runt och ber folk att gå, "Vi har stängt, det kommer att regna hela natten ni kan gå nu". Sagt och gjort. Alla springer till gatan, där det ligger lite andra klubbar som också stänger 3. Där står vi nu, alla festande människor. Nyss var det så röj, men när regnet kom. Då vet jag inte vad som hände. Scenario, 400 pers står vid gatan och vill bara därifrån, hem, efterfest, deli vad vet jag. Taxibilarna lyser med sin frånvaro. Står längs väggen och försöker få lite skydd från regnet. Ser alla desperata försök att få tag i en taxi. Men det åker ju såklart inte förbi en enda ledig taxi. Jag orkar inte ens gå ut till gatan och försöka. Efter jag stiftat lite nya bekantskaper och träffat lite nya hatobjekt där på trottoaren så känner jag att det är lönlöst. Har säkert stått och väntat i över en halvtimma, kommer inte funka. Fel plats för att hitta en taxi helt enkelt.

Jag ser min ändå utväg och tar den. Ut i regnet. Inser efter ca 30 sekunder att jag fryser ihjäl, det regnar sjukt mycket och jag har en halvtimmas promenad hem. Härligt. Springer typ genom slottsparken och när jag äntligen är på andra sidan ser jag taxibilar, lediga!!


Santogold n Jay Z


Älskade fredag

Har precis slutat jobbet, det är fredag och sommaren är äntligen tillbaka!
 Jag är glad nu. Ikväll (snart) blir det efterlängtat vin! Börjar dock fundera över om jag har övergått från att vara en vitt vin-drickare, till att bli en rötjut lover? Jag är inte säker än. Men jag vet vad jag gillar bäst, mousserande min bästa! Ska nog be nån som kommer på besök snart att köpa med sig några flaskor!

Hoppas alla får en underbar dag/kväll!
(Det tänker jag ha)

What norrmän likes

De gillar glass i storpack, speciellt smaken "krokant" på 1,5 liter.

I poke her face


Making a movie

Som sagt vet jag inte vad jag vill, ska eller kommer att göra den närmaste framtiden. Känner dock att det är dags att göra något. Något kreativt.
Har anmält mig till en webbkurs i höst, på distans så jag inte behöver bestämma var jag ska bo. Är dock en sen anmälan, så tror tyvärr inte att jag kommer in. Men jag har ansökt iaf :) Och, om jag kommer in då ska jag fullfölja kursen och lära mig massa nytt!
Sen har jag fått en liten fixidé att jag vill börja filma. Jag vill göra en, två, tre filmer. Eller filmer och filmer, jag vill dokumentera vår tid nu i Oslo, och kommande stunder med hjälp av film. Inte bara bilder, en film säger så mycket mer.
Har varit sugen länge, egentligen ända sen jag såg en film en kompis gjort. Det var ett skolarbete, en slags dokumentär. Den handlade om vardagen/livet för några jag umgicks med ganska intensivt under en periiod i mitt liv. Den är hemsk, och speglar en jobbig livssituation. Men varje gång jag ser den filmen är jag så glad att jag har den. Den ger mig så mycket minnen, hur de levde, vad de tänkte, den visade verkligen vardagen just då. Den ser inte alls ut idag, men det är fortfarande så den var en gång i tiden. Det tycker jag är viktigt, att man verkligen ska minnas hur det var.

Man träffar så mycket folk, via skola, jobb, fest och genom andra kompisar. Man umgås väldigt intensivt under en period, kommer varandra nära. Sen en dag, så glider man ifrån varandra. Någon man träffade nästan varje dag har man nu inte pratat med på flera år. Var inget speciellt som hände, det vara blev så. Man slutade samma skola, jobb, började umgås med andra vänner. Och det man inte ville, inte trodde skulle ske skedde.

Ska köpa en billig skitkamera först, för att se om min entusiasm fortfarande finns kvar. Då ska jag nog investera i något bättre. Är planen nu då, man vet ju som sagt aldrig vad som händer :) Borde fokusera på att få min ekonomi på plus först dock...

20-års krisen

Jag tror att den existerar. Jag vet att den gör det.

Det är nu, efter man tagit studenten, jobbat i en mataffär/cafe/telefonförsäljare you name it. Varit några månader i Thailand. Det är nu ångesten kommer. Måste man ta ett beslut nu? Vad vill man göra med sitt liv? Är det dags att börja plugga, eller vill man vänta? Man kanske inte vet vad man vill plugga än, man kanske inte känner sig redo. Flytta hemifrån?

Det finns så många vägar. Vad ska man välja? Kan man vänta med att plugga ett år till, eller borde man börja nu? Stress från föräldrarna, du måste göra något av ditt liv! Nu!

Jag vet inte alls vad jag vill göra. Jag är sugen på att börja plugga. Är trött på att varje dag gå till ett jobb där jag inte längre känner att jag utvecklas. Jag vill börja använda min hjärna igen. Inte bara till att komma ihåg koder och beställningar. Jag vill mer.  Samtidigt så är jag inte redo att slå mig ner, bo i samma stad i 3 år. Att vara fast. Jag vill vara fri! Jag vill kunna byta stad, byta jobb, byta liv. Antar att man inte kan få allt. Vad väljer man?

När jag ser på mina vänner och de runt omkring mig har alla valt så olika vägar. Några har redan skaffat familj, medans andra snart är klara med sin universitetsutbildning, vissa har provat att bo i nya städer i andra länder. Andra har precis kommit hem från en lång resa, och vissa är kvar på samma plats som för 3 år sedan. Är lite rastlösa, vet inte vad de ska göra men trivs samtidigt med situationen.

Man måste respektera att alla väljer att gå olika vägar. Man ska inte pusha någon, och inte heller dömma någon. Det är många som jämför sig med andra. Oj den har redan gjort det och det, och den är redan där. Vad har jag gjort under den här tiden?

Jag tror att vad man än har gjort. Vad man än varit med om, så har det på något sätt drivit en framåt. Det har hjälpt oss att lära känna oss själva. Man ska inte ångra något man gjort. Utan bara dra nytta av det. Det kommer en tid för allt, tids nog är vi alla där. Och det är aldrig för sent, inte för något.

Back in town

Så nu var man tillbaka i staden, efter en snabbvisit i Stockholm. Hann inte med att göra något alls, mest hänga med Filip. Men det var också anledningen att jag åkte dit, så hann väl med det jag skulle :)

När jag åkte upp för rulltrappan i slussen fick jag värsta ångesten. Stockholm, vad gör jag här? Jag har alltid älskat Stockholm och varit helt säker på att det är där jag ska bo, och plugga. Men nu, nu vill jag vara i vilken stad som helst som inte är Stockholm. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Tror att jag vill uppleva något nytt, jag kan Stockholm ut och in och det är ändå bara samma fest som pågår. Jag vill se något nytt, bo på ett nytt ställe, träffa nya människor och bara leva lite annorlunda! Är ju inte direkt så att jag vill bo i någon liten random håla i dalarna. Men annars känns typ allt annat kul!

Nu är det dock Oslo som gäller. Ingen som vet hur länge och vad som händer sen. Men Oslo it is!



Go By Bus

Sitter på bussen på väg mot Stockholm. Det regnar, och det finns trådlöst internet på bussen.

Satt på balkongen här om dagen och drack lite vin med 3 norskar. Christine pratar om när hon fyller år  och att vi måste fira henne då! Varav Kristine säger att hon inte kan den helgen, men att vi kan fira den 24 istället. Christine säger att ja det blir jättebra, då är det min namnsdag också. Varav Kristine utbrister; VA? MIN MED!! 10 sekunder senare skriker båda; Men vi heter ju samma sak!!

Norskor, vad ska man säga?

Norska brudar


Så här bor jag

Slutade jobbet vid halv tolv, lite sugen på att gå ut.. Men alla verkar vara otaggade så fastnar hemma, dricker lite vin och laddar ner massa musik. Älskar att ha ny musik på datorn, passar bra eftersom jag ska åka buss kempelänge imorgon också! Skönt att lyssna på något man inte redan tjatat ut.

Plötsligt här jag att ytterdörren öppnas och att någon stapplar sig fram i hallen, snart ser jag Kristine (vem annars?) som vinglar runt. Hon sätter sig brevid mig och trycker i sig en hamburgare. Festen har börjat och tagit slut, känner att jag missat något? Jag vet inte vad det är, men när man jobbar står stiden still och hela dagen bara försvinner.
Sen kommer andra Christine och någon random kille hit. De slår sig ner brevid mig här i vardagsrummet sätter på musik på högsta volym och fortsätter att dricka. Jag kanske inte har missat festen trots allt?

Så här är det att bo i ett kollektiv. Man vet aldrig vad som väntar, det ni!

Norska banker

Antingen är det jag som är efterbliven, eller så är det helt enkelt jävligt svårt att förstå hur man loggar in på sin norska internetbank! Jag har försökt hur länge som helst. Fattar ju inte vad allt betyder, tast in din kod till ditt sikkerhetskort? Är det dosan, eller är det min bankomatkortskod? Har provat med allt möjligt men det vägrar ju att funka. Tror jag fått mitt livs första norska lön idag. Tjoho! Inga stora summor vi pratar om här inte, hade jobbat 40 timmar i juli, men alltid något :)

Har precis ätit chicken tikka masala med Ninis här hemma, väldigt gott var det! Men hon tog nyss sin alvedon cykel och cyklade mot Deli. Själv ska man väl börja knata till Kiwi snart. Vet inte vad det är, men att börja tre är definitivt inte min grej! Man blir ju helt seg, bara går att väntar på att klockan ska bli 3. Hemma hela dagen, gör ändå inget. Men på ett sätt är det lite skönt, känns samtidigt som man är ledig också, ett litet tag.

Imorgon bär det av till Svedala, ska bli niiiiiice! Nu bär det av till Kiwi.



 
Anna och Kristine innan Oslo Live i lördags, lugnet före stormen.

SMALLTOWN OSLO

Dagen är grå. Om några timmar lämnar Anna mig för Stockholm, och nya äventyr! Hoppas hon kommer tillbaka snart :)
Själv har man nyss upptäckt ännu fler fula bilder från festivalkvällen då vi tyckte det var en bra idé att dansa på scenen. Har lite svårt att förstå hur detta kunde bli en så stor sak. Vi var med i tidningen, på massa konstiga hemsidor, i videor och på 100 bilder på facebook. Fattar ingenting. Är ju inte direkt så snygga bilder direkt. Känns som vi är i världens minsta stad där den minsta lilla grejen blir jättestor. Man måste get used to it antar jag.

Får väl göra något nytt extravagant nästa helg, där man får försöka vara lite snygg och inte så full.


The sun is shining

Lite sol hade dagen att erbjuda, det bugar och bockar vi för.

Igår gick jag och Anna en promenad, som började med att vi fastnade på Hms rea. Eftersom min ekonomi inte är på topp at the moment, så kollade jag endast på rea-kläder mellan 50-30 nok. Det fanns med andra ord inte så mycket snyggt (köpte en liten kjol bara), väldigt bra för mig. Mina sista slantar ska få gå till mat.
Har kommit fram till att jag kan leva rätt billigt här i Oslo ändå, mot alla odds.  Jag har en budget plan, och då ska jag klara mig på 4000 på en månad, efter jag betalt hyran. Vi får se hur det går, men det borde funka! Man shoppar ju ändå inget här i Oslo. Peppar peppar ta i trä.

Promenaden tog inte slut på HM, nej nej. Vi vandrade ner genom slottsparken och vidare till Aker brygga. Där hamnade vi på Sofias jobb. Jag drack cafe latte, Anna shottade öl. Resten drack en blandad kompott av alkoholhaltiga drycker. Det bjöds även på chips och popcorn. En jävla fest helt enkelt! Sofias jobabrkompisar var lite besvikna på mig och Anna, och vi fick lov att lova att vi skulle vara bättre på att supa nästa gång. Så nu vågar inte jag gå dit mer! Eller? :)



Vart tog den söta lilla sommaren vägen?

Nyss var den här, nu är den inte här. Igår halkade jag på ett löv när jag gick hem från jobbet!

Det händer inte så mycket om dagarna, jag jobbar. Roar mig med åt att garva åt roliga kunder. Älskar de som verkligen kastar upp sina varor på bandet. Vissa bara vänder korgen upp och ner. Och så är det en kund som alltid vill ha kvitto, och varje gång när jag ger honom det så kollar han mig rätt in i ögonen och knölar ihop kvittot. Sen åker det ner i hans ficka. Jag undrar vad han gör med alla ihopknölade kvitton..

Förut var det alltid kul att sluta jobbet för det var alltid något nytt äventyr man kulle iväg på, åka till den ön, åka och bada där, ha picknick och dricka lite vin. Nu är det mer, jaha och gå hem och äta lite mat. Allt det roliga bara försvann poff poff bom!

Jag håller tummarna för att helgen ska lösa alla mina problem. Den brukar kunna göra det.



Norges nationalrätt

Jag har klarat av att byta land, men har fastnat kvar inom samma yrke. Jobbar numera på KIWI minipris här i Oslo. Vi har gröna pikéer, gröna byxor och till det gröna foppatofflor. Vi är med andra ord jävligt snygga. Känns bra.

Förövrigt har jag blivir lite norsk, äter mackor med kaviar och färdigskivad ost till lunch.

En sak jag noterat är att var och varannan kund köper en fryspizza, det är typ den varan vi säljer mest av. Så gillar de sjokolademjølk också, väldigt populärt.

Norges nationalrätt är Grandiosa fryspizza, jag är säker.

Santigold - Shove it


Saker man inte vill minnas

                                     

Loggade in på facebook nyss och såg att jag blivit taggad i den här bilden. Från gårdagen, jag sitter på en gorillas rygg. Jag orkar inte.

Jag är dålig på att dricka

Full som en kastrull ranglade jag hem klockan halv 11 igår. Kvällen blev inte så lång som jag hoppats på, men ack så kul! Har lärt mig en ny sak, jag ska inte klunka 1 liter vin på en halvtimme.

Vi kommer till festivalområdet vid halv åtta, redan missat massa vi ville se men men. Sätter oss utanför och börjar dricka, sen inser vi vad klockan är och Boy 8-bit spelar klockan 8. Enligt Anna var han någon vi verkligen inte kunde missa! Så det var bara till att börja klunka. Sen springer vi in, och det första som händer är att Anna fixar öl/vin biljetter åt oss. Vilket resulterar i varsinn liten tetra förpackning med vin, som vi av någon anledning får för oss att klunka. Sagt och gjort. Vi springer fram till scenen dansar och röjer som en full människa gör. Djn var jättebra och vi hade det kempekul! Sen försvinner Anna, ser i ögonvrån att hon pratar med en vakt, visar sin kamera och sitt Oslo live-crew kort. Sekunden senare står hon på scenen och dansar.

Jag och Kristine blir såklart också sugna på att komma upp på scenen och dansa. Försöker prata oss förbi en arg norsk vakt, går inget vidare. Går tillbaka och dansar, sen får jag den geniala ideen att hoppa över staketet och kravla mig upp på scenen. Antingen blir jag utslängd eller så får jag dansa. Och dansa fick jag, jag hoppade över och ca 20 andra tycker också att det verkar som en bra ide. Så helt plötsligt är vi ca 20 pers uppe på scenen och dansar. Eller vinglar omkring, alkoholen började slå ut mig redan då. Står där och dansar och efter ett bra tag tittar jag ut mot publiken, det är fullsmockad och ungefär en halv sekund skäms jag för att jag står där och fylledansar. Men den tanken försvann lika snabbt som den kom. Efter ca en halvtimme kommer vakter och tar ner oss från scenen, för då var tydligen Diplos speltid slut. Kristine försvinner, Anna springer runt och fotar lite och jag sätter mig i gräset för att vila lite tänkte jag. Santigold skulle ju snart spela och det ville jag inte missa. Vaknar upp av folk som frågar hur jag mår. Oj, jag hade visst sommnat. Inser att jag nog ska gå hem nu.

Vaknar upp idag och kollar min mobil, har skickat massa sms som ser ut ungefär så här: "Jag T T TEinekom", "Nu jag dä2ckai" osv osv till Filip. Men trots detta lyckades jag, mot alla odds, att hitta hem, tvätta bort sminket och däcka i min säng. Starkt jobbat.

Frågade nyss Kristine var hon försvann igår, hon hade blivit för full och gått hem. Skönt att man inte var ensam.

Efter regn kommer sol, igen!

Oslo sammankopplas för mig med sol sol och värme, en jävla hetta rent ut sagt! Sen jag kom hit svettas man varje dag, chokladen är smält i alla affärer och när man beställer en Mcflurry får man en sås. Väldigt tråkigt för mig, eftersom min nya bästa är Mcflurry Nonstop (inte mini smarties som i Sverige, utan krossade nonstop!) Alla i Oslo verkar tydlgen tycka samma sak, för de senaste gångerna jag försökt köpa har det varit slut slut och åter slut.

Men sen igår, världens regnoväder och 2000 blixtar på en timma! Folk badar på Karl Johan, springer runt och visar hela härligheten i vita klänningar och gud vet vad. Regnet försvann, men kvällen var sval och man tänkte lite bittert att jahapp då var det sydeuropeiska vädret över. Men imorse ville jag fortfarande inte tro på det, så imorse ca 06.50 trippar jag iväg till jobbet med linne, shorts och flipflop. Och mycket riktigt, när jag slutar jobbet kl tre är det gassande sol och blå himmel! Har inte riktigt förstått om jag är i Grekland eller i Oslo. Eller jo det har jag, jag är definitivt i Oslo. Men iallafall, det är ganska varmt här, bara det jag ville säga.

Väderprognosen just nu, 28 grader och sol i Oslo. 20 grader och moln i Stockhom

Tick tack

                                       Just nu, Anna målar sin tavla och Kristine pratar av sig

Klockan är halv tio, det är fredag och jag sitter hemma. Vet inte alls vad jag ska göra. Det var världens regnoväder nyss så planerna på att hänga i park försvann ganska fort. Den enda planen jag har nu är att jag måste möta Johanna och ge henne Filips filosofibok som han glömde här, så hon kan ta med den till Stockholm!

Anna sitter brevid mig och målar en tavla och själv försöker jag komma på om jag är rastlös eller ej. Jag börjar ju trots allt sju imorgon, och lite sömn är ju aldrig fel. Samtidigt så är det sommar nu, och flickor från Stockholm är på besök. Så man borde ju passa på att hänga lite.. Svårt det där.

Jag tror det blir lite vin iallafall, och så är jag sugen på kladdkaka vilket kanske inte är så ovanligt men ändå. Kanske inte den bästa kombinationen, men måste man välja?

Jag tror jag drar med mig Anna, åker och möter Johanna och sen dricker lite vin i Nina och Sarahs kollektiv, det blir nog bra!!

Bullar & Olivbröd

Vi har tur som hamnat i samma kollektiv som en fransman som jobbar på bageri. Det innebär färskt bröd varje morgon, och på helgerna bullar och croissanter i stora lass (allt gratis förståss). Har nyss fått i mig två mackor med ost och tomat, på ett gudomligt gott olivbröd! Pappa hade med sig ost och yoghurt (och vin) till mig från Sverige så jag är glad.

Annars är jag väldigt pank. Har precis lånat massa pengar för hyran och nu ska jag väl leva på 100 NOK fram till den 10e juli. Men det borde gå bra, får vi hoppas. Har ju trots allt en vindunk och en ost! Det borde man klara sig på!

Det är en festival som pågår här i Oslo nu i veckan. Anna volontärade där i onsdags så hon har fixat gratis inträde så det kanske blir en tur dit ikväll. Annars blir det en på lördag, definitvit. Ledig på söndag!! Imorgon börjar jag dock 07.00, inte allt för nice. Jag har blivit så van vid att vara ledig och känner verkligen att gör världens uppoffring varje gång jag ska jobba och inte kan få sova ut, eller följa med och bada. Men det är väl så livet är, man måste ju ha pengar, jobba..

Annars är allt bra. Helt sjukt varmt och jag tror varenda kotte i Oslo sover med fönstret öppet och ändå svettas ihjäl. Men som sagt, det är det här vi väntat på!
Idag åkte jag till Huk och badade med Pappa, Louise och Alicia. Det var faktiskt varmt i vattnet och jättehärligt! Måste dock hoppa in i dushen snart, alltför svettigt! Sen blir det häng i park och kanske lite festival, vem vet?




fanzy.blogg.se back on track (?)

Jag vet inte riktigt varför. Men jag fick ett litet sug att börja blogga igen. Vet inte om det beror på att jag vill skriva, dela med mig, eller om jag bara vill skriva dagbok! Men nu börjar vi om, eller fortsätter, vi på denna blogg. Det blir nog bra ska ni se!

2 år sen sist, då hade jag nyss tagit studenten och jag skulle åka på en sista minuten resa till Turkiet. Nu då? Efter jag kom hem från 7 månader i Asien kände jag att Stockholm inte riktigt var min grej. Säkert någon gång, säkert tillslut men inte nu.  Jag inte varför, men grannlandet Norge it is!
Vet inte om Oslo är min grej heller men det är sommar, solen skiner, jag jobbar, umgås med fina vänner och livet leker. Än så länge trivs jag. Får se vad jag gör i höst, om jag stannar här eller om jag flyttar någon annan stans. Det får tiden utvisa! Känns som att vilken stad jag än flyttar till, kommer det bli bra. Skönt att vara ifrån Stockholm och se lite nytt och försöka få reda på vad jag vill med mitt liv.

Plugga, det är jag också sugen på.. Senaste dagarna har jag blivit jättesugen på att börja plugga i Malmö i vår. Men som sagt, vi får se :)


Oslo då, här pratar de roligt och har lite konstiga vanor. Vi garvar åt det, men vi gillar det. Trenger du kvittering?